Op reis naar Amerika! Waar moet ik aan denken?

Van praktische zaken, tot handige dingen. Het kan maar beter goed geregeld zijn. Ik zet hier op een rij waar je allemaal aan moet denken tijdens je reis naar Amerika.

Esta reistoestemming aanvragen

Voor je naar Amerika reist moet je natuurlijk een Esta-reistoestemmingsaanvraag hebben ingediend. Dit kun je makkelijk zelf doen via de officiële website. Heb je het ingevuld? Dan kun je na een paar dagen, met je aanvraagnummer, kijken of je aanvraag is goedgekeurd.
★Tip: Print de goedgekeurde aanvraag uit. Of sla hem op op je telefoon.

Creditcard in Amerika

Tijdens een Amerika reis is het ook wel handig als je genoeg geld hebt om alle leuke dingen te kunnen doen en kopen. Zorg ervoor dat je een creditcard hebt. Deze is onmisbaar en super handig in Amerika.
★Tip: Schrijf zelf geld van je bankrekening over naar je Creditcard om zo als het ware je limiet te verhogen.

Pasgebruik Buitenland

Zorg ervoor dat je je bank laat weten dat je naar Amerika reist. Doe je dit niet, dan loop je de kans dat de bank denkt dat er gefraudeerd wordt met je pinpas, en de boel blokkeert. Je kunt dit online aangeven via je bankzaken.

Amerika-reis-waar-aan-denken

Reisverzekering

Ik zorg altijd voor een reisverzekering tijdens mijn Amerika reizen. Je weet nooit wat er gebeurt en we weten allemaal dat de kosten in Amerika voor bijvoorbeeld gezondheidszorg flink kunnen oplopen. Ook is het handige dat je spullen extra verzekerd zijn.

Stroom in Amerika

Afgelopen Amerika reis was het niet handig dat we maar een Amerikaanse reisstekker hadden. Ik had al vaak de tip voorbij zien komen om een contactdoos mee te nemen, zodat je maar een reisstekker voor Amerika nodig hebt. Dat ga ik deze keer zeker doen, zodat ik al mijn apparatuur zonder problemen kan opladen.

Kledingmaat in Amerika

Het is handig als je vooraf weet wat je Amerikaanse kledingmaat is. Dat scheelt weer passen en advies vragen aan de medewerkers van de kledingwinkel.

Navigatie in Amerika

Zorg je zelf voor een navigatie tijdens je Amerika reis? Zorg dan dat je de betreffende kaarten van de verschillende staten hebt voor in je navigatie-apparaat. Op je mobiele telefoon kun je ook alvast offline kaarten downloaden in bijvoorbeeld Google Maps. Heel handig voor je wandeling in New York.

Reisdocumenten

Ik vind het handig om alle bevestigingsemails van de hotels, reisverzekering, vluchtgegevens, documenten van de huurauto, kopie van je paspoort, esta-reisaanvraag, kopie van je zorgpas, in een map te bewaren. Dit kun je offline doen, alles uitgeprint meenemen, maar je kunt ook een map maken in je email inbox, of zorgen dat het ergens online of op je telefoon of tablet toegankelijk is.

Muziek voor je road trip in Amerika

Neem ook muziek mee voor je huurauto. Een tip is om een usb-stick of een jackplug/kabel mee te nemen om je mp3-speler of telefoon aan te sluiten op de autoradio.

Eten en drinken in Amerika

Meld je alvast aan voor nieuwsbrieven van de Amerikaanse restaurantketens voor een gratis gerecht. Lees hier meer.

palmbomen-en-eten-in-las-vegas-amerika-blog

Amerika tips voor op locatie

★ Zorg dat je de tijd op je fototoestel en camera aanpast aan de Amerikaanse tijd.
★ Bij veel supermarkten kun je extra geld opnemen zodra je de boodschappen afrekent. Dit is goedkoper dan geld bijde ATM pinnen.
Bij bekende supermarkten zoals Safeway kun je gratis een club-card aanvragen waardoor je extra korting op je boodschappen krijgt. Zo haalde ik een keer heel goedkoop L’Oreal mascara’s.
Koop een koelbox. Bij de meeste supermarkten en tankstations kun je ijs halen en bij veel motels en hotels zijn ook ijsmachines te vinden.
Koop alvast wat flessen drinken en wat snacks en leg die in de auto. Zo heb je altijd iets bij de hand.
Zet apps op je telefoon om eenvoudig de fooien uit te rekenen en een currency converter zodat je precies weet wat iets in Euro’s kost.
Bij hotels en op straat kun je geregeld kortingsboekjes vinden vol met vouchers.
Neem je ANWB pas mee. Op tal van plekken kun je daardoor korting krijgen in Amerika.

Wat is jouw tip voor een reis naar Amerika? Laat het weten in de reacties.

 Booking.com

7 thoughts on “Op reis naar Amerika! Waar moet ik aan denken?

 1. Simone

  Wat super handige tips! Wij gaan over een kleine 34 dagen erheen. Heb je nog tis welke apps met betrekking tot de fooien?

  Bedankt groetjes Simone

 2. Mary

  Koop vitamines en voedingssupplementen in de USA, veel voordeliger.

 3. Hoi, leuk artikel heb je geschreven! Mijn tip: schrijf je in voor klantenkaarten! Zo heb ik een klantenkaart bij Sephora aangevraagd. Toevallig was het bijna mijn verjaardag. Ik mocht meteen een cadeautje uitkiezen, en ging met een gratis lipstick en blush naar huis 🙂

  • Goede tip! Ik heb ook een Sephora klantenkaart en mocht ook wat uitzoeken tijdens mijn verjaardagsmaand ? bovendien spaar je punten en krijg je daar weet cadeautjes mee. Grappig detail: ik probeerde ook een Sephora-kaart in Spanje aan te vragen maar dat was heel erg moeilijk en lukte niet…

 4. Gertie

  Staan toch weer tips tussen om aan te denken (bv ShowYourCard) En met “doorklikken” ook weer interessante restaurant tegengekomen…Leuk blog trouwens

  Groetjes

 5. Fred

  Data kaartje kopen voor mobiel apparaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.