Rondje New York: Amerika reis dag 17: Het mooiste uitzicht en naar Toronto

Hoe kun je beter wakker worden? Red velvet pannenkoeken en een geweldig uitzicht op de Niagara Falls! Een perfect ontbijt voordat we naar Toronto rijden.

We worden onze eerste nacht in Canada uitgerust wakker. We gaan onderweg naar een IHop restaurant in het Tower hotel, want ik heb gelezen dat je hier een mooi uitzicht op de Niagara Falls hebt…

Uitzicht-Ihop-Niagara-Falls

We gaan de lift in en komen bij het pannenkoekenrestaurant uit. En zodra we naar binnen lopen, worden we verrast met een prachtig uitzicht. Wauw, hier kun je de watervallen goed zien van bovenaf. Het is indrukwekkend en we vergeten bijna waarom we hier zijn gekomen: red velvet pannenkoeken en nog meer lekkere ontbijtgerechten.

★Tip: Ontbijten met het mooiste uitzicht bij Ihop Falls View in het Tower Hotel.

Ihop-ontbij-red-velvet-pannenkoeken

Deze Ihop is best klein, maar biedt tafeltjes langs het raam met een prachtig uitzicht op de Niagara Falls. Ik had het idee dat het wel duurder was dan een normale IHop, maar het uitzicht maakte veel goed. Met een stapeltje red velvet pannenkoeken, french toast, chicken omelet en hashbrowns is het goed wakker worden.

Niagara-Falls-in-Canada

We besluiten nog een laatste keer langs het wonder van de watervallen te bekijken. We lopen richting de Rainbow Bridge. Deze bevindt zich op de grens van Canada en Amerika.

★Tip: Neem wel je paspoort mee als je de Rainbow Bridge opgaat, want hier ga je de grens over. Je komt hier langs de douane en daar moet je je paspoort laten zien.

Bianca-Amerika-blog-Rainbow-Bridge

We gaan aan de Canadese kant de brug op. Je moet hier een paar dollar betalen om door de poortjes te gaan. Wij lopen ongeveer halverwege de brug. Als je verder loopt, kom je aan de Amerikaanse kant. Als we weer van de brug af willen, moeten we eerst langs een douane-beamte. Het blijkt dezelfde kerel als gisteren en weer stelt hij dezelfde vragen. Even laten mogen we Canada weer in.

Clifton-Hill-Burger-King-Niagara-Falls

Via de gezellig drukke straat Clifton Hill lopen we richting het motel om de auto op te halen en richting Toronto te gaan. Onderweg willen we een kort bezoekje brengen aan de Premium Outlets van Halton Hill. Maar dit blijkt een ware hel. Het is er zo druk dat we 20 minuten naar een parkeerplek moeten zoeken. Amerikanen hebben parkeerplekken dus beter geregeld. Wat een verschrikking is het hier. In de outlet is het al niet veel beter. Er staat een rij voor de Kate Spade winkel. Een winkel waar ik graag kom en soms een tas koop. Ik vertik het om in de rij te staan voor een winkel. De prijzen zijn hier trouwens ook niet veel goedkoper. Tijd om snel verder te gaan. Achteraf was ik liever naar een natuurpark gegaan of had ik langer bij de Niagara Falls willen kijken…

★Tip: Ga je naar een outlet, loop dan eerst even langs de informatiebalie voor een kortingsboekje met extra kortingsvouchers.

Naar-Toronto-in-Canada

Op naar Toronto. De skyline doemt voor ons op. Trams rijden voorbij. Bij ons hotel, The Beverley Hotel is geen parkeerplaats, maar in de buurt is een parkeergarage waar we kunnen parkeren. Dat valt gelukkig mee en het is niet ver lopen. Dan zijn we bijna in het hotel in Queen West in Toronto, middenin een gezellige winkelstraat.

In het Beverley Hotel worden we welkom geheten door een jongen met een zwaar Frans accent. Later zullen we ontdekken dat je bijna overal in het Frans wordt aangesproken. Dat is wel even wennen. We krijgen gelijk al tips mee voor de stad. Maar eerst de spullen naar de kamer brengen. Kamertje. Het is 14m2 groot en dat is best klein voor twee personen en twee grote koffers. De koffer kun je alleen helemaal openklappen op bed. Gelukkig kun je hem wel opbergen onder het bed. De inrichting is wel heel efficiënt en hip. daar kun je niets over zeggen. Een ruim bed, kasten en een wastafel in de kamer. Een schuifdeur en daarachter het toilet en een douche. Alles wat je nodig hebt, maar geen normaal raam. Dat vind ik altijd minder aan een hotelkamer. Ik vind dat een hotelkamer toch wel een raam hoort te hebben 😉

rooftop-bar-The-Beverley-Hotel-in-Toronto

Na aankomst gaan we eerst een drankje drinken in de rooftop bar. Deze is wel erg leuk. De zon gaat onder achter de gebouwen van Toronto en we drinken een lekkere cocktail.

rooftop-bar-Beverley-Hotel-Toronto

Het is al laat geworden en we willen toch wat van Toronto zien. We maken een wandeling en lopen richting het centrum en Yonge-Dundas Square. Dit is een soort Times Square in het klein.

Dundas Square Toronto

Het avondeten is vrij saai. We gaan naar de McDonalds en nemen eten mee voor op de hotelkamer. Ik kies voor een McWrap met Canadese kip, dus toch een klein beetje met een Canadees tintje…

Ben jij al in Toronto geweest?

★ Lees verder >> Rondje New York: Amerika reis dag18: naar Toronto Island

Benieuwd naar de route van deze reis? In september/oktober maakte ik een roadtrip: Rondje New York en die route vind je hier.

2 thoughts on “Rondje New York: Amerika reis dag 17: Het mooiste uitzicht en naar Toronto

  1. Leuk! Ik ga binnenkort naar de Niagara Falls en Toronto. Wel goef om te weten dat ik voor de Rainbow Bridge dan ook een Esta nodig heb waarschijnlijk. Ik weet niet zeker of ik dat ga doen, want verder ga ik niet Amerika in. Ik ben heel benieuwd. Ik had een boottocht geboekt, maar die is geannuleerd omdat de rivier nog bevroren is, haha.

    • Wat leuk dat je binnenkort die kant op gaat! Het lijkt me geweldig on The Falls in de winter te zien. Heel bijzonder. Veel plezier alvast!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.