Eetdagboek Amerika Roadtrip Florida New York – week 1

Een nieuw eetdagboek Amerika! Ik vind eten een van de leukste dingen om te doen in de VS! Voorafgaand aan de reis zoek ik altijd alvast de leukste plekken uit om wat te eten en in de loop der jaren heb ik ook wat favoriete adresjes verzameld. Dit keer wil ik je ook laten zien dat er echt wel gezondere opties zijn in Amerika. Ik hoor nog steeds vaak vooroordelen dat er weinig gezonds te vinden is. Dit is er heus wel. Om eerlijk te zijn bestel ik altijd waar ik zin in heb. We zetten genoeg stappen overdag en op vakantie tellen calorieën niet, toch?

Lees mee in mijn eetdagboek Amerika van mijn Winterse roadtrip van Florida naar New York. De route van die reis vind je hier.

Dag 1

Tijdens de dag van de vlucht kan ik meestal niet zo veel eten. Dat komt door de spanning van het vliegen, want dat is niet mijn hobby. Bij Starbucks neem ik een chai tea latte en in het vliegtuig krijgen we aardappelpuree met rode kool en gehaktballetjes, een broodje, een stukje kaas en wat augurken en pepertjes. Als we er bijna zijn krijgen we een soort pizzabroodje.

’s Avonds eten we bij een van onze favoriete restaurants: PF Chang’s. Daar nemen we onze favoriete gerechten: chicken lettuce wraps, mongolian beef en zoetzure kip. En nieuw op de kaart, loempia’s en limonade.

Lees hier meer over een van mijn favoriete restaurants: PF Chang’s.

Dag 2

Het hotel serveert een uitgebreid ontbijt. Er zijn kleine ontbijt-burgertjes met ei en je kun hier havermout pakken met allerlei toppings. Er zijn ook scrambled eggs en kalkoenburgers.

Als tussendoortje eet ik een banaan en een muffin van het ontbijt op de berg van Stone Mountain Park en ik heb een van mijn favoriete snacks ook al weten te vinden: Brownie Brittle! Harde stukes brownie met chocoladestukjes erin.

Als lunch eten we bij Cracker Barrel, maar aangezien het Thanksgiving is, hebben we geen vrije keuze van de kaart en krijgen we een kalkoengerecht met boontjes, jus, een maisbroodje en zoete aardappel. Als toetje nemen we de pumpkin pie mee en we drinken lekkere pruimen-ijsthee.

Normaal gesproken heb je een ruime keuze aan gerechten bij Cracker Barrel. Je kunt er zelfs de hele dag genieten van een ontbijt. Vraag hiervoor het speciale ontbijtmenu bij de hostess. Er staan ook kleinere gerechten op de kaart en je hebt vrije keuze aan bijgerechten, dus kun je het zo gezond mogelijk maken met bijvoorbeeld groentes als bijgerechten. De gerechten zijn bovendien prima om te delen.

Die avond eten we bij de restaurantketen Chart House. Dit ligt aan de River Street van Savannah. Het historische gebouw is gezellig en chic ingericht. Ook hier hebben ze een aangepast menu bestaande uit drie gangen. Ik kies voor de huis-salade, de prime rib en daar zit aardappelpuree ben. En als toetje het dessert van de chef: een chocoladetaart. Als drankje heb ik de Cherry Palmer limonade, koude thee met kersenlimonade.

Normaal gesproken heb je een menukaart met veel keus en vooral veel vis. Neem hier alvast een kijkje op de menukaart van Chart House. Deze restaurantketen is wat mij betreft een aanrader.

Dag 3

Vandaag bestaat het ontbijt uit de verse donuts in het Thunderbird Motel en een sapje of koffie met een smaakje.

Ik haal mijn eerste cinnamon dolce latte bij Starbucks. Een latte met kaneelsiroop en slagroom. En bij de Starbucks in Amerika hebben ze lekkere popcorn met botersmaak. Die neem ik mee voor onderweg.

Voor de lunch gaan we naar Applebee’s. Hier eet ik mijn favoriete gerecht: chicken wonton taco’s, gemaakt van gefrituurde wontonvellen gevuld met kip, coleslaw, koriander en sesamsaus. En we delen de boneless chicken wings met ranchsaus natuurlijk. Dat blijft een favoriet. Ik heb er ook gefrituurde aardappels bij, maar dat was eigenlijk te veel.

Bij Applebees heb je ook veel keuze en als je bijvoorbeeld een steak neemt kun je zelf kiezen wat voor bijgerechten je wilt. Wil je bijvoorbeeld dubbel patat of een salade en broccoli? Aan jou de keuze.

Na een lange reisdag besluiten we een broodje van Earl of Sandwich die te vinden is in Disney Springs, Orlando, mee te nemen naar de hotelkamer. We proberen ook de mac en cheese en als toetje een combinatie van een brownie en cookie: een brookie. Wil je iets gezonders, dan kun je ook kiezen voor een salade.

Dag 4

Vandaag bestaat het ontbijt uit een Chestnut Praline Latte van Starbucks, mijn favoriete drankje van deze reis. Een latte met kastanje-praline en slagroom. Ik neem de apple croissant, een combinatie van croissant en muffin. Die is best lekker. Bij Starbucks heb je ook gezondere opties zoals yoghurt of havermout. Als je een steviger ontbijt wil, heb je diverse breakfast sandwiches of wraps.

Voor de lunch halen we een broodje kip-teriyaki met groente bij Subway. Hier kun je broodjes zo gezond maken als je wilt, want je kunt zo veel mogelijk groente toevoegen van de saladebar en zelf kiezen of je saus en kaas erbij wilt.

