Westkust Amerika reis dag 28: Monterey & speciaal dineren in San Francisco

De laatste dag van de westkust Amerika reis is aangebroken! Vanaf Monterey rijden we naar San Francisco, maar niet voordat we nog eventjes in het oude gedeelte van Monterey rondkijken. Het vissersstadje heeft net als San Francisco een Fisherman’s Wharf. Monterey staat ook bekend om het Monterey Bay Aquarium, maar daar zijn wij niet geweest.

★Tip: Meer weten over het Monterey Bay Aquarium, bekijk alvast de website.

We nemen wat ‘ontbijt’ mee uit het Knights Inn Carmel Inn en gaan eerst nog eventjes naar het strand want het is rond de 30 graden. Het is er heel rustig, alleen een paar surfers en mensen die af en toe voorbij lopen. Misschien is er ergens anders een populairder strand? Wij worden niet zo blij van het meegenomen ontbijt maar de meeuwen wel. Ze schrokken de grote stukken koek zo naar binnen en vangen het zelfs op in hun snavels.

monterey-fishermans-wharf-californie-amerika-reis

We rijden verder naar het centrum en we kijken nog even rond op de pier van Fisherman’s Wharf. Hier zijn toeristische winkels en restaurants en ook een uitzichtpunt aan het einde van de pier. Hier vandaan heb je uitzicht op bootjes die afgeladen zijn met pelikanen en hoor je de zeeleeuwen schreeuwen. We zien zelfs een otter voorbij drijven op zijn rug en hij probeert iets open te maken. Heel leuk om te zien.

bootjes-fishermans-wharf-monterey-californie

Met een broodje lopen we terug naar de auto. We rijden weer naar het Del Monte winkelcentrum tegenover ons hotel waar we gisteren ook al even waren voor wat boodschappen en dit blijkt bij daglicht groter dan verwacht. Hier gaan we nog even winkelen voordat we naar San Francisco vertrekken.

De tijd gaat weer erg snel en we moeten richting San Francisco omdat ik bij een restaurant gereserveerd heb. Helaas duurt de reis best lang omdat we in de file terechtkomen. Gelukkig kunnen we wel gebruikmaken van de “carpoolstrook”. Hier mag je rijden als je met twee of meer personen in de auto zit. Onze tank is ook bijna leeg, dus dat wordt nog een beetje stressen, maar gelukkig vinden we een tankstation dichtbij.

road-trip-amerika-reis-reisblog

Eindelijk komen we bij het hotel/motel CitiGarden aan. We brengen snel onze spullen naar de kamer en dan kunnen we onderweg naar het restaurant. Voor het eerst rijden we nu in het centrum van San Francisco. De eerste dagen van de vakantie hebben we alles lopend of met het ov gedaan. Nu pas merk je hoe stijl het op sommige delen is. Je zit echt schuin in de auto en je staat ongelooflijk stijl op de heuvels. We weten niet goed waar we moeten parkeren en op een paar meter van onze eindbestemming rijden we een parkeergarage in. Hier wordt de auto voor je weggezet. Achteraf hebben we dat geweten. Dit koste 33 dollar voor nog geen twee uur…

tonga-room-san-francisco-tiki-bar

Het restaurant waar we gaan eten is de Tonga Room, dit hoort bij het Fairmont Hotel. Dit is een speciaal restaurant, namelijk helemaal in tiki-stijl. En daar hou ik van! Compleet met zwembad, jungle hutjes, tiki-cocktails en bamboe. Midden op het zwembad speelt een bandje en af en toe begint het te onweren en dan regent het in het zwembad.

Het is leuk om met zo’n bijzonder diner de vakantie af te sluiten. Dit is de laatste avond in San Francisco en de volgende dag vliegen we weer terug naar Nederland.

Mijn eerste kennismaking met de USA was in 2011. Ik maakte een droomreis langs de westkust. En wat was het geweldig mooi! Hoewel het al een tijdje geleden is, wil deze reis toch met jullie delen. Tijdens de vakantie hield ik een blog bij en die heb ik nu in een nieuw jasje gegoten. De hele route van de Westkust Amerika reis vind je hier.

Ik hoop dat je iets aan dit reisverslag van mijn Amerika reis uit 2011 hebt gehad. Het reisverslag van New York naar Key West uit 2014 lees je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.