Van New York naar Texas: Amerika reis dag 11: Indrukwekkend Dallas

We gaan Dallas verkennen! We bekijken een heel mooi park en het indrukwekkende Sixth Floor Museum.

Ik ben vandaag op tijd genoeg bij het ontbijt om een paar Cinnabon rolls te halen. Die neem ik mee naar de hotelkamer, plus een kopje groene thee. Even later gaan we volledig ontbijten en dan zijn de kaneelbroodjes inderdaad op. Je moet er dus vroeg bij zijn in dit hotel.

cinnabonWe beginnen de dag met een ritje naar Gas Monkey Garage. Het hek is dicht, er staat dat ze filmen, maar ik geloof er niets van. Volgens mij zijn ze gewoon weekend aan het vieren. We maken wat foto’s bij een paar auto’s en gaan dan het winkeltje in. Hier is een scala aan souvenirs te vinden die allemaal in het teken staan van de beroemde garage.

Gas-Monkey-Gate

Gas-Monkey-Garage

Tip: Bij het restaurant  van Gas Monkey kun je lekker eten.

We stappen weer in de auto en rijden naar het centrum van Dallas. We parkeren de auto achter het Sixth Floor Museum. We lopen naar de beroemde weg met een kruis op het asfalt. Dealey Plaza. Ik weet niet waarom, maar vooral op deze plek, aan de straat waar het gebeurd is, voelde het heel vreemd om daar te staan. Je voelde gewoon dat hier lang geleden iets vreselijks is gebeurd. Misschien komt het door de beelden die we allemaal kennen en zo vaak hebben gezien.

Dealey-Plaza-Dallas

We gaan eerst de omgeving in Dallas verkennen. Ook hier staan overal stepjes die je met je creditcard kun huren. In Nederland zowat niet toegestaan, maar hier de normaalste zaak van de wereld en een handig vervoersmiddel.

We lunchen bij Subway en bekijken nog wat souvenirswinkels. Vaak zijn er altijd wel wat cowboylaarzen te vinden. En ik dacht even dat ze ritjes in een politiewagen weggaven…

police-car-USA

cactus-in-Dallas

Op straat groeien cactussen met op de achtergrond grote gebouwen. Oude panden en glazen hoogbouw wisselen elkaar af. Er zijn een paar winkels open, maar niet allemaal, want het is zondag. Koffiebarretjes die gesloten zijn, en een enkel terras wat drukbezet is.

Dallas-Longhorn-Statues-Park

We wandelen naar Pioneer plaza. Er staan levensgrote beelden van Longhorn koeien. Blauwe vogels, kwetterende zwarte vogels en zelfs een konijntje zoeken verkoeling voor de hete zon. De beelden zijn groots en gedetailleerd. Het geheel ziet er fascineren en dynamisch uit. Levensgrote hoorns, cowboys en paarden. Dit park is een bezoek waard.

Running-Longhorns-cows-Pioneer-Plaza-statues-Dallas

★ Echt longhorns bekijken? Lees snel verder.

In een supermarkt halen we wat drinken. Dat is echt nodig, want het is ontzettend warm vandaag. De dr. Pepper verraadt hier ook dat we in Texas zijn.

Dr-pepper

Dan ontvluchten we de hitte en gaan het Sixth Floor Museum in. We moeten een tijdje in de rij staan. Buiten is het bloedheet en binnen lekker koel. Dan krijgen we een headset mee en gaan we een lift in. Die brengt ons naar een hogere verdieping, waarnaar je aan de hand van foto’s en vertellingen meer informatie krijgt over het leven en het einde van JFK.

sixth-floor-museum-Dallas

Chili's-Amerika-restaurant

Na al deze indrukken, rijden we terug naar het hotel en drinken koffie op het terras van Starbucks zowat tegenover het hotel.  De lucht kleurt roze en oranje van de ondergaande zon. Tegenover bevindt zich een drive-through bank. Best handig om zo je geld op te halen. Ernaast zit een Chili’s restaurant en daar gaan we we eten. Chili’s heeft altijd lekkere ribs en fajita’s. Ik kies voor het laatste en zorg dat ik ruimte overlaat voor een van de lekkerste toetjes. Een pannetje met een versgebakken koekje.

toetje-Chili's-Amerika

Lees verder: Dag 12: Naar Austin

Bekijk hier de route van deze geweldige reis plus linkjes naar de andere dagverslagen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.