Dag 3: Breakfast with the Birds, naar de Bieb en eten bij Times Square

Nieuwsgierig en verwachtingsvol kijken ze ons aan. Ze komen zelfs naast ons zitten op het bankje. Een beetje opdringerig dat wel. Maar ze willen ook ontbijt van Starbucks en Subway: de vogels van Central Park…

Het is een zonnige, warme dag. Een perfect idee: ontbijt halen en opeten in Central Park; om de hoek van Hotel Hudson. Al snel komen er een heleboel vogels bij ons zitten. In de verte scharrelen eekhoorntjes in het gras.

Central-Park-ontbijt-eekhoornVandaag lopen we veel. We starten bij Central Park en gaan door naar de winkelstraat 5th Avenue.  De stoepen zijn breed, de winkels groots, wolkenkrabbers omringen ons, mooie gebouwen en minder mooie. Oud en nieuw wisselt elkaar af.

Wandelen door New York
We lopen langs Rockefeller Plaza. Het is ontzettend hoog. Van schrik maar een Michael Kors winkel in die er naast zit. We komen hier nog wel terug…Hoe lang zou de lift erover doen om de top te bereiken..?

De New York Public Library is een bezoekje waard. Buiten staan gietijzeren tafels en stoelen waar mensen een boek aan het lezen zijn. Binnen is veel marmer, kandelaars en een expositie over propaganda in Amerika ten tijden van oorlog. Het is interessant. Helaas is de grote leeszaal gesloten wegens onderhoud.

Propaganda expositie in Amerikaanse bibliotheek
Zodra we weer buiten zijn realiseren we ons hoe ontzettend warm het eigenlijk is. We hebben honger en dorst gekregen. In de verte zien we het Flat Iron Building, oftewel: het strijkijzergebouw, vanwege de vorm. Nu zijn we ook in de buurt van Madison Square Park. Hier is een Shake Shack restaurant inclusief een enorme rij die je van te voren kunt bekijken via een webcam. Aan de overkant van de straat, naast een MC Donalds, valt mijn oog op een saladebar. Chop’t; Creative Saladbar. Hier kan je een eigen salade samenstellen aan de hand van een menu, die daarna in no-time voor je klaargemaakt wordt. De jongen achter de balie vraagt of het zo genoeg sla is. Ja prima! Bij de kassa neem ik er een zakje Pita Chips en wat drinken bij.

In het drukke Madison Square Park vinden we een bankje. Ik eet mijn salade terwijl een eekhoorntje voor ons druk in de weer is in het gras en tussen de bankjes. Zakenmensen lopen langs met verschillende tasjes van take away restaurants. Jaap is niet de enige die een slaapje doet. Ik wil hem eigenlijk wakker maken om te vertellen hoe geweldig lekker de Pita chips is..

Als we even later terug lopen hebben we een prachtig uitzicht op het Empire State Building. Op straat proberen verkopers ons kaartjes aan te smeren voor bustours en voor een bezoek aan the Empire State Building. We duiken snel een andere keten in: Pret. Hier worden de gerechten met enkel natuurlijke ingrediënten gemaakt en het eten dat niet verkocht wordt, gaat aan het einde van de dag naar mensen die het hard nodig hebben.

Grand Central Terminal in New York
De volgende stop is het Grand Central Terminal. Het hoofdtreinstation van New York, met 44 perrons en 67 sporen. Vanaf het balkon van de Apple Store heb je een mooi uitzicht over de krioelende mensen in de grote hal waar een eveneens grote Amerikaanse vlag aan de muur prijkt. Er is ook veel beveiliging. Op het plafond is het sterrenstelsel afgebeeld.

We hebben enorm veel gelopen vandaag en we slepen ons terug naar het hotel. Even uitrusten en daarna naar Times Square! Maar eerst eten bij Applebees. Het is er niet druk en we krijgen een plekje bij het raam. We genieten van Sangria, Steak & Babyback Ribs. Als toetje een enorme lavacake. Jummy!

>> Lees verder: Rondreis door Amerika dag 4

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.