Rondje New York: Amerika reis dag 3: Coney Island en de Brooklyn Bridge

Dit is zo’n ander deel van New York. Heel bijzonder om hier rond te lopen. De zon staat hoog in de hemel, het is bloedheet en terwijl ik over de boardwalk loop, zie ik links een hotdog restaurant en een reuzenrad en rechts de zee: ik ben op Coney Island! Het New York aan zee, met strand, achtbanen, winkeltjes en eettentjes.

Het is al weer zo’n warme en mooie dag als we wakker worden. Het hotelontbijt slaan we vandaag even over en we gaan op zoek naar een Starbucks en een Subway. De Starbucks zit tegenover het hotel. Ideaal. Met ons drankje ploffen we neer op een van de bankjes van Times Square. Ik loop nog even bij Sephora naar binnen. Iedere make up liefhebber zal wel weten dat deze winkel helemaal geweldig is. Zo. Veel. Spullen.

https://www.stripesandstars.nl/wp-content/uploads/2017/11/Amerika-reizen-reisblog-New-York-Times-Square.jpg

De Subway bevindt zich in een zijstraat van Times Square en daar halen we ons ontbijt. Het broodje eten we met zicht op een van de drukste pleinen ter wereld. Een goed begin van de dag. Twee keer rijdt er een filmploeg voorbij Times Square met een auto met schreeuwende jongens. Ik ben benieuwd wat dat voor film wordt. Misschien zullen we het nooit weten…

Het is even kijken hoe de metro hier werkt, maar even later zijn we onderweg naar Coney Island. Wanneer de metro boven de grond komt, hebben we een mooi uitzicht op de stad. Vooral wanneer we over de Manhattan Bridge rijden. Na een klein uur stappen we uit en is het maar een stukje lopen naar de boardwalk en de zee.

Amerika-reizen-Coney-Island-New-York

Vooral Nathan hotdogs is hier goed vertegenwoordigd. Helaas hebben we nog geen honger, anders hadden we zeker zo’n hotdog genomen. Een luxe probleem. In Amerika zou je vaker honger willen hebben, want er is zo veel lekkers om te eten.

Amerika-reizen-blog-Coney-Island

Op de ruime boardwalk vind je vooral eettentjes, winkeltjes en mini-pretparken en voor een tochtje met het reuzenrad zit je hier ook goed. Ook zijn er genoeg bankjes om even naar de zee te staren, de bootjes in de verte en mensen die beachvolleybal spelen.

Coney-Island-eten-in-New-York

Ik vind het bijzonder om hier rond te lopen, wetend dat de drukte en de hoogbouw van New York op een steenworp afstand te bereiken is.

Even later nemen we de metro terug via een overstap naar de Brooklyn Bridge. We stappen uit bij metrohalte High Street. Dan wandelen we eerst naar Washington Street. Hier heb je een prachtig uitzicht op de Manhattan Bridge, met daaronder in de verte het Empire State Building.

Brooklyn-Bridge-Manhattan-Bridge

Als je verder loopt, heb je vanaf het water uitzicht op de Brooklyn Bridge en de skyline van New York. Dit is Pebble Beach in Dumbo. Hier vind je ook tal van gezellige terrasjes en winkeltjes.

Brooklyn-Bridge-View-Pebble-Beach-Dumbo-New York

Vanaf dit mooie uitzichtpunt lopen we de Brooklyn Bridge op.Een must als je in New York bent. De wolkenkrabbers in de verte, de stalen constructie van de brug. Het verkeer wat onder je doorraast, het Vrijheidsbeeld in de verte, geïrriteerde fietsers die zich een weg door alle toeristen banen en de wapperende Amerikaanse vlag bovenop de brug. Dit is echt New York!

Brooklyn Bridge New York #theta360 – Spherical Image – RICOH THETA

 

★Tip: Loop vanaf Brooklyn via de Brooklyn Bridge naar Manhattan. Zo heb je een geweldig uitzicht op de skyline van New York.

Brooklyn-Bridge-Taxi-view-skyline-New-York

★Tip: In de buurt van Brooklyn is een Shake Shack restaurant met de lekkerste hamburgers.

