Gratis eten en drinken in Amerika

Aangezien ik best wel een gierige Nederlander ben en fan van Extreme Couponing, besloot ik op zoek te gaan naar gratis dingen tijdens mijn aanstaande vakantie in Amerika. Want een Amerika reis is natuurlijk al duur genoeg!

Mijn plan van aanpak is de websites van verschillende bekende ketens langsgaan en me inschrijven voor de nieuwsbrief, rewards of een account aanmaken. De bekende restaurantketens bieden namelijk vaak korting of zelfs gratis voorgerechten als je je inschrijft.Waar je op moet letten is dat de restaurants willen weten waar je woont. Met Nederland kom je niet ver en het is dus handig om een Amerikaanse postcode bij de hand te hebben. Ik gebruik de postcode van een hotel waar ik verblijf.

Nadat je je hebt aangemeld krijg je soms al gelijk een welkomstaanbieding. Soms kan het een paar dagen duren.

★ Let op: De meeste ketens werken dus met postcodes en soms zijn de kortingsbonnen alleen geldig bij een bepaalde locatie. Geen ruimte voor spontaniteit dus, want je moet vooraf al kijken wanneer je bij het restaurant wilt eten om gebruik te kunnen maken van de korting.

Gratis je verjaardag in Amerika vieren.

Tijdens je verjaardag is het natuurlijk leuk om cadeautjes te krijgen en dat hebben de Amerikaanse restaurants goed begrepen. Ik ben jarig tijdens mijn Amerika reis en dat leek me een goede gelegenheid om te bekijken wat de verschillende restaurants aanbieden als je je verjaardag bij hen viert.

De toppers zijn Applebees en Golden Corral:
Applebees biedt een gratis driegangenmenu aan voor de jarige job! Je moet hier dan wel op je verjaardag gaan eten en let op, het is geldig bij de opgegeven locatie tijdens het aanmelden. Je moet de coupon printen en bewijs leveren dat je die dag echt jarig bent.

Golden Corral, een buffetrestaurant, geeft je een gratis buffet voor je verjaardag (bij aankoop van een tweede buffet). Bon moet je uitprinten. Hoeft niet perse op de dag van je verjaardag. Let op de vervaldatum.

Bij Denny’s krijg je een grand slam ontbijt cadeau op je verjaardag. De coupon moet geprint worden en er wordt naar identificatie gevraagd.

Van Cold Stone Creamery krijg je het tweede ijsje gratis. Deze coupon is ook geldig op andere dagen.

Bij Arby’s krijg je een gratis shake bij inlevering van een uitgeprinte coupon en bij aankoop van een ander item. Deze coupon is ongeveer een dag na je verjaardag nog geldig.

Bij Ihop krijg je gratis Rooty Tooty Fresh ‘N Fruity® Pancakes*, de bon moet je uitprinten, hij is niet alleen geldig op je verjaardag, wel alleen geldig bij de opgegeven locatie.

Bij Longhorn Steakhouse krijg je een gratis dessert bij aankoop van een steak en de coupon is niet alleen op je verjaardag geldig.

Bij Johnny Rockets krijg je een gratis single burger bij aankoop van een hoofdgerecht en drankje.

Bij Texas Roadhouse krijg je voor je verjaardag een coupon voor een gratis sidekicks of ribs of een legendary appetizer. Niet alleen geldig op de dag van je verjaardag.

Van P.F. Chang’s krijg je na aanmelding krijg een reward in de vorm van een gratis appetizer of dessert te gebruiken in de maand van je verjaardag.

Bij Chili’s krijg je na aanmelding een gratis dessert in de maand van je verjaardag.

Korting en gratis eten en drinken in Amerika

Je hoeft niet jarig te zijn om korting en gratis dingen in Amerika te krijgen. Hieronder een overzicht van wat de restaurantketens gratis aanbieden. Hier geldt ook weer dat je meestal de coupon moet uitprinten en moet opletten op de locatie en de vervaldatum.

Als je je aanmeld bij Johnny Rockets krijg je een gratis single burger bij aankoop van een hoofdgerecht en een drankje of shake.
Bij Arby’s krijg je een gratis broodje rosbief bij aankoop van een drankje. Deze voucher verloopt een week na aanmelding.
Longhorn Steakhouse: Hier krijg je een gratis voorgerecht bij aankoop van een hoofdgerecht.
TGI Fridays: Gratis voorgerecht of toetje en Jump the line pass na aanmelding. Extra fijn: de coupons hoeven niet geprint te worden, want er staat een QR code bij.
Golden Corral: Na aanmelding ontvang je een coupon voor een gratis drankje.

Bij Wendy’s krijg je 1 dollar korting als je een premium combo koopt.
Bij Denny’s krijg je na aanmelding 20% korting op je rekening. Deze bon moet je uitprinten en is twee weken na aanmelding geldig.
Bij Olive Garden krijg je bij aankoop van twee hoofdgerechten een gratis voorgerecht als je lid wordt van de Eclub.
Bij IHOP: Gratis Rooty Tooty Fresh ‘N Fruity® Pancakes*, bon uitprinten, twee weken vanaf aanmelden geldig, wel alleen geldig bij de opgegeven locatie.
Van Texas Roadhouse ontvang je na inschrijving een coupon die je moet printen voor een gratis appetizer bij aankoop van een hoofdgerecht.

★Tip: kijk ook in de vele toeristenfoldertjes en boekjes die je in hotels en motels tegenkomt of langs de snelweg, daar vind je ook veel kortingsbonnen in.
★Tip: Let goed op de kleine lettertjes en de voorwaarden, meestal moet je de coupons dus uitprinten, zijn ze niet onbeperkt geldig, moet je wel een aankoop doen of zijn ze alleen geldig op een bepaalde locatie.

Het beste is dus om je vlak voor je reis aan te melden bij de restaurants. De meeste vouchers vervallen binnen twee weken. Mis ik nog een restaurant? Laat het weten in de reacties.

Lees ook: Korting in Amerika met je ANWB-pas

3 thoughts on “Gratis eten en drinken in Amerika

  1. Winnie Zweerman

    Heb een geweldige reis! Dank voor de leuke informatie…over een vier dagen mag ik een paar weken naar Hallandale Beach (Miami), heerlijk chill! Wens je een fantastische tijd en kom gezond weer terug!

  2. Marjolein

    Leuke kortingsinfo over de restaurants. Ik ben ook voor het 2e jaar op rij jarig in de vs. Vorig jaar tgi uitgekozen, maar dit jaar lekker naar de Applebees. Scheelt toch weer. Ook golden corall ga ik onthouden want die stond ook nog op het lijstje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.