Amerikaans Restaurant in Nederland: Hard Rock Cafe Amsterdam

Waar kun je lekker eten, van goede muziek genieten en krijg je ook nog gratis refills? In het Hard Rock Cafe in Amsterdam natuurlijk!

Een van mijn favoriete restaurants is het Hard Rock Cafe in Amsterdam. Je geniet hier van diverse Amerikaanse gerechten, cocktails en lekkere desserts. Hard Rock Cafe opende de eerste vestiging in Londen in 1971 en is opgericht door twee Amerikanen. Je vindt deze restaurantketen in verschillende landen (en voornamelijk in de USA). Hierdoor weet je welke kwaliteit en wat voor eten je kunt verwachten.

eten-bij-Hard-Rock-Cafe-Amerikablog

Eten bij Hard Rock Cafe Amsterdam

In het Hard Rock Cafe vind je verschillende Amerikaanse gerechten. Begin met de jumbo Combo, een enorm voorgerecht met chickenwings, potatoe skins, chicken tenders en uienringen. Ideaal om te delen. Als hoofdgerecht kun je kiezen uit verschillende burgers, steaks en bbq-gerechten, maar ook de fajita’s zijn een aanrader, de spareribs zijn heerlijk en de salades zijn enorm. Mijn favoriete nagerecht is de hot fudge brownie. Deze brownie is zo groot dat je hem makkelijk kunt delen!

★Tip: Wil je 10% korting op je rekening? Laat dan even je ANWB-pas zien!

Hard-rock-cafe-amsterdam-menu

Gratis Refills

Tja, dat kom je niet vaak tegen in Nederland. Een restaurant met gratis refills. Bij Hard Rock Cafe Amsterdam krijg je gratis refills op de tap-frisdrank. Prima toch?
Wil je liever een cocktail? Hier gelden natuurlijk geen gratis refills maar je kunt het drankje wel speciaal maken door voor een souvenirglas te kiezen. Zo neem je een mooi aandenken mee naar huis.

cocktails-bij-hard-rock-cafe

Interieur van Hard Rock Cafe Amsterdam

Een tijd terug is de inrichting van Hard Rock Cafe Amsterdam in een nieuw jasje gestoken. Het ziet er modern uit (ik mis die gekke Amerikaanse vloerbedekking wel een beetje) en overal zie je spullen van de grootste rocksterren der aarde. Dus naast eten en drinken is het ook erg leuk om even rond te kijken in dit bijzondere restaurant.

interieur-hard-rock-cafe-bar

Rock Shop

Bij het restaurant vind je ook de bekende Rock Shop. Hier is ontzettend veel merchandising verkrijgbaar, variërend van t-shirt, petten tot speldjes, gadgets en glazen. Leuk om even rond te kijken.

Locatie Hard Rock Cafe Amsterdam

Vlakbij het Leidseplein vind je het Hard Rock Cafe. Het is dus perfect te combineren met een dagje shoppen in Amsterdam, na een bezoek aan het museum of voordat je los gaat in de Melkweg of Paradiso. Bovendien kun je er in de zomer aan het water zitten! Wat wil je nog meer?

hard-rock-cafe-in-Amsterdam

Ga ervan uit dat je altijd moet wachten als je wilt eten in het Hard Rock Cafe. Wat dat betreft is het typisch Amerikaans. Maar het is het wel waard.
Momenteel kun je op de website wel reserveren, maar dit is niet altijd het geval. Mijn ervaring is dat het er meestal druk is (met veel toeristen en ik geef ze geen ongelijk als ik naar de Hollandse keuken kijk). Bij binnenkomst krijg je dan een buzzer en je kunt dan even buiten of in het winkeltje rondkijken, of bewonder alle items van rocksterren. Liever alvast een drankje? Dat kan in de Misfits Bar en hier kun soms ook gebruikmaken van de happy hour aanbieding.

Ga naar de website van Hard Rock Cafe Amsterdam voor meer informatie of om alvast een tafel te reserveren.

One thought on “Amerikaans Restaurant in Nederland: Hard Rock Cafe Amsterdam

  1. Die van Brussel is ook nog vrij nieuwe en één van de mooiste waar ik al geweest ben. Die van Orlando blijft mijn favoriet!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.