Rondje New York: Amerika reis dag 2: Wasberen in Central Park

Hier had ik zo op gehoopt. En daar zijn ze opeens! Wasberen in Central Park. Niet één, niet twee, maar liefst vier wasberen lopen vlak langs me. En dat in New York! Deze tweede dag in Amerika kan nu al niet meer stuk.

Na een paar keer ‘s nachts wakker worden, besluit ik om half 7 op te staan. Niet goed geslapen, maar wat maakt het uit. We zijn in New York! De stad zorgt vast voor voldoende energie.

Bij het hotel zit ontbijt inbegrepen. Dit stelt niet veel voor. We pakken snel een muffin en wat koffie en thee en zoeken een plekje. Dat valt nog niet mee, want de ontbijtruimte is te klein voor de hoeveelheid mensen.

Reisblog-Amerika-Trump-Tower

Omdat het een mooie dag is, besluiten we de dag te beginnen in Central Park. Terwijl we langs de winkels en gebouwen van 5th Avenue lopen, zien we opeens zware beveiliging staan. We zijn belandt bij de Trump Tower. Uit nieuwsgierigheid gaan we naar binnen. De tassen worden gecontroleerd en we maken een rondje door dit mooie gebouw met vooral veel goud. Er is hier zelfs een Trump store en een restaurant. Veel is gesloten, maar de Starbucks is open. Hier halen we een kopje Starbucks koffie. Met een koffiebeker in de hand lopen we naar Central Park en passen we zo tussen de New Yorkers, afgezien van het fototoestel om mijn nek dan…

Amerika-reizen-blog-New-York-Central-Park

Binnen een minuut zien we de eerste eekhoorn. Zo leuk! We lopen een rondje door Central Park, langs Bethesda Terrace & Fountain waar net een groot schaaktoernooi wordt gehouden. Langs het mooie Loeb Boathouse (volgens mij ook een leuke plek om wat te eten) en we kijken even naar de mensen die in bootjes voorbij roeien.

Amerika-blog-reizen-Schaken-in-Central-Park-New-York

Ik wist dat er wasberen in Central park zitten via Mickey. Zij woont in New York en maakt dagelijks live video’s van de stad en post ze op Facebook. Mijn grote wens was de wasberen te zien in New York. In de meeste dierentuinen zijn tegenwoordig geen wasberen te vinden en mijn laatste kans om een wasbeer te zien was vorig jaar in Moab in Hole in The Rock, maar helaas waren ze net gevoederd en sliepen ze. Ik had uitzicht op hun dikke bolle achterkant.

Ik besluit een berichtje naar Mickey te sturen, of ze mij misschien kan vertellen waar de wasberen ongeveer/meestal/ te zien zijn en… ongelofelijk maar waar, nog geen minuut na het verzenden van het bericht zie ik ze: Langs de waterkant, door de struiken lopen maar liefst 4 wasberen! Even later steken ze vlak voor mijn neus zelfs het voetpad over om daarna, in een rijtje, heel hoog de boom in te klimmen. Wat geweldig om te zien! Mijn dag kan nu al niet meer stuk! In mijn enthousiasme lukt het me met veel moeite om twee redelijke foto’s te maken en video’s maak ik verticaal, terwijl ik dat altijd zo irritant vind als anderen dat doen…

Van zo’n hotelontbijtje krijg je snel weer honger en we gaan bij Serendipity 3 lunchen. Bekend van de Frozen Hot Chocolate. Heel kitscherig binnen, maar wel leuk. Lees hier meer over Serendipity 3. Ik neem een broodje met kalkoen, avocado en saus. Het is niet heel bijzonder, maar het smaakt goed. Helaas zitten we te vol voor een Frozen Hot Chocolate. In Las Vegas hadden ze halve formaatjes, maar hier helaas niet. Dus dat past er echt niet meer bij.

Bijna naast Serendipity 3 bevindt zich Dylans Candy Bar. Dylan is de dochter van Ralph Lauren en besloot een grote snoepwinkel te openen met al het snoep wat je je maar kunt wensen. Heel leuk om rond te kijken! En hier vind ik mijn eerste Amerika-souvenir. De patatjes! Deze had ik vorig jaar al willen meenemen in Las Vegas, bij een andere suikerwinkel: It’s Sugar, maar dat had nooit gepast in mijn koffer. Ik wilde ze bestellen en naar Nederland laten versturen, maar dan was ik het driedubbele kwijt geweest aan euro’s. Maar, nu heb ik ze eindelijk!

