Van New York naar Texas: Amerika reis dag 12: Naar Austin

Vandaag gaan we vleermuizen spotten onder de brug in Austin. De tweede stad in Texas die we bezoeken is verrassend mooi en leuk!

Langzaam spuugt de machine de American pancakes uit. Een voor een vallen ze zonder haast op het plastic bordje van het hotelontbijt. Samen met de biscuits, een soort ragout, bacon en fruit, vormt het een prima ontbijt.

Ik neem wat extra fruit mee van het hotelontbijt en stop dat in een tasje. Langs de weg staan meestal daklozen Sen ik wil graag wat geven. Maar voordat we weg kunnen rijden, komt er een man naar ons toe. Hij vertelt dat hij bijna uit zijn huis heeft gezet. Hij heeft zijn hond mee op zijn fiets en vertelt over Nederland en Johan Cruijff. Ik geef hem het tasje met eten. Hopelijk helpt het een beetje.

In-Austin

Als we onderweg gaan naar Austin, staat er boven de weg op de borden dat er een Silver Alert is. Geen idee wat dat inhoudt, maar dankzij de Amerikaanse simkaart in mijn telefoon, heb ik overal internet en kan ik dat even opzoeken. Het betekent dat een ouder persoon met Alzheimer, dementie of een andere psychische aandoening vermist is en gezocht wordt om zo hulp te kunnen bieden.

Onderweg-in-Amerika

We rijden nog een keer langs Gas Monkey Garage. En dit keer, als ik inzoom, zijn er in de verte wat bekende gezichten te zien die in de garage rondlopen. Maar dan is het toch echt tijd om naar Austin te gaan.

De hotels waren er best duur ten tijden van mijn verblijf. In het centrum zitten was niet te doen en ik had een vrij goedkoop hotel gevonden: Red Roof Inn Plus Austin South. Ik maakte me wat zorgen of het wel oké zou zijn, maar het viel gelukkig allemaal mee. De mensen bij de receptie waren vriendelijk en dat is ook belangrijk. We checken in en gaan snel lunchen bij Applebees op slechts een paar minuutjes rijden. Mijn favoriete wonton taco’s!

Applebees-Chicken-Wonton-Taco's

Daarna rijden we door naar het centrum van Austin en we parkeren de auto in de buurt van het Texas State Capitol. Wat een mooi gebouw! Via de prachtige tuin lopen we rond het gebouw. In de bomen zitten eekhoorns en in het gras huppelen zwarte vogels die heel veel lawaai maken.

Eekhoorn-in-Amerika

In dit park bij het Capitol zijn veel monumenten te bekijken. Van een kleine versie van het Vrijheidsbeeld tot gedenkmonumenten van de helden van de Alamo, Vietnam Veteranen en een monument voor de Afro-Amerikaanse geschiedenis.

★Tip: Wist je dat je hier ook tours kunt maken? Kijk op de website van het Texas State Capitol voor meer informatie.

Austin-Capitol

Het is een lekkere warme dag in Texas. En Austin is best heel leuk. Waar wij lopen zijn niet veel winkels, maar wel restaurants met af en toe een terras.  Er is ook een soort foodcourt. Hier zijn allerlei hippe restaurantjes/barretjes te vinden. Buiten is een evenement gaande met ook een buffet. We zitten even op het gras en drinken we onze drankjes op die we hebben gekocht bij een kleine, maar mooie supermarkt met allerlei bijzondere artikelen.

gebouwen-in-Austin

Austin-Park-Congress-Bridge

Vandaag hopen we vleermuizen te zien bij de Congress Avenue Bridge. Het is nog niet zo laat, dus wandelen we bij de brug naar beneden. Hier is een soort park aangelegd langs het water. Er zijn veel hardlopers. Als je naar het water kijkt, heb je de kans om schildpadden te zien. We zien er een hele hoop, allemaal op een tak, op een rij van de zon genieten.

Schildpadden-Austin

Bat-Congress-Avenue-Bridge-in-Austin

Als het zover is, lopen we richting de brug. En we zijn niet de enige. Er zijn heel veel mensen die ook vol spanning wachten op de vleermuizen. En dan gebeurt het. De vleermuizen komen uit de verte uit een stel bomen. Ik dacht dat ze onder brug zouden zitten! Dat is dus niet zo. Of maar een paar, want de zwermen blijven. Ik had me er toch iets anders bij voorgesteld!

Veel te laat natuurlijk, kijken we hoe het werkt met de parkeergarage waar we geparkeerd hebben, bij het Capitol in de buurt. Deze blijkt soort van te sluiten. Dus we bellen er voor de zekerheid even achteraan. We hebben een simkaart waarmee we gratis naar Amerikaanse nummers kunnen bellen, dus dat is handig. Er volgt een uitleg. Bij de auto zullen we een envelop vinden waar we geld in moeten doen voor de parkeerkosten.

Austin-City

We lopen door de straten terug naar de parkeergarage. Het is inmiddels donker en in de bomen stralen lichtjes. Het ziet er gezellig uit. Het is hier gezellig met terrasjes en veel restaurants.

Texas-State-Capitol-Texas

We lopen weer terug naar de parkeergarage. Omdat we na een bepaalde tijd arriveren, is er een envelop onder onze ruitenwissers gestoken. Hier moeten we een bedrag in doen, afhankelijk van de tijd die we in de garage staan. Gelukkig heb ik losgeld bij me. Die envelop moet in een brievenbus. Het is even kijken hoe alles werkt, maar uiteindelijk is het gelukt.

Dollars-parking

★Tip: zorg altijd dat je losse dollars bij je hebt. Voor dit soort situaties zoals geld betalen in een envelop in een parkeergarage en om ongemakkelijke situaties te voorkomen als er bijvoorbeeld fooi van je wordt verwacht in een hotel of bar.

We gaan weer terug naar het hotel. Even opfrissen en dan rijden we richting restaurantketen Yard House. Deze stond op mijn lijst om te bezoeken. Deze vestiging bevindt zich in een heel leuk winkelstraat/centrum in de openlucht: Domain North Side. Het ziet er hier heel netjes uit. Helaas is het na 9 uur en zijn de winkels al dicht, maar voor een volgende keer lijkt me dit leuk om te bezoeken!

Yard-House-Texas-interior

Yard House is een stijlvol restaurant, met kenmerken van een sportsbar. Wat een keuze aan gerechten hebben ze hier. Van gezond tot pubfood, en een hele reeks gerechten met vleesvervangers. Verschillende soorten sangria, dus dat wordt lastig kiezen. Gelukkig helpt de aardige serveerster een handje.

tonijnsteak-in-Amerika

Uiteindelijk kies ik voor de tonijnsteak. Het blijkt een goede keuze. En we eten hier best gezond. Dus er kan nog wel een toetje bij. Ik kies voor de applecobler. Ik dacht dat het iets anders zou zijn, maar dit is veel lekkerder. Nog een beetje warm, met een bolletje ijs. Ja, Yard House is een aanrader.

mini-peach-apple-cobler

Lees verder: Dag 13: Austin Natuurlijk!

Benieuwd naar de route van deze reis? Die vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.