Reisverslag Amerika: New York kerst roadtrip – dag 12: een regenachtige dag in New York

Vandaag een dag in New York met regen, een aanrader om te eten bij Times Square, shoppen bij Macy’s en chaos in een rooftopbar!

Vandaag hebben we een rustige dag. We kijken wat voetbal in de lobby en gaan daarna naar buiten. De regen in. We wandelen naar Times Square en maken iconische foto’s met de Amerikaanse vlag, die bekende gele taxi’s en we spotten de naked cowboy op de achtergrond, die toch niet helemaal naakt blijkt te zijn…

Naked cowboy Times Square Manhattan

Sommige mensen vinden dat je Times Square het beste kunt mijden, maar ik vind het juist ook bij New York horen. Ik word er niet blij van als ik me door enorme mensenmassa’s moet worstelen die daar rondlopen, maar het is wel een plek waar je die typische New Yorkse foto’s kunt maken. Ik hoorde laatst ook dat je de restaurants daar beter kunt mijden. Misschien geldt dat voor het merendeel, en heeft een deel extra dure prijzen, vanwege de locatie, maar de bekende ketens zoals Hard Rock Cafe en Applebees zijn gewoon prima. En ook restaurantketen Yard House is een aanrader.

Yard House food New York Times Square

We waren al eerder bij dit restaurant geweest tijdens onze Texas-reis en het was goed bevallen. En bij Times Square zit er dus ook een. Hier kun je reserveren. Wel zo handig, want het kan er druk worden. We melden ons bij de hostess en krijgen een grote booth toegewezen met uitzicht op de levendige straat bij Times Square. Hier kun je met een tablet op tafel alle gerechten bekijken en bestellen. We eten boneless chicken en ik neem een (kleine) salade met verse tonijn. De porties zijn groot en lekker. Ook de cocktails zijn heerlijk. En als je van bier houdt, is dit de plek waar je moet zijn, want er zijn ontzettend veel soorten. En met de tablet vind je welk biertje het beste bij je past. Yard House is een sport-café/restaurant, dus overal hangen tv-schermen waar verschillende sportwedstrijden op te zien zijn.

Maar over de foto’s gesproken. Op Times Square zijn wel vaak leuke plaatjes te maken. Met de Amerikaanse vlaggen en de taxi’s. De felle reclames en de mensen die verkleed zijn en zo een fooi proberen te verdienen. Sommigen bieden zich zelfs aan als fotograaf om een fotoshoot met je te doen op Times Square.

We besluiten naar Macy’s te gaan. Dit grote warenhuis is helemaal in kerstsferen en leuk versierd. Hier gaan we een paar uur shoppen. Het is altijd een stuk goedkoper in Amerika als je op zoek gaat naar bijvoorbeeld Levi’s, Tommy Hilfiger en Ralph Lauren. We zijn twee uurtjes in Macy’s, maar hier kun je je wel een hele dag vermaken als je van shoppen houdt.

Macy's-in-New-York

 Tip:  Bij Macy’s kun je je aanmelden voor een Macy’s kaart en met je telefoonnummer voor extra korting. Omdat we een Amerikaanse simkaart hadden gekocht, hadden we ook een Amerikaans nummer en daarmee heb ik me aangemeld. Ik weet niet of dit ook kan met een Nederlands nummer, maar het is het proberen waard.

Als we buiten komen is het al donker. We brengen de buit naar Hotel Pod 39 en gaan daarna op weg naar de volgend bestemming

Refinery rooftop Bar winter

We gaan naar de Refinery rooftop. Dit bevindt zich in het Refinery Hotel. Hier is in het eerste instantie best een chaos, want de rooftopbar is nog afgehuurd als we in de lobby aankomen. Ik had gereserveerd voor drankjes, maar we wilden de plannen wijzigen en er ook wat eten. De vraag is of dat mogelijk is. Maar we moeten dus nog even wachten voor we in de lift naar boven kunnen. Even later mag het, en als we boven komen, blijkt het er nog druk te zijn. Ze zijn ook nog bezig met alles klaarzetten voor de avond. We melden ons bij een manager en die brengt ons naar soort serre in après-ski thema. We zijn de eersten en we kunnen er eten.

We nemen de meatballs met brood en delen de sliders. Hierbij nemen we ook de tater tots. Die zijn een soort gefrituurde aardappelblokjes/rosti. Het eten is goed en de cocktails zijn er heerlijk, maar het toetje is het lekkerst. Een warme cookie met een bolletje ijs. De trademark cookie skillet. Mijn favoriet!

 Tip: Op sommige plekken was het moeilijk om een taxi te krijgen. Een app biedt dan uitkomst. De officiële taxi van New York heeft een app waarbij je vooraf precies ziet wat het kost en je kunt het type taxi bestellen. Toen we een taxi naar het vliegveld nodig hadden, zaten we met enorm veel bagage. We kozen toen een taxi uit die geschikt was voor een rolstoel. Er kwam toen een grote taxi en daar paste alles prima in.

We hebben ook een paar keer gebruik gemaakt van Lyft. Dit was vooral in Philadelphia. Dit zijn geen taxichauffeurs, maar mensen die hun eigen auto gebruiken als taxi. Vooraf betaal je via het Lyft systeem, je vult in waar je heen wilt en je ziet wanneer en wat voor auto er bij je komt. Dit is ook prima, want de bestuurders willen een goede beoordeling en daardoor is de service over het algemeen genomen goed.

Eigenlijk is New York ook een prachtige stad als het regent. Je maakt er dan de mooiste foto’s die zo uit een film noir lijken te komen, met de weerspiegeling van alle lichtjes in de plassen regenwater.

★ Lees verder: dag 13: onuitwisbare indruk, lichtjes en verrassende dieren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.