Van New York naar Texas: Amerika reis dag 25: Waanzinnig uitzicht in Chimney Rock State Park

Deze dag begint in het gezellige Gatlinburg met een enorm ontbijt. Vandaag gaan we vooral genieten van een mooi uitzicht in Chimney Rock State Park!

Vandaag verlaten we Gatlinburg voor de zoveelste keer en gaan we naar onze volgende bestemming. Chimney Rock State Park en we slapen in Asheville. Maar niet voordat we ontbeten hebben bij mijn favoriete ontbijtplek Crockett’s Breakfast Camp! Wordt het al saai?

Zoals gewoonlijk is het er weer druk en noteren we onze naam. Dat wordt weer een rondje door het mooie Gatlinburg. Helemaal niet erg, want we ontdekken steeds weer nieuwe leuke plekjes of winkeltjes. Zo lopen we een winkel in met allerlei houtafdrukken van kaarten. Mooie souvenirs maar te zwaar om mee te nemen en onze koffers zitten al flink vol.

Beste-ontbijt-Great-Smoky-Mountains

Ik ontdek ook een winkel met allerlei smaken koekjesdeeg en dat kan ik natuurlijk niet aan me voorbij laten gaan. Ik neem een bakje mee en we lopen alvast terug naar het ontbijtrestaurant in Gatlinburg. Daar is een tafeltje vrij en vandaag bestellen we de beroemde skillet. Dan krijg je een pan vol eten. We nemen er ook een verse cinnamon rol bij.We krijgen niet alles op en de rol gaat mee in een doggybag.

Bianca-Amerika-website
We komen maar moeilijk uit Gatlinburg, want onderweg komen we een paar antiekwinkeltjes tegen waar we nog eventjes gaan kijken.

Gatlinburg-Antiques

In een van de winkels zit een oude man Discovery Channel te kijken. De winkel staat vol met allerlei snuisteren. De meeste antiekwinkels zijn vaak tot de nok toe volgebouwd en hebben allemaal kleine gangetjes tussen de verzamelde spullen door. Maar deze man heeft een prachtige locatie voor zijn winkel. Er is een gedeelte dat zich boven de beek bevindt. Stel je voor dat je hier woont! In het gezellige Gatlinburg en vlakbij de prachtige natuur van de Great Smoky Mountains!

Gatlinburg-antiekwinkel

We maken een praatje en gaan dan onderweg naar onze volgende bestemming. Chimney Rock State Park!

On-the-road-to-Chimney-Rock-State-Park

Het is een mooie route, langs de bergen, kleine dorpjes, typisch Amerikaanse houten schuren en mooie afgelegen huisjes. We rijden over bruggen met kolkend water onder ons. Als we in de buurt komen, zien we hoog op een rots al de Amerikaanse vlag wapperen. Daar gaan we heen!

Chimey-Rock-Flag-rocks

Maar eerst leidt de route ons dieper het bos in. We moeten uitkijken voor overstekende eekhoorns, want die zie je hier veel. Dan komen we bij de ingang van het park. We betalen entree en mogen verder omhoog rijden naar de parkeerplaats. Hiervandaan heb je al een mooi uitzicht.

We lopen een soort onheilspellende grot in en drukken op de knop voor de lift. De lift zal ons 26 verdiepingen omhoog brengen en ik ben blij als de deuren opengaan en er een soort ranger in de lift staat die ons informatie geeft terwijl we omhoog zoeven.

Cave-Chimney-Rock-State-Park

Even later genieten we van een geweldig uitzicht. En natuurlijk lopen we richting de Amerikaanse vlag.

We beklimmen de trappen en bekijken uitzichtpunten zoals Devils Head. Een rots waarvan het silhouet op een duivelshoofd lijkt. Wat vind jij?

Devils-head-view-Chimney-Rock

Uitzicht-Chimney-Rock-State-Park

Op verschillende plekken kun je het uitzicht bewonderen en een wandeling gaat ook een stukje langs de rotsen. Het is wel wat trappen beklimmen, maar het uitzicht is zeker de moeite waard.

View-Chimney-Rock-State-Park

Naast een specht die zich helemaal niet stoort aan ons, maar gewoon luidruchtig verder tikt, zien we ook een bosmarmot die zich wel verstopt voor ons, maar vanuit zijn schuilplaats ons nieuwsgierig in de gaten houdt.

Bosmarmot-groundhog-in-Amerika

Eigenlijk willen we nog naar de Hickory Nut Fall wandelen, maar het staat niet echt goed aangegeven hoe we daar kunnen komen. Als we eenmaal gevonden hebben waar we kunnen starten, blijkt dat we de wandeling naar de waterval niet redden voor het donker word. Jammer, maar niets aan te doen… Ja, de volgende keer niet zo veel tussenstops maken bij al die kleine winkeltjes…

★ Hier vind je meer informatie over Chimney Rock State Park

We overnachten in Asheville omdat ik dat dorpje de volgende dag wat beter wil bekijken. Tijdens een eerdere Amerikareis reden we er alleen langs en het leek me wel een leuke plek om te bezoeken. We slapen in het Country Inn & Suites by Radisson. En dat is een perfect hotel, want de bedden zijn fijn en je kunt bij de receptie verse koekjes en koffie en thee pakken.

Whole-Foods-Market

Als avondeten haal ik een zelf samengestelde maaltijd op uit een van mijn favoriete supermarkten: Whole Foods! Hier vind je een soort buffetbakken met allerlei gerechten, vooral veel groente, maar ook vlees en vis. Je kunt een bakje pakken en die naar keuze vullen. Bij de kassa wordt het gewogen en betaal je op basis van het gewicht. Het smaakte prima.

★★★Lees verder: Leuke plaatsjes en een minder leuk hotel…

★ Benieuwd naar de route van deze reis? Die vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.