Natuur in Texas: Hamilton Pool Preserve

Via een wandeling door een bosrijk gebied waarbij je langs bomen loopt die half in het water staan, kom je terecht bij Hamilton Pool Preserve. Omgeven door een rotswand waar een waterval klaterend naar beneden valt in helderblauw water waar ook vissen zwemmen. Dit is echt een mooie plek!

Hamilton Pool in Texas

Hamilton Pool in Texas is een prachtige plek om te bezoeken. Het is een plas (of swimming hole in het Engels) waarin je kunt zwemmen en omgeven wordt door mooie natuur. Er is een waterval die nooit helemaal opdroogt en tijdens droge periode van de rots afdruppelt (een beetje zoals de Weeping Rock in Zion dus) Bij het water bevindt zich een heel klein strandje. En als je gaat zwemmen ben je nooit alleen, want in het water bevinden zich best grote vissen.

Hamilton-Pool-bezoeken-Texas

Vissen-in-Texas-Hamilton-Pool

Hamilton Pool bezoeken

Hamilton Pool in Texas kun je helaas niet zomaar bezoeken. Het is door de jaren heen best toeristisch geworden. Zo toeristisch zelfs dat je moet reserveren voor je bezoek van maart tot en met oktober en in de weekenden en feestdagen in november tot en met december. Dit kan via de website van Hamilton Pool. Je kunt kiezen voor een bezoek ’s ochtends of ’s middags van 09.00 uur tot 13.00 uur  of tussen 14.00 tot 18.00 uur. Je naam komt dan op een soort gastenlijst.

Als je de auto geparkeerd hebt, is het minder dan 500 meter lopen naar het water. Het bad is op sommige plekken best steil en rotsachtig, maar het is de wandeling meer dan waard.

★Let op: De toegang tot Hamilton Pool bedraagt 15 dollar per voertuig en dit dien je contact te betalen bij de ingang van het park. Ook dien je tijdens het reserveren een bedrag van 11 dollar met je creditcard te betalen.

Hamilton-Pool-bezoeken

Mijn bezoek aan Hamilton Pool

Ik vond het leuk om Hamilton Pool te bezoeken. Het is een prachtige plek in Texas. Op het strandje was het wel erg druk, maar je kunt ook een wandelingetje maken om het water heen. Dan klauter je langs een paar rotsen en loop je onder de rotswand door en altijd heb je uitzicht op het blauwe water. Ik combineerde dit met een bezoek aan het Pedernales Falls State Park. Zo bezocht ik op één dag twee prachtige natuurgebieden in Texas vanuit Austin.

Water-Hamilton-Pool

Hamilton-Pool-in-Texas-bos-

Lees hier mijn dagverslag van onder anderen mijn bezoek aan Hamilton Pool Preserve.

Dus als je even wilt afkoelen in het water op een warme dag in Texas, of gewoon deze mooie bron wilt bezoeken en het niet erg vind dat je niet de enige bent, dan is Hamilton Pool Preserve in Texas zeker een bezoekje waard.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.