Westkust Amerika reis dag 25: Mistig Santa Monica

Terwijl het in Hollywood nog heerlijk zomers weer was, voelt het hier koud aan. Het ziet er een beetje uit als een spookstad en je kunt de zee niet eens zien. In de verte klinkt met tussenpozen een soort toeter en het geheel zou niet misstaan in een horrorfilm…

We worden voor de laatste keer wakker in het hotel nabij de Walk of Fame in Hollywood. Ik haal van het ontbijtbuffet nog even een bordje verse muffins en geroosterd brood en we eten op de hotelkamer. We pakken de koffers weer in en checken uit om op weg te gaan naar ons andere hotel. Het Hollywood Historic hotel.

Als we naar de parkeerplaats lopen, zien we twee eekhoorntjes op de stoep zitten. Deze rennen voor ons uit richting de auto. Je ziet ze dus echt overal!

Hollywood-letters-in-Los-Angeles-Amerika

Via internet had ik een adres gevonden om dicht bij de Hollywoodletters te kunnen komen.  Met goede moed volgen we de instructies en rijden we steeds hoger de heuvel op. Omlaag, weer omhoog en dan… is de weg afgezet. Dat is jammer. En onze Hollywoodroom valt in duigen. Dan maar in een woonwijk stoppen om daar wat foto’s van de letters te kunnen maken.

★Tip: Gelukkig staat de techniek tegenwoordig voor niets, en staat er een webcam op de Hollywoodsign in Hollywood en die bekijk je hier.

Mist-in-Santa-Monica-Amerika

Vandaag willen we graag naar het strand. Maar zodra we richting de kust rijden, zien we dat alles gehuld is in een dikke laag mist. Het is hier ook een stuk frisser.

Hoewel het strand is bedenkt met een laagje mist, is het in de winkelstraat van Santa Monica best gezellig. Er zijn leuke winkels te vinden en het ziet er allemaal mooi uit.

Santa-Monica-shopping-Street

In een winkelcentrum lunchen we bij een food court. Ik neem sushi, sojaboontjes en rijst met groenten, terwijl vriendje rijst met kip teriyaki neemt. De verkoper vertelt dat het gisteren mooi zonnig was maar dat het vandaag dus slecht is door de mist. Nadat we lekker hebben gegeten, halen we nog een ijsje. Bij een zaakje dat frozen yogurt ijs verkoopt, kun je je eigen ijs maken. Je neemt een bakje en vult dit met de smaken ijs die je maar wilt. Daarna kies je een topping, bijvoorbeeld fruit, chocola, snoepjes of koekjes. Uiteindelijk wordt dit gewogen en zo wordt de prijs betaald. Tegenwoordig zie je dit ook vaker in Nederland, maar in 2011 was dit nog helemaal nieuw voor ons.

★Tip: Ben je met een groepje en wil iedereen iets anders eten? Ga dan langs een food court. Daar zijn verschillende soorten eten verkrijgbaar. Zo haalt iedereen wat hij wil en kun je bij elkaar aan een tafeltje zitten.

Santa-Monica-Pier-reuzenrad-Amerika

Met ons ijs lopen we door de straten van Santa Monica en tegen de namiddag begint het eindelijk een beetje zonnig te worden. Snel richting het strand en de pier. Op de pier vind je een reuzenrad en een achtbaan en winkeltjes en restaurantjes. Er staat ook een bord: Santa Monica, route 66, End of Trail. Vanaf de pier kijken we hoe de zon langzaam in de zee verdwijnt.

Dan gaan we richting het nieuwe hotel. We slapen nog een nachtje in Los Angeles. Dit hotel ligt helaas niet op zo’n toplocatie als het eerste. Het bevindt zich in een soort woonwijk, maar gelukkig is er genoeg voedsel in de buurt te vinden: Vanavond eten we McDonalds en Taco Bell.

>> Lees verder: Westkust Amerika reis dag 26 ★

Mijn eerste kennismaking met de USA was in 2011. Ik maakte een droomreis langs de westkust. En wat was het geweldig mooi! Hoewel het al een tijdje geleden is, wil deze reis toch met jullie delen. Tijdens de vakantie hield ik een blog bij en die heb ik nu in een nieuw jasje gegoten. De hele route van de Westkust Amerika reis vind je hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.