7x doen in Pigeon Forge

Pigeon Forge is een goede uitvalsbasis als je de Great Smokey Mountains gaat bezoeken. Er is hier genoeg te doen om je een flinke tijd te vermaken en je vindt er tal van restaurants en accommodaties. Ik geef je een paar tips over wat je allemaal kunt doen in Pigeon Forge in Tennessee!

Ik heb Pigeon Forge een paar keer bezocht in combinatie met een bezoek aan de Great Smokey Mountains. Dit is het drukst bezochte National Park in Amerika en het leuke is dat de toegang van dit natuurpark gratis is.

7x doen in Pigeon Forge

Pigeon Forge lijkt op een enorme straat vol vermaak. Dit is de Parkway en hier bevinden zich de grootste attracties en bezienswaardigheden.

Titanic-Museum-in-Pigeon-Forge

Titanic Museum in Pigeon Forge

Je verwacht het niet in een stadje nabij een groot natuurpark, maar in Pigeon Forge bevindt zich het Titanic Museum. Iedereen kent wel het enorme en beroemde schip dat niet zou kunnen zinken. Maar als je een bezoek brengt aan dit museum in Pigeon Forge verlaat je het met veel meer kennis en heeft het vast en zeker indruk op je gemaakt. Want dit museum heeft een persoonlijk tintje. Bij binnenkomst krijg je namelijk een toegangskaart met een naam van een van de passagiers. Tijdens je wandeling in het museum kun je meer informatie ontdekken over deze passagier. Uiteindelijk hoor je of je de reis met de Titanic overleefd hebt of niet…

Naar The Island

Een gezellig plein met restaurants, winkels en vermaak is The Island in Pigeon Forge. Hier vind je ook een fontein die op de muziek een watershow geeft. Er omheen staan van die leuke schommelstoelen. Fijn om even uit te rusten tussen de gezelligheid na een dagje natuur bewonderen in de Great Smokey Mountains. Bekijk op de website van The Island wat je er allemaal kunt doen.

Eten in Paula Deens Restaurant

Bij The Island vind je tevens het restaurant van Paula Deen. Dit restaurant heeft een all you can eat concept. Voor 22 dollar per persoon mag je in totaal 3 gerechten van de kaart kiezen en 4 bijgerechten. Maar als je die gerechten op hebt, worden ze gratis weer aangevuld. En het toetje is inbegrepen.Dus als je een restaurant in Pigeon Forge zoekt, is Paula Deen een aanrader. Vergeet ook niet in de leuke winkel onder het restaurant te kijken.

Foos-Pigeon-Firge-restaurant-Paula-Deen

Vogels spotten op Parrot Mountain

Hou je van vogels en vind je het ook leuk om ze te voeren? Dan is Parrot Mountain in Pigeon Forge een leuk uitstapje. Lees er hier meer over.

De Great Smoky Mountains bezoeken

Natuurlijk bezoek je vanuit Pigeon Forge de Great Smokey Mountains. Rijd sowieso het rondje in Cades Cove. Hier heb je een grote kans om beren te zien. En ga altijd langs het Visitor Center voor de laatste informatie over bijvoorbeeld wegafsluitingen en de beste bezienswaardigheden volgens de rangers.

Great-Smoky-Mountains-Cades-Cove

Moonshine proeven

Wat is er leuker dan lokale producten uit Tennessee proeven? Dit kan bij een vestiging van Ole Smokey Moonshine. Ik schreef er al eerder over. Naast een vestiging in Gatlinburg, zit er dus ook eentje in Pigeon Forge in het Island-gedeelte. Als je vijf dollar per persoon betaalt, mag je verschillende moonshine drankjes proeven. Uiteindelijk krijg je een voucher van 5 dollar mee die je kunt besteden op het assortiment. Met mij ging een fles watermeloen whiskey mee naar huis als souvenir.

Pretpark Dollywood bezoeken

In Pigeon Forge vind je het pretpark van Dolly Parton. Dus als je zin hebt in een dag vermaak voor het hele gezin, ben je hier aan het goede adres. Meer informatie vind je op de website van Dollywood.

Olifant-handdoek

Accommodatie in Pigeon Forge

In Pigeon Forge is genoeg accommodatie te vinden. Ik sliep een nacht in Arbors at Island Landing Hotel & Suites. Er was een leuk zwembad en ik werd extra verrast met een handdoek-olifant op de kamer. Maar als je dol bent op Kerst is het misschien een leuk idee om in het Kersthotel van Pigeon Forge te overnachten.

Extra bezienswaardigheden in Pigeon Forge

In Pigeon Forge is zoveel te doen, dat ik het moeilijk allemaal hier kan opnoemen. Maar wat je ook in Pigeon Forge kunt doen, is een bezoek brengen aan het Hollywood Wax Museum, Wonderworks en het Alcatraz East Crime Museum. Speel minigolf op een van de vele mooie banen en je kunt er een hapje eten bij het Hard Rock Cafe.

Ben jij al in Pigeon Forge geweest? Heb jij nog tips? Laat ze hieronder achter in een reactie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.