Amerika-blog-souvenir-Dylan's-Candy-Bar

★Tip: Als je net als ik al weet dat het onmogelijk is om met 23 kg weer terug te vliegen naar Nederland, boek dan zo vroeg mogelijk een extra koffer bij. Vaak is het dan goedkoper dan bijvoorbeeld een dag voor vertrek nog bijboeken. Bij KLM in ieder geval wel.

Het chocolade en mijn souvenir brengen we eerst even naar de hotelkamer. Maar niet voordat we lang Magnolia Bakery gaan. Ik ben benieuwd naar de beroemde bananenpudding. De normale versie is al uitverkocht, dus neem ik de salted caramel bananenpudding. Het kleinste bakje en een red velvet muffin. Op de hotelkamer ga ik proeven. Echt super lekker. Nu heb ik spijt dat ik het kleinste bakje heb gekozen…

Public-Library-New-York

Het is trouwens bloedheet, maar ons hoor je niet klagen. We lopen langs de Public Library en Bryant park. Dat bevindt zich op steenworp afstand van het hotel. Nog even langs de terrasjes van Herald Square en een bezoekje aan warenhuis Macy’s. Hier kijken we maar eventjes, want tijdens deze reis komen we ook nog langs veel outlets en winkels waar je geen belasting hoeft te betalen.

Amerika-reizen-blog-Macy's-Herald-Square

Even uitrusten op de kamer, want een hele dag zo lang lopen zijn we niet gewend. Nette kleren en schoenen aan, want ik heb een reservering bij Buddakan. Een populair restaurant met schijnbaar geweldig eten. We gaan het meemaken. De taxi brengt ons naar Meatpacking District. De deur verraadt bijna niet dat hierachter zo’n hip restaurant schuilgaat.

We melden ons bij de rij hostesses en moeten even wachten op een tafel. Wel leuk dat reserveren hier, maar soms heeft het helemaal geen zin en sta je zo nog een half uur op je hoge hakken te wachten. En in de lounge is het een enorm kippenhok. Wat kunnen mensen toch een lawaai produceren. Even later krijgen we een tafeltje met uitzicht op de grote eetzaal. We bestellen cocktails en sparkling water. Op de menukaart staan allerlei Aziatische gerechtjes en het is het shared dining concept.

Buddakan-New-York-restaurant

De bediening is heel vriendelijk, want die had ook wel door dat we lang moesten wachten voordat we aan tafel konden. Als eerste krijgen we de pork buns en de edamame dumplings. En laatstgenoemde vond ik echt een smaaksensatie. Zo’n smaak die je heel lang bijblijft. Ja, dit is wel bijzonder.

Buddakan New York Restaurant #theta360 – Spherical Image – RICOH THETA

Als hoofdgerecht kiezen we black pepper beef in crispy bird’s nest en charred filet of beef. Beiden mooi gepresenteerd en lekker. Eten in restaurant Buddakan is zeker een hele ervaring en een leuk restaurant als je iets speciaals wilt of iets te vieren hebt.

Welk restaurant in New York zou jij aanraden? Laat hieronder een reactie achter.

★ Lees verder >> New York dag 3: Coney Island & Brooklyn Bridge.

Benieuwd naar de route van deze reis? In september/oktober maakte ik een roadtrip: Rondje New York en die route vind je hier.

5 thoughts on “Rondje New York: Amerika reis dag 2: Wasberen in Central Park

  1. Wat leuk dat er wasberen in Central Park zitten, dat wist ik helemaal niet! Restauranttips heb ik niet, ik ben nog nooit in New York geweest.

  2. Henriette

    Nooit geweten dat er een wasberen park was in NY, tof zeg!

  3. Oh wat leuk die wasberen in Central Park. In USA zie je ze op bijna elke camping, althans in Florida zaten ze heel veel. Maar ik zag ze steeds als ik naar de wc liep (in de prullenbakken) en dan had ik geen camera bij, liep ik terug met camera waren ze nergens te zien, zo irritant. Ik heb er dus geen foto van kunnen maken. Komend jaar ga ik weer naar USA, dan hoop ik ze wel een keer vast te leggen op de foto / video

  4. Jaaa ik was destijds ook bij de Trump Tower (lang voor hij president werd) en wat een pracht en praal inderdaad, helemaal in vergelijking tot de andere gebouwen waar ik was. Zou graag weer eens terug willen naar NYC!

  5. Wat gaaf dat ze daar gewoon in het “wild” rondlopen! Ik heb weleens rode panda’s gezien in Central Park, maar dat was in de Zoo. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.