Eetdagboek Amerika week 2: Favoriete toetjes

Lees en kijk mee in mijn eetdagboek uit Amerika. Een maand lang hield ik bij wat ik iedere dag at. Ik maakte een rondreis vanuit New York en bezocht veel verschillende staten en diverse restaurants  Wat ik at, tijdens die Amerika reis en wat mijn favoriete toetje was? Dat lees en zie je hier.

Na de eerste week, die voor een groot deel uit New York bestond, is het nu tijd voor week twee van mijn eetdagboek uit Amerika. Week 1 bekijk je hier.

Dag 8

Het wordt vandaag een licht ontbijt voor mij, aangezien ik mij de vorige nacht niet zo lekker voelde. Wat dat betreft heeft het hotel een perfect ontbijt. Cake en vers fruit. In dit grapefruitsap zit zelfs vruchtvlees. Dat kom je niet zo vaak tegen hier in Amerika. Vaak is de sinaasappelsap gecondenseerd en gefilterd. Dat stuk brood op de foto, dat was niet zo lekker… Het is in Amerika over het algemeen vrij lastig om lekker brood te vinden zoals wij dat kennen in Nederland.

Ontbijt-in-Amerikaans-hotel

In Williamsburg drink ik een Fanta. Ik verbaas me altijd over de kleur van Fanta in het buitenland: oranje, terwijl het in Nederland een stuk geler is…

Fanta-in-Amerika

’s avonds gaan we naar Applebees! Eindelijk mijn favoriete chicken wontons! Die eet ik als hoofdgerecht en als bijgerecht gegrilde groentes. Helaas smaken de wontons niet precies zoals in mijn herinnering en het is allemaal een beetje vet.

Applebees-Williamsburg

Dag 9

We beginnen de dag goed bij Cracker Barrel! Hier keek ik naar uit. Het is moeilijk kiezen als je en het ontbijmenu en het gewone menu krijgt. Uiteindelijk kies ik  de French toast met perzik  en een biscuit. Dat is een zout, zacht broodje. Lekker met zoute boter. Voor de vitaminen een glas grapefruitsap.

Ontbijt-Cracker-Barrel-Amerika

Van zo’n ontbijt zit je lang vol en de rest van de dag heb ik genoeg aan een taco-ijsje van een tankstation. ’s Avonds in Roanoke was het plan om naar een van de restaurantketens te gaan, maar het leek ons ook leuk om in het centrum van Roanoke te kijken en daar kwamen we terecht bij restaurant Billy’s.

Eten-bij-Billy's-in-Roanoke-Virginia-Amerika

Ik kies voor de zalm met groentes en in plaats van risotto wil ik er graag zoete aardappelfriet bij. Het smaakt heel goed. Als toetje delen we een limoncello cake.

Eten-in-Amerika-Roanoke-Virginia

Dag 10

Deze dag in beginnen we met een ontbijtje zoals je bij een motel kunt verwachten, koffie of thee, een bagel en hier zijn lekkere kleine kaneelbroodjes en ander zoets.

Ontbijt-Econo-lodge-Roanoke

Onze lunch komt uit de leuke souvenirwinkel Northwest Trading Post aan de Blue Ridge Parkway. Een broodje gezond, rijkelijk belegd.

lunch-in-Amerika

Onderweg maken we nog een stop bij Starbucks in Biltmore Village waar ik een chai tea neem.

Starbucks-onderweg-in-Amerika-Biltmore

’s Avonds gaan we naar Cherokee Grill. Vorige keer aten we hier de lekkerste steak van de vakantie en ook deze keer is alles weer erg smakelijk. Deze keer neem ik tonijn als voorgerecht.

tonijn-in-Gatlinburg

En met de koolhydraten ging het bij dit hoofdgerecht een beetje mis. Ik wilde heel graag mac&cheese proberen, maar ik kreeg ook aardappelen bij mijn gerechten… Er zat wel spinazie in de macaroni… Dus toch nog wat groente…

Cherokee-Grill-eten-in-Gatlinburg

Dag 11

Vandaag eindelijk naar mijn favoriete ontbijtplek van de Great Smoky Mountains. Crockett’s Breakfast Camp!

Ontbijt-Crockett's-Breakfast-Camp

We delen een skillet: die enorme pan en daar krijg je van alles bij. En zie je die enorme cinnamon roll op de voorgrond? Die kregen we nooit op…

Breakfast-Great-Smoky-Mountains

Tijdens onze wandelingen in de Great Smoky Mountains eten we wat verpakte zoetigheden die ik heb meegenomen van het motelontbijt.

snacks-in-Great-Smoky-Mountains

En dan is het ’s avonds tijd voor een bezoek aan The Melting Pot. De fondue-restaurantketen in Amerika. We kiezen voor het viergangen-menu. Als eerste gang krijgen we kaasfondue met de smaak spinach artichoke. Dit wordt geserveerd met stukjes brood, tomaat, wortel, broccoli en appel.

