Reisverslag Amerika: New York kerst roadtrip – dag 9: New York te voet!

We worden wakker in New York! We bezoeken de duurste interieurwinkel ooit en de leukste kerstmarkt! We eten een cronut en wandelen heel Manhattan door!

Vandaag staat op de planning: struinen door Manhattan, wat iconische snacks uitproberen en wat pakketjes ophalen die ik online had besteld, toen er korting was.

Maar eerst blijven we een tijdje in het hotel. Want Nederland speelt vandaag tegen de VS op het WK. In het Pod 39 hotel is een gezellige ruimte waar grote schermen hangen en waar je ook koffie en thee kunt pakken. Hier worden alle WK-wedstrijden uitgezonden.

Nederlands elftal voetbal kijken in New York

We zijn de enige Nederlanders, maar vinden het ook lullig om uitgebreid te gaan juichen, omdat we het de Amerikanen ook gunnen om ver te komen op het WK. Ondertussen haal ik wat ontbijt van Starbucks. Ik moet kiezen tussen twee vestigingen die allebei op 2 minuten lopen zijn van het hotel…

Nadat Nederland overtuigend gewonnen heeft, gaan wij op pad. Het is een regenachtige dag vandaag en we kopen er nog een paraplu bij.

Amerikaanse brandweerwagen in New York

Langs stalletjes waar je kerstbomen kunt kopen, terrasjes en bijzondere winkels, tentjes waar je gratis een COVID-test kunt doen, lopen we langs het mooie Flatiron gebouw, wat helaas wel in de steigers staat.

Ik wil ook langs Madison Square Park om te kijken of er eekhoorns zijn. Maar die hebben waarschijnlijk geen zin in het natte weer. Hier staat ook een kerstboom, maar de lampjes zijn nog niet aan. Dit gebeurt over een paar dagen tijdens een speciale ceremonie.

We komen langs Union Square en hier is de Urbanspace Holiday Market. Deze duurde van 17 november tot 24 december. Maar het leuke is dat het niet alleen om kerst draait, zoals zelfgemaakt kerstballen, maar dat er van alles te vinden is. Handgemaakte sieraden, kunst, en allerlei leuke hebbedingen. En er is ook genoeg te eten en te snoepen.

Er was een kraam van Things found in NYC. Hier raakten we aan de praat met twee mensen die in New York opgravingen deden en de gevonden spullen verwerkten in kunst. Zo hadden ze dingen gevonden op een terrein vlak bij Katz Deli toen er gebouwd werd en hier maakten ze kunstwerkjes van met een verhaal erachter. Heel leuk om te zien. Er was ook een stalletje van Makeshift. De eigenaar maakt sieraden, geldclips en andere dingen van oude vliegtuigonderdelen, dingen van NASA of oude munten. Zo had bijna elk kraampje iets unieks.

Onderweg komen we langs een farmers market. Van groente, brood en zelfgemaakte pastasauzen. Sommige dingen zijn best prijzig, maar dat geldt voor bijna alles in New York eigenlijk wel. Dat was een paar jaar geleden nog wel anders.

markt in New York Farmers Market

We gaan ook een prachtig uitziende interieurwinkel in. ABC Carpet & Home. Hier krijgen we gelijk een zakje aangereikt voor onze druppende paraplu’s. Deze winkel is ook in kerstsfeer, maar verkoopt allerlei interieurzaken van meubels tot vloerkleden en beddengoed. Er zijn supermooie dingen te vinden, maar de prijzen zijn er extreem. Vloerkleden van 35.000 en kussens van 500 dollar vinden ze in deze winkel de normaalste zaak van de wereld.

Interieur winkel New York duur

Bij Max Brenner halen we een marshmallow hot chocolate. In dit restaurant heb je allerlei dingen die met chocola te maken hebben. Wafels, crêpes maar ook kleine fonduesetjes en ’s mores sundaes. De perfecte plek voor de chocoladeliefhebber. Bekijk het menu maar eens!

We lopen verder met onze chocolademelk door Manhattan. Evolution is een bijzondere winkel waar we naar binnen gaan. Hier staan allerlei opgezette dieren om te bewonderen en kopen als je wilt. Prachtige stenen en bijzondere dingen uit de natuur. Wil iemand een stekel van een stekelvarken?

Het is fijn om hier rond te wandelen in New York. We maken niet zomaar een wandeling. Ik heb online iets besteld bij de winkel van Kendra Scott en dat ga ik daar afhalen. Dit is een sieradenwinkel met allerlei mooi spulletjes. De winkel bevindt zich in SoHo en daar zijn tal van andere leuke en unieke winkels te vinden.

Daarna lopen we naar Dominique Ansel Bakery, vrij dichtbij. Dit is een patisserie waar ze de mooiste gebakjes maken, croissants, macarons en ander lekkers. Er staat een flinke rij, maar we sluiten toch maar aan. Voor de ingang staat een groot bord met alle informatie over de bestseller hier: de cronut. Dit is een combinatie tussen een croissant en donut en die is hier uitgevonden.

Dominique Ansel Bakery in New York

We wilden eerst gaan zitten, want er zijn een paar tafeltjes, maar het was er best druk. En je moest bovendien eerst bij een balie bestellen en dan zelf maar kijken of er plek is bij een van de tafels. We nemen een cronut mee, een soort saucijzenbroodje en ik neem de Frozen ’s mores en deze is superlekker! Een laag marshmallow met cracker en daar binnenin ijs en chocolade. Echt een aanrader. De cronut eten we later op op de hotelkamer, het is bijzonder, maar ik vind de smaak niet zo lekker. Deze verschilt om de zoveel tijd en dit keer was het een soort sinaasappel met chocolade. Niet zo mijn ding. Maar de ’s mores, daarvoor zou ik teruggaan.

New York terrasjes avond kerst

Het was inmiddels donker geworden en we waren nog steeds bezig met onze wandeling. Door de straten van SoHo bekeken we bijzondere winkels, waaronder Double RL. Dit blijkt een winkel te zien van Ralph Lauren, maar het is supermooi ingericht met vintagespullen en allerlei westernartikelen en zelfs rolex-horloges.

Het is altijd leuk om bij de Washington Square Arch te kijken bij Washington Square Park, met de Empire State Building op de achtergrond.

Washington Square Arch in New York

Nadat we de spullen naar de hotelkamer hebben gebracht, is het tijd om wat te eten. We hebben niet echt een planning voor vandaag en het is ook al laat, dus besluiten we naar Applebees te gaan bij Times Square. We krijgen een tafeltje aan het raam en bestellen de classic combo als voorgerecht met natuurlijk ranch-saus en ik neem de babyback ribs met coleslaw en patat. De boneless wings zijn altijd goed in Amerika.

Na het eten lopen we naar Margaritaville. Dit is vrij nieuw op Times Square. Hier is een restaurant van de keten en ook een rooftopbar. Helaas gaat de rooftopbar net dicht. We bewonderen het vrijheidsbeeld in het restaurant, lopen nog een klein rondje bij Times Square en besluiten terug naar het hotel te gaan. Ondanks dat het vrij regenachtig was, hebben we toch een geweldige dag gehad.

Margaritta ville restaurant New York statue of Liberty

Times Square Elmo and Transformer

★ Lees verder: dag 10: Op het dak en met de boot

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.