Dag 7: Van de stad naar de natuur, TGIF! en nachtshoppen

Na een enorme wereldstad als New York en het rustige Washington, vervolgen we onze roadtrip richting het zuiden. We worden welkom geheten door de prachtige herfstkleuren van de Skyline Drive.

chevrolet skyline driver

Wat is er leuker dan een ontbijtje halen bij een echte Franse patisserie, maar dan in Amerika? Na een korte wandeling (verdwaling) langs de historische gebouwen en het kantoor van de FBI word ik welkom geheten met een ‘Bonjour’ in Patisserie Paul in Washington. Ik vertrek met een croissantje met ei, kaas en ham en chocolade macarons. De allerlekkerste die er zijn.

Tip: wil jij ook die heerlijke chocolade macarons, maar is de USA iets te ver weg? Een vestiging van Patisserie Paul vind je ook in België.

Even later ben ik weer terug in het hotel. We pakken onze spullen in en checken uit bij een norse man. Nee, Hotel Harrington is geen aanrader. Met de taxi rijden we even later met al onze spullen weer naar het autoverhuurbedrijf Alamo. We weten nu precies waar we heen moeten, aangezien we hier gisteren ook al waren. Onze auto tijdens deze roadtrip wordt een Chevrolet Malibu. We gaan op weg naar de Skyline Drive!

Herfstkleuren Skyline Drive rondreis Amerika

Bij de eerste tussenstop stikt het van de vliegende torren die met z’n allen op de auto gaan zitten. Bij het Visitor’s Centre zijn er ook een hoop, maar we laten ons niet wegjagen en genieten van een mooi uitzicht vanaf een bankje. De macarons gaan er nu wel in. Even oppassen dat de torren niet mee naar binnen gaan…

Uitzicht skylinedrive tijdens rondreis Amerika
In het informatiecentrum vraag ik hoever het rijden is naar de waterval die ik graag wil zien. Maar deze waterval blijkt helaas droog te staan. Gelukkig zijn er meer watervallen en even later zijn we op weg naar een ‘werkende’ waterval. Een wandelpad leidt ons naar een mooi bos. Er zijn herfstkleuren en bladeren dwarrelen naar beneden. Er zijn eekhoorntjes maar geen wasberen. Ik vraag aan een groepje wandelaars of ze die gezien hebben, maar helaas. Ze hebben ook geen slangen gezien, nog niet tenminste…

herfstbladeren natuur Skyline Drive rondreis Amerika

Tip: Als je een park in Amerika gaat bezoeken is het een verstandig idee om als eerste een bezoek te brengen aan het Visitor Centre. Hier krijg je gratis plattegronden, tips en informatie van de medewerkers over bijvoorbeeld mooie wandelingen. Je kunt er bovendien leuke souvenirs en kaartjes voor het thuisfront kopen.

Waterval Skyline Drive rondreis Amerika
Wanneer we de weg teruglopen komen we een oudere man en vrouw uit Florida tegen. We maken een praatje en vertellen wat over Nederland. Ze vertellen ons over het klimaat in Florida en ze blijken in Tampa te wonen, de plek waarvandaan we weer naar huis vliegen.

on the road Rondreis Amerika roadtrip
We rijden verder langs de Skyline Drive en stoppen af en toe bij uitzichtpunten. In het donker komen we aan bij het hotel in Roanoke: Econo Lodge Civic Centre. Het parkeerterrein is bijna helemaal leeg, maar we worden welkom geheten door een vrolijke Indiër die heel veel praat en ons gelijk al advies wil geven over restaurants. De kamer is groot en van alle gemakken voorzien. We leggen even onze spullen neer en gaan dan op weg naar restaurant TGI Fridays!

Restaurant TGIF eten
Thank God It’s Friday! Het is er niet druk en voor het eerst zitten we in echte Amerikaanse booth! (zo’n gezellig bankje met een tafel) Er hangen tv’s waarop honkbal te zien is en in het midden staat een bar waar mensen aan zitten. Jammer dat deze keten niet in Nederland zit. We genieten van een Peach Sangria, Tuna Crisps & Loaded Potato Skins als voorgerecht. Als hoofdgerecht de Signature Jack Daniels Combo met Sirloin & Ribs,  sweet Potato Fries en Ginger Lime Coleslaw. American Stacked Burger en het lekkerste: de Parmesan Steak Fries. Oftewel wedges met kaas en kruiden.. omnomnom

Het is al laat dus… we gaan naar de Walmart want die is 24 uur per dag open! Heerlijk rustig en enorm groot. Van huishoudartikelen, tot sportuitrusting, meubels,  elektronica en natuurlijk eten.. Het is hier allemaal. Super leuk om rond te kijken, niet alleen voor koopjes, maar ook om te zien wat Amerikanen allemaal kunnen kopen.

Boodschappen doen in Amerika

>> Lees verder: Rondreis door Amerika dag 8

5 thoughts on “Dag 7: Van de stad naar de natuur, TGIF! en nachtshoppen

  1. Leuk verslag! De skyline drive ziet er prachtig uit, mooie route! In Parijs at ik een broodje bij Paul, echt superlekker!

  2. Prachtige herfstkleuren! Dol op roadtrips <3

  3. Hihi zo herkenbaar, vooral de Walmart die 24 uur open is, super fijn haha!

  4. Zo leuk om te lezen! Over een paar maanden ga ik die kant op. Onder andere naar New York, Washington en Shenandoah. Ik houd je blog in de gaten voor tips. Van de foto’s krijg ik al kriebels in mijn buik, ik heb er zoveel zin in.

    • Hi Shirley
      Wat een super leuke reactie! 😀 Ik wil je graag tips geven! Als je iets wilt weten mag je me altijd mailen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.