Voorbij de brug staan allerlei foodtrucks en ik neem een frozen yoghurt ijs met verse framboos. Helaas blijkt het softijs te zijn. Tja, je kunt niet alles hebben. De metro aan het eind van de brug brengt ons weer terug naar Grand Central Station. Wat een mooi station is dit. Op het plafond van het centrale hal zie je het sterrenstelsel. In het midden staat een mooie klok en aan de muur prijkt de Amerikaanse vlag. Wist je dat hier ook allemaal winkels en restaurants zijn? Perfect om een regenachtige dag te spenderen dus.

Grand Central Station New York #theta360 – Spherical Image – RICOH THETA

Onze voeten moe van de lange wandel over de brug, slenteren we terug naar het hotel om even uit te rusten voordat we een enorme cocktail gaan drinken in The Sugar Factory aan Broadway. Amerika-reis-blog-taxi's-in-New-York Sugar Factory is een grappig restaurant wat vooral bekend staat om de enorme cocktails, genaamd goblets. Het restaurant is vaak druk en mensen vieren er hun verjaardag. Om de zoveel tijd klinkt er geschreeuw en wordt er een jarige toegezongen. Een vrouw naast me zegt dat ik ook maar moet zeggen dat een van ons jarig is. In ieder geval is het een feestje om weer in New York te zijn en deze cocktail te drinken. Die blijft bijzonder. Kijk maar:

Ik neem een broodje met kip, patat en als bijgerecht gegrilde asperges. Het eten is oké, maar het gaat natuurlijk vooral om de cocktails hier. Na het eten lopen we terug naar het hotel en maken we een rondje over Times Square. Daar is het ’s avonds altijd een drukte van belang. Mensen die verkleed zijn als bekende (strip)figuren gaan voor een fooi met je op de foto. Je kijkt hier je ogen uit. Super Mario blijkt een vrouw te zijn die op een stoepje een broodje eet, we zien een enorme baby, er is een Mickey Mouse waardoor Walt Disney zich zou omdraaien in zijn graf en Batman steekt het zebrapad over. Nee, hier verveel je je geen moment.

Times Square New York #theta360 – Spherical Image – RICOH THETA

★ Lees verder >> New York dag 4: Wall Street en het mooiste uitzicht

Benieuwd naar de route van deze reis? In september/oktober maakte ik een roadtrip: Rondje New York en die route vind je hier.

7 thoughts on “Rondje New York: Amerika reis dag 3: Coney Island en de Brooklyn Bridge

  1. Ingrid

    Leuk die tip van de sugar factory voor komende augustus, ga ik samen met vrienden mijn 60e verjaardag vieren , leuke gelegenheid voor een cocktail

  2. De Brooklyn bridge staat wel een beetje synoniem voor New York he, deze mag je absoluut niet overslaan. Ben benieuwd naar dat hamburger restaurant. Goede burgers zijn een waar feest!!

  3. Ik was in 2010 in New York. Wil graag eens terug, wat een stad is het toch. Leuk ook dat je op Coney Island was. Klinkt als een leuke afwisseling!

  4. Op de 1 of andere manier komt het er bij ons nooit van om naar NYC te gaan. Lijkt me wel een hele gave stad! Die cocktails zijn inderdaad aardig aan de maat trouwens. Times Square met al die karakters lijkt me ook echt hilarisch1

  5. Ik heb zelfs nog nooit van Coney Island gehoord, maar kan me voorstellen dat je hier weer een heel ander beeld van de stad krijgt. Gaaf die 360 graden foto’s. Ik gebruik ze zelf echt te weinig… note to self! 🙂

  6. New York, I love it! Volgend jaar gaan we voor de derde keer The Big Apple bezoeken. En ja dan mag een wandeling over Brooklyn Bridge niet ontbreken, elke keer blijft het bijzonder om daar overheen te lopen.

  7. Leuke foto’s! Vooral die van de Brooklyn Bridge zijn echt prachtig! New York lijkt me zo mooi om een keer te bezoeken. Al denk ik wel dat je er minimaal twee weken voor moet uittrekken. Kan me ook voorstellen dat het lekker is om even een plek als Coney Island te ontdekken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.