Rondje New York: Amerika reis dag 13: Een lange rit naar Harpers Ferry

Ik vind het rijden in Amerika altijd erg leuk. Het wisselende landschap, de wapperende Amerikaanse vlaggen langs de weg, de reclameborden, enorme vrachtwagens die je soms met een rotgang inhalen, af en toe een stop bij Dunkin Donuts of een gammel tankstation. Gelukkig maar, want vandaag rijden we meer dan 700 km!

We hebben een lange reis voor de boeg. Vanuit Pigeon Forge rijden we naar Harpers Ferry. Een rit van maar liefst 7 uur, 450 mijl, oftewel 724 km. Maar niet voordat we eerst gaan ontbijten bij een restaurant tegenover het hotel.

Bij het hotel Arbors at Island Landing Hotel & Suites heb je de keuze uit gratis pannenkoeken, of voor een paar dollar extra mag je van alles pakken van het ontbijtbuffet. We kiezen voor het laatste. Er is veel keuze. Van zoute broodjes, aardappels, bacon tot pancakes met toppings zoals kersen, appels, maple syrup en zoute boter. Erbij all you can drink koffie en een thee. Lekker!

Breakfast-Pigeon-Forge-sweet

Dan gaan we onderweg naar onze volgende bestemming. Zoals ik al zei, is het nooit echt saai. Meestal kijk je je ogen uit onderweg in Amerika.

vrachtwagens-in-Amerika

reclames-onderweg-in-Amerika

Ik heb gekozen voor Harpers Ferry als tussenstop tussen Pigeon Forge en Ithaca, wat een afstand bedraagt van maar liefst 1200 km. Voor de tussenstop twijfelde ik tussen Harpers Ferry of Gettysburg. De keuze viel toen op Harpers Ferry omdat je in minder tijd waarschijnlijk toch een indruk van deze plaats kunt krijgen.

Harpers-Ferry-Street-and-John-Brown-Fort

Harpers Ferry speelde in de Amerikaanse burgeroorlog een belangrijke rol. De plaats ligt namelijk op een strategische locatie op de grens tussen Noord en Zuid. In 1862 werd Harpers Ferry veroverd. Hierbij vond een enorme overgave plaats van troepen, bestaande uit 12.000 soldaten van het Noordelijke leger. Bovendien bevond zich in Harpers Ferry een enorm wapenarsenaal, de United States Armory and Arsenal. Nu is het een dorpje wat het vooral van het toerisme moet hebben. Er wonen rond de 300 inwoners.

Street-Harpers-Ferry

Rond half 5 komen we aan bij ons hotel in Harpers Ferry. Ik heb het hotel Clarion Inn Conference Center Harpers Ferry geboekt. Het bevindt zich op een korte rit van de bezienswaardigheden. We checken snel in en gaan dan gelijk door naar Harpers Ferry National Historical Park om een indruk te krijgen van dit dorpje en de omgeving.

Harpers-ferry-mountains-autumn-colors

Het parkeren is even een dingetje. We parkeren bij het station en daar moet je geld in een envelop doen, volgens mij ook gelijk de toegangsprijs van het Harpers Ferry National Historical Park. We willen graag betalen, maar we hebben geen contant geld meer. We gaan dus eerst op zoek naar een ATM. In een winkel vertelt een man dat we de ATM kunnen vinden in het Town’s Inn pension.

Town's-in-Harpers-Ferry

Hier staan allemaal leuke huisjes en het isop sommige stukjes ook een beetje stijl. Al snel vinden we het pension. Onwennig lopen we naar binnen en gaan we een gang door. Daar staat de ATM. Even verderop is een soort barretje waar de eigenares achter de bar staat. We maken een praatje, ik koop een flesje kersencider en wissel het geld, zodat we het juiste bedrag in de envelop kunnen doen.

Harpers-Ferry-River

Nu kunnen we Harpers Ferry rustig bekijken. We lopen door de straatjes, langs wat winkeltjes, historisch gebouwtjes en restaurants en komen bij het water aan, waar 3 staten elkaar grenzen: Virginia, West Virginia en Maryland. Even later komt er een trein toeterend uit de tunnel gereden. Op deze plek starten een paar bijzondere wandelingen.

★Lees hier meer over Harpers Ferry★

Harpers-Ferry-drie-Amerikaanse-staten-punt

Genoeg tijd is er absoluut niet, maar dat was te verwachten. Als je goed de tijd neemt, kun je Harpers Ferry National Historical Park uitvoerig bekijken, het visitor center bezoeken, wandelingen maken en leerzame tours volgen.

Sunset-Harpers-Ferry

Als de zon naar beneden begint te zakken, keren we terug naar het hotel. Met uitzicht op het landschap, de weg en de ondergaande zon, frissen we ons op om daarna lekker simpel te doen. We gaan wat eten bij het hotel, want daar zit een restaurant bij:The White Horse Tavern, inclusief sportsbar. We nemen wings met ranch saus en een broodje pulled pork. Het eten is prima.

Walmart-Cart

Na deze lange dag hebben we nog energie over en we gaan om tien uur nog even naar de WalMart in de buurt om de nodige boodschappen te doen voor het vervolg van onze reis…

★ Lees verder >> Dag 14: Naar Ithaca, watervallen en een prachtig park

Benieuwd naar de route van deze reis? In september/oktober maakte ik een roadtrip: Rondje New York en die route vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.