Reisverslag Amerika: New York kerst roadtrip – dag 7: Philadelphia!

Een dag in de grote stad: Philadelphia! Het is winters, maar toch dineren we buiten, we gaan naar het museum, naar een van de grootste foodhallen en eindigen in de gevangenis!

We hebben goed geslapen in het Hilton Motto hotel in Philadelphia. In de lobby is een bar om koffie te halen en verse ontbijtproducten, zoals een concha vanilla, een zoet broodje. Zo gezegd, zo gedaan. Ik was een beetje dom om mijn deurpasje te vergeten en daardoor kon ik niet naar onze verdieping met de lift. Maar het is wel zo veilig om alleen naar je eigen verdieping te kunnen. Gelukkig kwam vriendje naar de lobby en konden we samen in de lift weer naar boven. In de kamer was een vensterbank waarop we ontbijten met uitzicht op de straten van Philadelphia.

Motto Hotel Hilton Philadelphia room

Dan gaan we de stad in. Het is winters fris maar de zon schijnt. Het is een mooie dag. Ik ben benieuwd wat we nog herkennen van ons vorige bezoek aan Philadelphia. Dit keer verblijven we in een ander deel van de stad. We wandelen door de straten, langs appartementen waar de mooiste kerstbomen staan, langs boekenwinkels met een koffiebar erin. Langs wolkenkrabbers, langs kleurrijke murals en verkeerspleinen met bordjes: ‘Don’t block the box’. Niet op het kruispunt gaan staan dus.

We komen langs de City Hall en een kerstmarkt die nog niet open is en de ijsbaan die gereed gemaakt wordt voor de schaatsers. Er staan ook stalletjes waar je onder anderen Duitse bratworst met sauerkraut kun kopen. Het is een mooie fusion tussen Europese gerechten en Amerikaanse snacks.

Als eerste gaan we onderweg naar het Museum of the American Revolution. We maken een wandeling door de stad en als we bij Independence Hall zijn, zijn we dichtbij. Dit ligt trouwens naast de beroemde Liberty Bell, waar we vorige keer gekeken hebben.

Lees hier meer over mijn eerdere bezoek aan Philadelphia.

Het Museum of American Revolution staat helemaal in het teken van de geschiedenis die de Verenigde Staten gevormd heeft. Je loopt in je eigen tempo door de verschillende kamers die het verhaal van de Amerikaanse revolutie vertellen met behulp van schilderijen, beelden, artefacten en video’s.

Het is leuk en informatief om hier rond te lopen. Het museum is mooi gemaakt en de beelden lijken levensecht. Een bijzonder deel in dit museum is de tentoonstelling van de oorlogstent van George Washington. Hier krijg je de originele tent te zien waar Washington een tijd in doorbracht ten tijden van de Amerikaanse Burgeroorlog. Dit wordt op zo’n wijze verteld en getoond waar de Amerikanen goed in zijn. Uiteindelijk gaat het doek omhoog en zie je de beroemde tent.

Ga hier alvast mee op een virtuele tour door het museum!

Hierna gaan we naar de Reading Terminal Market. Dit is de beroemde overdekte markt in Philadelphia waar je allerlei soorten eten kunt kopen. Je kunt plaatsnemen aan de bar en daar wat eten, iets meenemen voor onderweg en er zijn ook restaurants te vinden, waaronder Down Home Diner. Dit is zo’n typische Amerikaanse diner, met rode bankjes en klassiek dinergerechten met natuurlijk de Philly Cheestesteak en die neem ik!

down-home-diner-Reading-Terminal-Market-1

Het is leuk om hier te zitten. In de booth, in de diner die dateert uit 1987. Het maakt ons niet uit dat het wat langer dan normaal duurt, maar bij het afrekenen heeft de serveerster om deze reden de drankjes van de rekening gehaald. Dat was ook weer niet nodig. Dan geven we gewoon extra fooi. Met gevulde buiken gaan we verder naar het park waar de beroemde LOVE-letters te vinden zijn.

Hier is een gezellige kerstmarkt te vinden. Het leuke is dat elk kraampje iets anders verkoopt. En veel dingen zijn ambachtelijk gemaakt, zoals etenswaar, kunstwerken, sieraden of kleding. Heel erg leuk om te kijken en souvenirs te kopen.

We lopen verder naar het Philadelphia Museum of Art. Hier zijn ook de beroemde Rocky steps te vinden: de trap uit de film Rocky. Om het beeld van Sylvester Stallone te zien in de rol van Rocky, hoef je niet helemaal de trap op, want die staat er rechts onder.

Dit is een mooi deel om te wandelen. Hier staan beelden en musea en je komt langs verschillende parken. Vanaf hier besluiten we een Lyft te nemen. Dit is een soort taxi die je met een app kunt oproepen. Heel handig. Deze laten we ons naar de volgende bestemming brengen: Het Eastern State Penitentiary. Dit is een oude gevangenis die nu als museum dient.

eastern-state-Penitentiary

eastern state Philadelphia

Ik vind oude gevangenissen fascinerend om te bezoeken. In San Francisco hebben we ook al de gevangenis Alcatraz bezocht. Aanraders!

We doen de audiotour die verteld wordt door Steve Buscemi en ons door de gevangenis leidt. We horen de verhalen van de gevangenen en bewakers. Hoe het vroeger was en we zien hoe het er lang geleden heeft uitgezien. Langs de superkleine cellen en de lange hallen. Je ziet het leven van de gevangenen bijna voor je.

Eastern State Penitentiary #theta360 – Spherical Image – RICOH THETA

Ik vind het super-interessant om dit allemaal te bekijken. Na het historische gedeelte van de gevangenis, is er ook een nieuwer gedeelte wat ingaat op de huidige gevangenisproblematiek en hoe de VS omgaat met deze kwesties.

Buiten de gevangenis, zie ik opeens een saloon, dit soort verrassingen kom je vaak tegen in Amerika. Hier wachten we eventjes op de Lyft die ons naar het hotel brengt. Daar gaan we bij de rooftopbar kijken. Nog net op tijd voor de zonsondergang terwijl de lucht prachtig verkleurt. In deze mooie bar kun je naast cocktails drinken ook Mexicaanse gerechtjes eten.

We rusten even uit op de kamer en gaan daarna naar het restaurant The Continental Midtown op nog geen 5 minuten lopen. Dit is een hip en mooi restaurant met een verrassend menu. Hier kunnen we zelfs nog buiten zitten op het dak, onder warme heaters.

We delen wat gerechten zoals de Cheesesteak eggrolls, tuna tostada’s en tikka massala. Alles is superlekker. We sluiten af met mijn favoriete toetje: Brookie, een brownie/cookie, warm, met een bolletje ijs. Dit restaurant is echt een aanrader!

Lees verder: dag 8: Philadelphia New York-roadtrip!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.