En ’s avonds eten we bij The Boathouse in Disney Springs. Hier had ik op tijd al voor gereserveerd, want het is een populaire plek en een van de beste restaurants in Disney Springs. En de reviews hebben geen ongelijk. De bediening is aardig, we krijgen vooraf heerlijke broodjes en het eten is super.

Mijn cocktail, de duck duck razz is erg lekker en leuk met een badeendje. We delen de sliders als voorgerecht en ik kies voor de tonijn als hoofdgerecht, met de sauzen apart, want die zijn vrij pittig.

Als toetje halen we een ijsje bij Salt & Straw, iets verderop in Disney Springs. Ik neem een bolletje eggnog, dit is de smaak van een typisch winters drankje, en snickerdoodle cookies, dit is de smaak van suiker en kaneelkoekjes. Verwacht sowieso bijzondere smaken ijs van deze keten.

Dag 5

Als ontbijt haal ik koffie in het hotel in Orlando. Hier heb je een barretje met enorme zoetigheden. Ik neem een kaneelbroodje mee voor vriendje en heb zelf gisteren een ontbijt-smoothie meegenomen bij Walmart.

Als lunch eten we bij de Orlando Vineland Premium Outlet. Hier heb je een grote foodcourt en ook een Shake Shack. Hier vind je de lekkerste hamburgers. Ik kies dit keer voor een vegetarische versie met portobello, kaas, tomaat, sla en Shack-saus. Ze hebben hier ook heerlijke shakes, maar dit keer neem ik er een kiwi-limonade bij.

In Celebration eten we een ijsje van Kilwin, dit is een ijsjes-keten die je door heel Amerika kunt tegenkomen. Ik had de smaken cake batter, cake-beslag en marsh-mallow s mores’. Bekijk hier alvast uit welke smaken je kunt kiezen. Het is heel lekker, maar neem wel een dikke portemonnee mee, want het is hier niet goedkoop.

’s Avonds eten we bij Rainforest Cafe. Dit is een thema-restaurant in regenwoud-stijl waar het voelt alsof je in het regenwoud zit met af en toe een onweersbui en dierengeluiden. Ik kies voor de spareribs, patat en coleslaw. Het eten is lekker en het is een aanrader als je van dit soort restaurants houdt. Een andere tip is het T-Rex restaurant was ook in Disney Springs zit.

Dag 6

Vandaag gaan we naar Epcot en we beginnen de dag met een lekkere chestnut praline latte. Onderweg heb ik wat ontbijtkoekjes van Belvitta gegeten.

Als lunch eten we een Duitse kaasfondue in brood met gestoomde groente en wat aardappelen. Dit is echt superlekker! In Epcot was een winters foodfestival met gerechten van over de hele wereld. Moeilijk kiezen, want er was zo veel lekkers!

Ik haal een Dole ijsje met de smaak ananas. Lekker fris, maar wel heel groot.

Tijdens de feestdagen heb je hier allerlei speciale gerechten van het seizoen en zo ook het kerst-drankje eggnog.

Hier vind je ook het Cool Station. Hier kun je gratis verschillende frisdrankjes van Coca Cola proberen! Er zitten hele lekkere bij, maar ook een hele vieze die naar barbecue-saus smaakt. Heel leuk om te proberen allemaal en ideaal als je dorst hebt.

En ’s avonds gaan we naar een heel bijzonder restaurant: Space220. In dit restaurant voelt het alsof je op grote hoogte dineert met uitzicht op de aarde! Het bezoek is een hele ervaring en het eten sluit precies aan bij het speciale restaurant.

eetdagboek in Amerika space-restaurant in Florida

Ik beging met een cocktail. Net als bubbeltea zitten er bolletjes in met aardbeiensmaak. Wel lekker, maar lastig drinken. Als voorgerecht kies ik voor neptuna tartare, tonijn met mango, wasabi-avocado en ananas in knapperige panipuri bolletjes.


Als hoofgerecht neem ik de mangala roasted chicken. Dit is kip met een soort tikka masala-saus. Het smaakt heel erg lekker. Ook vriendje heeft een lekker gerecht wat ik hier ook even wil delen: de naro1 pork chop.

Als toetje delen we de sol, dit is chocola, koffiecake en -mousse en hazelnootcrunch en de cosmic cheesecake van chocola.

Dag 7

We ontbijten weer met een lekker broodje van Earl of Sandwich. De original is favoriet en die delen we.

’s Middags gaan we naar een van mijn favoriete restaurants. The Cheesecake Factory! Zoals de naam doet vermoeden, kun je hier niet alleen cheesecake eten. Je hebt de keuze uit meer dan 300 dingen. Er is voor ieder wat wils en ze hebben een speciale categorie met gezonde opties met minder calorieën.

Vooraf krijg je hier altijd heel lekker brood met zoute boter. We delen de egg roll platter. Dit zijn verschillende loempia’s met avocado, cheeseburger, en eentje in Mexicaanse stijl.

Ik kies daarna voor een Thaise salade. Supergroot en heel lekker. Wat ik niet op krijg, neem ik mee naar het hotel waar we gelukkig een koelkastje hebben.

’s Avonds doen we iets simpels en kan ik mijn salade verder opeten. We halen een broodje van Subway. Dit kun je zoals je weet zo gezond of ongezond maken als je zelf wilt, want je kiest hier zelf welk beleg je erop wilt van de saladebar.

★ Binnenkort eetdagboek Amerika week 2!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.