5x Doen in San Antonio Texas

Toen ik mijn reis naar Texas aan het plannen was, stond San Antonio hoog op mijn verlanglijstje. Ik had de foto’s gezien van de gezellige Riverwalk en was hier heel benieuwd naar. Na mijn bezoek zijn dit mijn tips om te doen in San Antonio!

Riverwalk rondvaart in San Antonio

Als je een bezoek brengt aan San Antonio mag een vaartocht met een van de bootjes niet ontbreken. Er zijn verschillende soorten tickets te koop. Je kunt een tocht maken met een gids die je van alles over de Riverwalk vertelt of een 24-uurskaart kopen voor de shuttle-boat. Hier kun je dan op- en afstappen wanneer je wilt. Het is leuk om overdag een rondvaart te maken en ’s avonds als alle lichtjes branden.

Riverwalk-San-Antonio-bezoeken

De Alamo bezoeken

In San Antonio vind je de beroemde Alamo. Dit was een missiepost en gebouw dat een belangrijke rol speelde in de Texaanse onafhankelijkheidsoorlog en bekend is van de Slag om Alamo. Je leert er meer over de geschiedenis en waarom dit zo’n belangrijke plek is voor Texas. De Alamo bevindt zich middenin het centrum en is gratis toegankelijk. Je vindt er een mooie tuin met nog meer informatie over het verleden en natuurlijk een souvenirwinkel. Lees hier meer over de Alamo in San Antonio.

Alamo-bezoeken-in-Texas

Aan het water eten in San Antonio

In San Antonio vind je veel verschillende restaurants. Je hebt er de bekende ketens als Rainforest Cafe, Salt Grass, Bubba Gump, veel Mexicaanse restaurants en nog veel meer. Het leuke is dat ze meestal een gezellig terras aan het water hebben. Maar ben je op zoek naar iets bijzonders, dan is Gourdough’s Public House een aanrader. Het bevindt zich aan de Riverwalk en dit restaurant staat helemaal in het teken van donuts. Zo at ik er een burger met avocado op een donut! De donut is wel wat aangepast, want hij is niet zo klef en zoet. Het zag er niet uit, maar was heel lekker. En als ik naar de toetjes kijk, wil ik weer terug!

Gourdoughs-Public-House-burger-donut-Texas

Pearl in San Antonio

Ik maakte de lange rondreis met de rondvaartboot en op een bepaald moment gaat de boot de sluis in. Je vaart dan verder naar het eindpunt en daar vind je een gezellig plein met allerlei (vegetarische) restaurants, een foodcourt, bakkerijen, winkeltjes en een heel mooi hotel. Dit is het terrein van een voormalige brouwerij en heet Pearl. Gezellig, met een grasveld om even de rust te vinden, gewoon een mooie plek om te bezoeken.

The-Pearl-San-Antonio

Hier eet je lekkere ijsjes met bijzondere smaken van Lick Honest Ice Cream. En wil je wat eten of special bier drinken, dan is Southerleigh een aanrader.

Pearl-San-Antonio

Naar de Mexicaanse Markt in San Antonio: El Mercado

Wil je graag een Mexicaanse markt bezoeken? Bezoek dan El Mercado in San Antonio aan de Historic Market Square. Dit is namelijk de grootste Mexicaanse markt buiten Mexico. Er is een overdekt gedeelte, er klinkt muziek, het is er kleurrijk en je hebt verschillende kraampjes, barretjes en restaurants.

El-Mercado-San-Antonio

Accommodatie bij de River Walk

Het leukste is om in de buurt van de Riverwalk te slapen. Hieronder vind je de hotels aan de Riverwalk in San Antonio op een handige kaart.Booking.com

Sommige mensen zullen San Antonio misschien te toeristisch vinden, maar ik vind het er juist gezellig. Je hebt er veel terrasjes langs het water. Er zijn verschillende restaurants waar je lekker kunt eten en leuke winkels. Gewoon heel anders dan andere stadscentra in Amerika. Ik heb me er prima vermaakt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.