Mijn mooiste zonsondergangen in Amerika

Ik ben nu een aantal keren in Amerika geweest en het moment van zonsondergang blijft altijd magisch. De momenten ervoor, als de zon langzaam in het water zakt, of ver weg, achter de bergen of uitgestrekte kloven, denk ik vaak na over het geluk wat ik heb dat ik deze prachtige reizen kan maken.

Na afloop van een prachtige zonsondergang, neem ik me altijd voor om vaker dit natuurfenomeen bij te wonen op bijzondere plekken. Zo lijkt het me ontzettend mooi om dit mee te maken bij bijvoorbeeld the Grand Canyon, of Death Valley.

Dit zijn de mooiste zonsondergangen van mijn drie Amerika reizen. De westkust, van New York naar Key West en mijn rondreis door de Mountain States

Zonsondergang in San Francisco

Nog maar een week was ik in Amerika. Voor het eerst. Wat vond ik alles geweldig. Een van de hoogtepunten van mijn bezoek aan San Francisco was de avondtour naar Alcatraz. Met een boot voeren we richting het eiland, terwijl de zon langzaam onder ging.

San-Francisco-zonsondergang

San-Francisco-Alcatraz-sunset

Alcatraz-zondondergang-Amerika

Zonsondergang in Santa Monica

De dag die begon als ontzettend mistig, eindigde toch goed.Toen we ’s ochtends ons hotel in Hollywood verlieten en Santa Monica wilde bekijken, leek het eerst wel een spookstrand. Overal was mist. Gelukkig klaarde de boel op tegen het einde van de dag en konden we genieten van een prachtige zonsondergang op de bekende pier van Santa Monica.

Santa-Monica-zonsondergang

Sunset-Pier-Santa-Monica

Zonsondergang-Santa-Monica-Amerika

Zonsondergang in Pismo Beach

Ik ben vooral gek op de combinatie van ondergaande zon en vogels zoals je zult zien in de volgende reeks. In Pismo Beach waren er genoeg meeuwen en een geweldige zonsondergang, met de pier op de achtergrond. Wat wil je nog meer? Een mooie afsluiting van een fijne dag waarin we onder anderen Venice Beach en struisvogelland bezochten.

Bird-and-sunset-USA

Zonsondergang-in-Amerika

Pismo Beach-zonsondergang-

Zonsondergang-pier-Amerika

Zonsondergang in St Pete’s Beach

Een van de laatste dagen van mijn Amerika reis van New York naar Key West, sliepen we in St Pete’s Beach. Het strand was zo goed als leeg. Het was een prachtige avond, zon, zee en onze voeten in het zand. Ik had zelfs nog een stukje sand dollar gevonden… Genieten maar van deze ondergaande zon.

Zonsondergang-St-Pete's-Beach-in-Amerika

Zonsondergang-Verenigde-Staten-Amerika-blog

Sunset-USA-St-Pete's-Beach

Zonsondergang op Key West

Op Key West wordt iedere avond feest gevierd tijdens de Sunset Celebration. Heel leuk om mee te maken. Heel veel mensen verzamelen zich langs de waterkant en als de zon in de zee is gezakt, wordt er luid geapplaudisseerd. En morgen wordt dat feestje weer gevierd… Heerlijk om op een terrasje te zitten en de gekte te bekijken.

Key-West-Sunset-USA

Zonsondergang-Key-West

Amerika rondreis Key West zonsondergang

Zonsondergang in Canyonlands National Park

We haastten ons naar Canyonlands om de zonsondergang mee te maken. Green River Overlook werd aangewezen als de plek om naar de zonsondergang te kijken. En dat klopt… Wat was het mooi! Nadat de zon verdwenen was, kreeg de lucht pas echt mooie kleuren.

sunset-canyonlands

Zonsondergang-Canyonlands-in-Amerika

sunset-green-river-overlook-canyonlands-national-park

Waar heb jij jouw mooiste zonsondergang gezien?

2 thoughts on “Mijn mooiste zonsondergangen in Amerika

  1. Grappig, ik was aan het lezen en dacht “aha, ik kan er Canyonlands bijzetten”, en voilà, daar is ie ineens op het einde. Ik heb ook verschillende zonsondergangen in de VS en in Nationale Parken mogen meemaken, en Canyonlands aan Mesa Arch en de Green River Overlook blijven me het meeste bij. Er is een stukje van me daar achtergebleven :-). Ik moet het nog eens dringend gaan ophalen…

    • Ja, de mooiste voor het laatst 😉 ik heb precies hetzelfde. Dat blijft altijd zo ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.