Van New York naar Texas: Amerika reis dag 5: Echt Amerikaans ontbijten en naar Pigeon Forge

Amerika liefhebbers kennen het wel. Je hebt heel lang uitgekeken naar een echt Amerikaans ontbijt. Zoals bij Cracker Barrel! Gelukkig zit deze restaurantketen door het hele land en als je een road trip maakt, is de kans groot dat je langs eentje komt. Vandaag is het zover: de eerste Cracker Barrel van de Amerika reis. We gaan naar Pigeon Forge, bezoeken een heel bijzonder museum en gaan nog even op zoek naar beren…

We checken uit bij het hotel in Roanoke. Ik neem wat voorverpakte zoete broodjes mee voor onderweg, maar we ontbijten hier niet. Nee, er staat iets anders op het programma. Namelijk Cracker Barrel!

motel-in-Amerika-Roanoke

Na ongeveer een uurtje rijden, zien we het bekende logo. Cracker Barrel: Old Country Store. Even later parkeren we voor het restaurant met de zo herkenbare schommelstoelen.

Cracker Barrel restaurant interior #theta360 – Spherical Image – RICOH THETA

Alle restaurants zijn hetzelfde ingericht, dat maakt het zo leuk en herkenbaar. Cracker Barrel heeft een eigen stijl. Als wij er zijn kun je er alleen nog maar ontbijten, maar na elf uur kun je er ook lunchen, maar ook nog steeds ontbijten.

Breakfast-at-Cracker-Barrel

Ik kies de sampler en dan krijg je bijna alles. Ei, hashbrowns, vlees en pancakes. Zoute broodjes, biscuits en pap (grits) iets minder lekker. Daarna kan ik niet vertrekken zonder even in het aangrenzende winkeltje te hebben rondgestruind. Ik neem wat M&M’s mee, een cinnabon cookie, brownie brittle en een pecan log. Allemaal zoetigheid dus. Je hebt hier nog veel meer, van kleding tot kookboeken en speelgoed.

★ Lees hier meer over Cracker Barrel

We gaan verder naar Pigeon Forge. Tegen de middag komen we aan bij het Titanic Museum. Het museum ziet eruit als een schip, inclusief ijsberg. We worden welkom geheten door een gekostumeerde medewerker die met de tickets helpt. We krijgen een kaartje met een naam van een van de passagiers erop en een kort stukje over hun leven. We gaan het museum in en leren meer over de Titanic en de fatale gebeurtenis en aan het eind horen we of ons personage het overleefd heeft of niet. Dit maakt de ervaring van het museum nog intenser en persoonlijker.

Titanic-Museum-in-Pigeon-Forge

Ik vond het mooier en indrukwekkender dan verwacht. Kamers en ruimtes van het schip zijn nagemaakt, zodat het voelt alsof je echt door de Titanic loopt.

In de stuurhut zit een man die de rol van de kapitein van de Titanic vervult. Hij vertelt over de fatale nacht en dat een van de bemanningsleden de verrekijker was vergeten. Een essentieel hulpmiddel in die tijd. De sterrenhemel is nagemaakt en zo kun je je voorstellen wat de passagiers gezien moeten hebben tijdens die vreselijke nacht.

Titanic-Boarding-pass

Je kunt voelen hoe koud het water moet zijn geweest. En als je wilt kun je zelfs de ijsberg aanraken. De man die de kapitein speelt, vertelt ook over zijn eigen leven. Hij is een van de weinigen geweest die mee mocht op duikexpeditie naar de Titanic. Deze man zit vol mooie verhalen. Als we willen, kunnen we zijn boek kopen in de souvenirwinkel.

We besluiten hierna nog even de Great Smoky Mountains in te gaan. Naar Cades Cove. Op zoek naar beren. Helaas zien we er geen, maar dit blijft een prachtige omgeving om rond te rijden.

Great-Smoky-Mountains-vanuit-Pigeon-Forge-bezoeken

We rijden ook nog even door de omgeving van Pigeon Forge en de Great Smokey Mountains, leuke wegen voor een road trip en hier zijn ook allerlei antiekwinkeltjes te vinden.

Pigeon-Forge-road-trip

Tegen de avond rijden we terug naar Pigeon Forge en checken we in bij Quality Inn. Een mooi en ruim hotel en op loopafstand van The Island in Pigeon Forge.

Lees verder: 7x doen in Pigeon Forge.

The-Island-Pigeon-Forge-bezoeken

Hier heb je winkels, restaurant, amusement, een groot reuzenrad en een fontein die beweegt op verschillende muziek. Vanaf schommelstoelen kun je van het waterballet genieten.

We gaan eten bij Paula Deen. Dit blijkt een authentieke Amerikaanse vreetschuur te zijn. Niet slecht bedoeld, want het eten is lekker, maar van de menukaart kun je voor 22 dollar pp mag je in totaal 3 gerechten van de kaart kiezen en 4 bijgerechten. Maar als je die gerechten op hebt, worden ze gratis weer aangevuld. En het toetje is inbegrepen Wat wil je nog meer?

Foos-Pigeon-Firge-restaurant-Paula-Deen

Ik besluit ook een voorgerecht te nemen, want ik ben heel benieuwd naar de Fried Green Tomatoes. Dit zijn gefrituurde groene tomaten met een sausje en ui. Best wel lekker in combinatie met alles. Dan volgt het hoofdgerecht: Spareribs, Fried chicken en Chicken dumplings, als bijgerecht mac & cheese, broccoli casserole, coleslaw en poppyseed tossed salad. Een tafel vol.

Paula-Deen-brownie-Pigeon-Forge-restaurant-Blog

En als toetje een heerlijke ooey gooey butter cake, een soort brownie, maar dan nog lekkerder. Onder het restaurant zit ook een winkel met allerlei kook en bakspullen. Paula Deen is een bekende tv-kok in Amerika, maar ik had nog niet van haar gehoord. Het eten was in ieder geval lekker en weer eens wat anders!

Lees verder: Eetdagboek van week 1 in Amerika

We maken nog een rondje en gaan bij Ole Smoky Moonshine naar binnen. Voor 5 dollar per persoon mag je tal van soorten moonshine proeven en de smaken variëren van pure whiskey, watermeloen, karamel, kers, koffielikeur en nog veel meer. Lastig kiezen, ook in verband met het aantal liter drank die we mogen meenemen in het vliegtuig en het gewicht natuurlijk. We nemen een fles Watermelon mee en hobbelen dan terug naar het hotel aan de overkant.

Lees verder: Dag 6: Gekleurde watervallen en met de kippen op stok

Benieuwd naar de route van deze reis? In maart/april maakte ik een roadtrip: Rondje New York-Texas en die route vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.