Meltingpot-fondue-in-Amerika

De tweede gang is een salade met een dressing naar wens. De derde gang is  fondue die je zelf samenstelt. Je kies de soort bouillon en het vlees of vis wat je erbij wilt. Bijvoorbeeld kip, teriyaki steak, dumplings, worst, zalm of tonijn. Deze fondue wordt geserveerd met aardappel, broccoli en champignons. En je krijgt een bordje met allerlei verschillende soorten sausjes en uitleg waarmee je die het beste kunt combineren.

fondueen-in-Amerika

De vierde gang is het toetje: chocoladefondue. Wij kiezen de voor chocola met Baileys. Dat wordt geserveerd met cake, aardbeien, banaan, ananas, rijstkoekjes, marshmallows en brownie’s en blondies. Ik vond dit een zeer geslaagd diner. Uitgebreid eten en je neemt er de tijd voor. Met lekkere cocktails erbij was dit een fijn verjaardagsdiner!

Melting-Pot-fondue-gatlinburg

Dag 12

We staan vroeg op vandaag om beren te spotten bij Cades Cove in de Great Smoky Mountains. We hebben wat zoetigheden van het motelontbijt meegenomen voor onderweg.

appelsap

Dat pakje appelsap is dan wel weer klein…

Muffin-motelontbij

Rond 12 uur gaan we weer naar ons favoriete ontbijtstek: Crocketts Breakfast Camp. Het is druk, maar daar hebben ze wat op gevonden. Je laat je telefoonnummer achter en als je tafel gereed is, krijg je een berichtje en word je gebeld. Handig!

Omelet-Crockett's-Breakfast-camp-ontbijt-Amerika

Vandaag geen enorme pan met ontbijtgerechten, maar een omelet: Farmers Veggie, met hunt camp potatoes en bacon als bijgerecht. Daarbij een sapje van jus d’orange en aardbei en het is weer een perfect ontbijt/lunch.

groentechips-in-Amerika

Onderweg neem ik wat van deze ‘chipjes’. Maar helaas, niet echt een aanrader.

TGIF-in-Amerika

Na een dag in de Great Smoky Mountains en Pigeon Forge gaan we ’s avonds eten we bij TGI Friday’s. Als voorgerecht gyoza’s (kippasteitjes)  en als hoofdgerecht een halve Jack Daniels spareribs, broccoli en frietjes.

TGI-Fridays-eten

En mijn favoriete toetje is hier! een versgebakken koekje (nog warm), een bolletje ijs en chocolade fudgesaus.

Cookie-TGIF-restaurant-Pigeon-Forge

★Goed nieuws! TGI Friday’s komt naar Nederland. Op 23 april opent de eerste vestiging in Nederland in Utrecht!

Dag 13

Bij het motel in Pigeon Forge is het ontbijt inbegrepen bij de prijs en dit kunnen we nuttigen aan de overkant van de straat in een restaurantje. We halen allerlei gerechtjes van het buffet. Zoet…

Breakfast-Pigeon-Forge-sweet

En hartig:

Breakfast-Pigeon-Forge

Deze dag is een lange reisdag en onderweg halen we iets bij Dunkin Donuts. Een broodje kip met kaas en een soort curry-saus.:

Chicken-sandwich-Dunkin-Donuts

’s avonds eten we bij het hotel in de sportsbar. Een broodje pulled pork met friet en een augurk., wings met ranch-saus en daar zat ook selderij bij.

Food-Harpers-Ferry-hotel

Dag 14
In het hotel in Harpers Ferry is het ontbijt inbegrepen. Je kunt er je eigen wafels maken. Dat is altijd leuk.

Ontbijt-Ithaca

Onderweg koop ik een veel te zoete Dunkin Donuts koffie met vanille. De boston creme donut is wel lekker.

Donut-in-Amerika

’s Avonds eten we bij restaurantketen Chili’s. Lekkere fajita’s met als bijgerecht asperges en een margharita cockail.

eten-Chili's-Amerika

Twee keer mijn favoriete toetje binnen een week. Ik ben een gelukkig mens. Dat toetje kreeg ik trouwens gratis omdat ik een bezoek bracht aan Chili’s tijdens mijn verjaardagsmaand. Hoe dat werkt, lees je hier.

toetje-chili's-amerika

Mijn Must Visit-restaurants
Cracker Barrel
Billy’s in Roanoke
★ Crockett’s Breakfast Camp – Gatlinburg
★ Cherokee Grill Gatlinburg
★ Melting Pot – Gatlinburg
★ TGI Fridays
★ Chili’s

★Lees verder: Mijn eetdagboek week 3

2 thoughts on “Eetdagboek Amerika week 2: Favoriete toetjes

  1. Gertie

    Geweldig idee om een eet-dagboek bij te houden. Ik heb er in iedere geval van genoten. Er is zoveel meer lekkers te krijgen in Amerika, dan het beeld dat men hier over American-Food denkt.
    Mijn favoriet in de US bij ontbijt; Bleuberry waffle with syrop…iets dat ik hier niet gebruik. En ja, eenmaal terug in Nederland ben ik blij dat wij hier een oh zo grote variëteit aan overheerlijk brood hebben.

    • Dank je wel! Leuk om te lezen! Inderdaad, veel mensen denken dat je maar een beperkte keuze hebt in Amerika. Tijd om dat te veranderen! Waffels zijn altijd goed als ontbijt of pancakes met chocola 😀 Ik waardeer ons lekkere brood in Nederland ook weer extra als ik terug ben 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.