Rondje New York: Amerika reis dag 12: Naar Pigeon Forge, vogels en beren

Vandaag staan we vroeg op, want we gaan nog een rondje door Cades Cove maken in de Great Smoky Mountains. Hier heb je de grootste kans om beren te zien. Iets na zeven uur zitten we al in de auto om daarna… verkeerd te rijden en weer te moeten omkeren. Daar gaat de tijdwinst, maar daarom zien we misschien wel een beer langs de weg. Hij gaat snel weer de bosjes in. Bij Cades Cove maken we het bekende rondje weer. Mist hangt nog tussen de Smokies en de zon staat nog laag. Het is heel mooi om hier zo rond te rijden.

Bianca-Amerika-reizen-blog-Stripes-and-Stars

Even later staat er een flinke rij auto’s stil. Ja, we zijn hier niet de enigen. Verderop loopt een beer met kleintjes. Je hebt geluk als je een glimp weet op te vangen, want er zijn meer gegadigden.

Beren-in-Great-Smoky-Mountains

Maar dan zien we verderop een beer in het gras lopen. Maar eventjes, want hij loopt al snel weer bij de auto’s vandaan, terug het bos in.

Great-Smoky-Mountains-Map-Crockett's-Breakfast-Camp

Na het rondje Cades Cove rijden we voor een laatste keer terug naar Gatlinburg om weer bij ons favoriete ontbijtrestaurant, Crockett’s Breakfast Camp te gaan ontbijten. Dit keer kies ik voor een omelet. De Farmers Veggie, met hunt camp potatoes en bacon als bijgerecht. Daarbij een sapje van jus d’orange en aardbei en het is weer een perfect ontbijt.

Omelet-Crockett's-Breakfast-camp-ontbijt-Amerika

Dan is het tijd om naar Pigeon Forge te rijden. Ik ben zo benieuwd hoe het daar is. Gisteren vertelde een man dat er in Pigeon Forge veel meer te doen is. Ik ben echt nieuwsgierig hoe het verschilt met Gatlinburg.

Uitzicht-Gatlinburg

We gaan onderweg. Op de route komen we langs een uitzichtpunt en zien we Gatlinburg van bovenaf. En dan rijden we Pigeon Forge binnen. Reclameborden langs de weg, gekleurde huisjes en tal van attracties, midgetgolf, komedieshows, winkeltjes, noem maar op. Ik snap nu wat de man bedoelde.

Pigeon-Forge-in-Amerika

Dit is heel anders dan Gatlinburg. Aan beide zijden van een grote weg heb je allerlei vermaak, hotels, winkels en restaurants. Gatlinburg is veel knusser, echt een beetje een stadje in de natuur en Pigeon Forge is meer een soort kermis, maar niet verkeerd.

We zien veel leuks, maar de eerste stop is het hotel in Pigeon Forge. We slapen een nachtje in Arbors at Island Landing Hotel & Suites. Bij het inchecken krijg ik een heel welkomstpakket mee vol met kortingsbonnen. En op de kamer vind ik dit:

Olifant-handdoek

Ik heb altijd al een handdoekdier op de kamer willen aantreffen. Ik dacht dat ik eerst zou moeten trouwen en de huwelijkssuite zou moeten boeken of naar een land in Azië op vakantie zou moeten gaan. Maar nee, hier staat hij gewoon. Een handdoek-olifant. Mijn dag kan niet meer stuk.

Pigeon-Forge-Parrot-Mountain

Omdat ik gek ben op vogels, gaan we naar Parrot Mountain. Het bevindt zich op een vrij steile heuvel op een paar minuutjes rijden. Helaas zijn een aantal wegen afgesloten, geen idee waarom, en moeten we omrijden. Als we arriveren parkeren we de auto en zodra je uitstapt, merk je pas hoe steil het hier is. Het ziet er allemaal mooi uit. Op de grote trap liggen pompoenen en je ziet de papegaaien al zitten.

Bianca-Amerika-blog-Pigeon-Forge-Parrot-Mountain

We kopen een kaartje en mogen naar binnen. Je kunt zelf door de tuinen wandelen en de vogels bekijken die in kooien zitten. Als je verder loopt, kom je bij een ander gedeelte waar ontzettend veel vogels ‘op stok’ zitten die je kunt voeren. Er staan machines en voor een kwartje koop je een handje voer. Let wel op de stickers die bij elke vogel staan. Een rode sticker betekent niet voeren, aangezien die vogel graag bijt.

In deze 360-graden video zie je hoeveel vogels er zijn. Door te swipen, kun je om je heen kijken:

Het is leuk om alle vogels te bekijken en ze op je arm te dragen. De ene vogel is vriendelijker dan de ander en soms zit er een dominante vogel tussen die in je nek kruipt en niet meer van je af wil. Het is grappig om te zien.

Pink-parrot-Parrot-Mountain

Na deze enerverende middag, gaan we terug naar het hotel. Omdat het bloedheet is, nemen we een duik in het zwembad en bubbelbad. Er is niemand, dus hebben we het hele zwembad voor onszelf. Dat is fijn.

Pigeon-Forge-Square-reuzenrad

Tegen de avond lopen we naar The Island in Pigeon Forge. Dit is een gedeelte vol met winkeltjes, restaurants en vermaak zoals een reuzenrad en een fontein met ’s avonds een lichtshow. Overal staan de kenmerkende schommelstoelen. Een perfecte plek om even rond te kijken en te ontspannen na een dag in de Great Smoky Mountains.

Arcade-The-Island-Pigeon-Forge

Daarna gaan we naar TGI Friday’s! Zo leuk om hier weer te eten. Het eten is hier altijd goed; lekkere Jack Daniels spareribs, fijne drankjes en een heerlijk toetje: een versgebakken koekje (nog warm) en een bolletje ijs. Mijn favoriet!

Cookie-TGIF-restaurant-Pigeon-Forge

Ben jij ook al in Pigeon Forge geweest?

★ Lees verder >> Dag13: Een lange rit naar Harpers Ferry

Benieuwd naar de route van deze reis? In september/oktober maakte ik een roadtrip: Rondje New York en die route vind je hier.

One thought on “Rondje New York: Amerika reis dag 12: Naar Pigeon Forge, vogels en beren

  1. Tamara

    Krijg gelijk weer heimwee….
    Ik denk dat diverse wegen nog afgesloten zijn sinds de bosbrand die er gewoed heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.