Natuur in Texas: Enchanted Rock

De Enchanted Rock in Texas is betoverend mooi. Ik vond het indrukwekkender en mooier dan verwacht. Misschien kwam het omdat het er op beeld kleiner uitziet dan in het echt of omdat het een bijzondere ervaring was om deze rots te beklimmen met het geweldige uitzicht als beloning, ver weg van alles en omgeven door rondcirkelende vogels.

Ga je op reis naar Texas en wil je ook een prachtig natuurgebied in Texas bezoeken, dan is de Enchanted Rock een aanrader. Deze rots steekt 130 meter boven het omringende landschap uit en bevindt zich 556 meter boven zeeniveau. Niet alleen vind je hier de bijzondere rotsformatie maar ook andere mooie wandelpaden.

Enchanted-Rock-in-Texas-bezoeken

Natuur-in-Texas-Enchanted-Rock-Park

Locatie Enchanted Rock in Texas

De Enchanted Rock bevindt zich in het Enchanted Rock State Natural Area. Ik bezocht het park vanuit Austin (bijna twee uur rijden) en combineerde dit met onder anderen een  bezoek aan Fredricksburg (25 km rijden van Enchanted Rock).

kaart

Enchanted-Rock-Summit-Trail

Enchanted Rock bezoeken

Als je de Enchanted Rock bezoekt, is het geweldig om de rots te beklimmen. De wandeling is best pittig en soms zijn er steile stukken. Tijdens de klim dacht ik soms: dit red ik niet, maar na even doorzetten is het toch minder steil dan het lijkt. Het is aan jezelf hoe ver je wilt wandelen. ik beklom de top en dan kun je op een vlak stuk rots genieten van het uitzicht over Hill Country in Texas.

★Bekijk hier alvast de plattegrond van het park.

★Tip: Neem natuurlijk genoeg drinken mee en zonnebrandcrème. Houd de website van het park in de gaten voor het laatste nieuws.

Uitzicht-Enchanted-Roc-Texas

Top-Enchanted-Rock-in-Texas

In de buurt van Enchanted Rock

De Enchanted Rock kan prima gecombineerd worden met een bezoek aan Fredricksburg op 24 kilometer afstand. Dit is een gezellig stadje met leuke winkels, restaurants en veel Duitse invloeden. Ik combineerde het met tevens een bezoek aan het superkleine Luckenbach vanuit Austin tijdens mijn rondreis New York – Texas. In de buurt vind je tevens het Lyndon B. Johnson National Historical Park.

2 thoughts on “Natuur in Texas: Enchanted Rock

  1. Rene Leemans

    Mooi. Wel in de buurt geweest, maar niet gedaan. Wel jammer zie ik.

  2. Ziet er uit als een hele toffe plek! Ga ik op mijn (veel te lange) Amerikalijstje zetten 🙂 Dank voor de tip!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.