Natuur in Texas

Wist je dat er in Texas prachtige natuurgebieden te vinden zijn? Van een grote rots die je kunt beklimmen tot een natuurlijke bron om fijn af te koelen tot ongerept strand aan de kust van Texas en prachtige parken met helderblauw water.

Natuur in Texas

Mijn afgelopen Amerikareis stond flink in het teken van Texas. Het was mijn eerste bezoek aan deze staat en ik heb er een klein stukje van kunnen bekijken, want Texas is enorm groot. Ik was heel benieuwd naar de natuur daar en wist niet goed wat ik moest verwachten. Maar de natuur in Texas heeft me echt verrast. Ik laat je een aantal plekken zien met prachtige natuur.

Enchanted Rock

Hou je van een mooi uitzicht en van een flinke klim, dan is de Enchanted Rock echt iets voor jou. Deze ‘betoverende rots’ is niet alleen mooi van een afstandje, maar je kunt hem ook beklimmen en dan kun je genieten van 360 graden uitzicht over het omringende landschap van Texas Hill Country.

★ Lees hier meer over de Enchanted Rock in Texas.

Uitzicht-Enchanted-Roc-Texas

Enchanted-Rock-in-Texas-bezoeken

Hamilton Pool Preserve

Ik bezocht een natuurlijke bron in Texas, Hamilton Pool Preserve. Na een wandeling door een bosrijk gebied kom je bij een klein blauw meertje met enorme vissen en omgeven door een rotswand met een klaterende waterval.

★ Lees hier meer over Hamilton Pool Preserve in Texas.

Hamilton-Pool-bezoeken

Water-Hamilton-Pool

Pedernales Falls state Park

In het Pernales Falls State Park kun je mooie wandelingen maken, over rotsen klauteren langs het water en kleurrijke vogels bewonderen. Het is een bijzondere plek waar het water de hoofdrol speelt en zijn sporen heeft achtergelaten.

★ Lees hier meer over Pedernales Falls state Park in Texas.

Natuur-in-Texas-Pedernales-Falls-State-Park-river

Flowers-Pedernales-FallsState-Park

Padre Island National Seashore

In de staat Texas vind je tevens diverse kustgebieden zoals Padre Island. Dit is het langste barrière-eiland ter wereld. Er is een beschermd kustgebied vol ongerepte duinen en graslanden. Perfect om goed uit te waaien en heerlijk te wandelen.

Beach-Padre-Island

Grassland-Nature-Trail-Padre-Island

Bekijk alvast op de kaart waar deze natuurgebieden in Texas te vinden zijn:

Heel veel natuur in Texas

Natuurlijk vind je nog veel meer natuurgebieden in Texas die je kunt bezoeken. Texas is immers zo groot. Zo kun je er bijvoorbeeld het ruwe Big Bend National Park bezoeken en nog veel meer diverse kustgebieden. Wist je dat er tal van state parks te vinden zijn? Meer informatie hierover vind je op de website van Texas Parks and wildlife.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.