Van New York naar Texas: Amerika reis dag 24: In de Great Smoky Mountains

In het keukentje liggen enorme, verse cinnamon rolls al te wachten. Er klinkt klingelende bluegrass muziek.Voordat we de natuur van de Great Smoky Mountains ingaan, beginnen we de dag met een uitgebreid ontbijt in misschien wel het leukste ontbijtrestaurant van de Smokies. 

In het fijne appartement in Gatlinburg zouden we ook van alles kunnen koken en bakken, maar ons favoriete ontbijtrestaurant bevindt zich bijna naast de deur: Crockett’s Breakfast Camp. Mijn lievelingsplek om te ontbijten als we de Great Smoky Mountains bezoeken.

We moeten wel even wachten, 1 uur en 15 minuten. Maar daar hebben ze hier een handig systeem voor. Ik laat mijn naam en telefoonnummer bij het restaurant achter. Als je tafel klaar is, krijg je een smsje dat je naar de host moet gaan. Zo hoeven we niet voor het restaurant te wachten en kunnen we een rondje door het centrum van Gatlinburg lopen. Even later krijg ik een bericht op mijn mobiel dat onze tafel klaar is.

menu-Crockett's-Breakfast-Camp-Gatlinburg

We krijgen weer de bekende krant. Dit is de menukaart en het is altijd weer moeilijk kiezen. Ik neem scrambled egg, hashbrowns, een biscuit en zoete appeltjes. Nog wat fruit erbij en een perfect maal voor de komende uren.

★ Lees verder: Crockett’s Breakfast Camp: ontbijten in Gatlinburg

Ontbijt-in-Gatlinburg

Eerst rijden we naar het Sugarland Visitor Center, op steenworp afstand van Gatlinburg,  voor wat meer informatie. Maar goed ook, want de wandeling die ik wil maken naar Grotto Falls is gesloten. De ranger raadt nu een andere wandeling aan naar de Laurels Fall. Ik doe nog een paar dollars in het vakje en neem wat plattegronden mee. Onder andere een kaart met waar de watervallen te vinden zijn langs de weg.

rijden-in-Great-Smoky-Mountains

Het is weekend en dat is te merken, want het is druk in de Great Smoky Mountains. We moeten de auto langs de kant van de weg parkeren om de wandeling naar de waterval te kunnen maken, want de parkeerplaats is vol. Dat doen we en even later lopen we door de bossen van de Great Smoky Mountains.

wandelen-Great-Smoky-Mountains

Op het wandelpad is  best druk en de wandeling is iets langer dan verwacht. Uiteindelijk komen we bij de mooie waterval. We klimmen over wat rotsen en vinden een mooi plekje om onze Fanta Pineapple te drinken met uitzicht op de Falls.

waterval-Great-Smoky-Mountains

We wandelen weer naar de auto en besluiten naar Cades Cove te rijden. We rijden via Pigeon Forge, want we willen een koffer kopen bij de TK-Maxx. Natuurlijk hebben we weer veel te veel gekocht. Daarna rijden we even langs de Sonic. Dit is een drive in restaurant en naast burgers en ander fast-food hebben ze veel soort limonade. We parkeren de auto naast een bestelzuil, drukken op de knop en bestellen een milkshake en wat limonade, enorme bekers, geen overbodige luxe, want het is lekker warm weer vandaag. Even later worden ze gebracht en gaan we weer op pad.

Sonic-Drive-Inn-restaurant

Dan gaan we onderweg naar Cades Cove. Dit is rondje lang een prachtig gebied in de Great Smoky Mountains en hier heb je grote kans om beren te spotten. Afgelopen jaren hebben we hier al een paar gezien. Maar dit jaar hebben we helaas minder geluk. We zien alleen wat kalkoenen, hertjes en waarschijnlijk een wolf.

Cades-Cove-in-Great-Smoky-Mountains

Meestal rijd je hier stapvoets achter andere auto’s aan in de hoop een glimp van een beer op te vangen. Er zijn plekken waar je kunt stoppen en oude huisjes waar je meer kunt leren over de geschiedenis.

Great-Smokey-Mountains-Cades-Cove

Na het rondje te hebben gereden, pak ik de kaart met watervallen erbij. Het wordt al wel snel donker, maar toch kunnen we nog een paar stops maken bij watervallen langs de weg.

waterval-Great-Smokey-Mountains

Het leuke aan de Great Smoky Mountains vind ik dat er voor mij een ideale combinatie te vinden is tussen natuur overdag en ’s avonds de gezelligheid in een stadje zoals Gatlinburg vol restaurants, vermaak en geregeld livemuziek.

★Lees verder: overnachting in de Great Smoky Mountains.

Calhouns-in-Gatlinburg

Deze avond eten we bij Calhouns. Hier schijnen de ribs heel lekker te zijn, dus die gaan we proberen. Vooraf krijgen we verschillende broodjes met boter. Dit is een groot restaurant en hier staat ook een bar centraal met tv schermen met sport.

eten-Calhoun-in-Calhoun
Ik kies de combi van ribs, Hickory pulled pork en chicken tenders met friet en coleslaw. Het smaakt allemaal goed, maar als je voor sfeer gaat, dan blijft het restaurant Cherokee Grill, waar we de vorige avond zijn geweest, toch onze favoriet.

smerige-drankjes-in-Amerika Na afloop wandelen we nog door Gatlinburg en zien we hele ranzige drankjes, kopen we snoep in een snoepwinkel, besluiten we een mini wijnproeverij te doen en neem ik een fles suikerspin wijn mee als souvenir uit Gatlinburg.

Lees verder: Naar Chimney Rock State Park

★ Benieuwd naar de route van deze reis? Die vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.