Van New York naar Texas: Amerika reis dag 6: gekleurde watervallen en met de kippen op stok

Als liefhebber van watervallen, kan ik vandaag mijn hart weer ophalen. Ze zijn zelfs gekleurd! We gaan naar Chattanooga en daarvandaan bezoeken we twee bijzondere ‘natuurparken’.

Als ik wakker word, om 8 uur, is het buiten min 4. Op de auto is een laagje ijs verschenen. Eerst maar eens ontbijten. Dit is in een bijgebouw van het hotel Quality Inn in Pigeon Forge. Biscuits, scrambled eggs, worst en een kopje groene thee. Een prima ontbijt! En je kunt hier ook wafels bakken!

ontbijtruimte-in-Amerika

Daarna checken we uit en gaan we onderweg naar Chattanooga. Het stadje bewaren we voor een volgende keer, want we rijden verder naar Rock City: Lookout Mountain en gaan daarna naar de Ruby Falls!

Als er getankt moet worden, neem ik altijd een kijkje bij het tankstation. Dat vind ik leuk. Bij deze zit de ijswinkel Baskin & Robbins aan vast. Deze keten is inmiddels ook in Nederland te vinden, maar ik was er nog nooit geweest. Ik neem een bolletje Rocky Road. Hoe klein je ook bestelt, in Amerika krijg ik altijd een enorme bak met ijs. Ik krijg het niet helemaal op…

ijsje-in-Amerika

De eerste stop is Rock City. Hier vind je de Lookout Mountain. Dit is een aangelegde tuin met een uitzichtpunt en daarvandaan zou je zeven staten kunnen zien liggen. Ik verheugde me al om de dag hier goed te beginnen, want op de berg bevindt zich ook een Starbucks, maar deze is helaas in de verbouwing. Dat is balen. We gaan in de rij staan en ik koop een combinatieticket voor Lookout Mountain en Ruby Falls. Daar gaan we straks ook heen.

Lees hier meer over Rock City, Lookout Mountain!

Needles-Eye-Rock-City

De ticket wordt gescand, we gaan door het poortje en lopen dan het park in. Je begint bij een aantal winkels, waaronder een fudgewinkeltje waar ze de fudge aan het maken zijn. Het ruikt lekker!  We lopen de tuin in. Er is hier een mooi aangelegde tuin met rotsen gemaakt, met af en toe een kabouter, maar wel mooi. Af en toen moet je door een smalle doorgang tussen de rotsen, dat maakt het leuk.  Er staan hier mooie bloemen, zelfs tulpen. Rotsen begroeid met zacht mos. Even voelen natuurlijk. Over een wiebelende hangbrug of een ander pad bereik je het uitzichtpunt.

View-Rock-City-seven-states-USA

Wat een uitzicht! Je kunt inderdaad heel ver kijken. Af en toe vliegen er grote arenden over. Ze zijn helaas moeilijk vast te leggen op beeld.

Bij dit uitzichtpunt heb je ook een restaurant. Op het bord ervoor staan gezonde plaatjes, maar eenmaal binnen blijken er alleen pizza en hotdogs te zijn. Dan maar een hotdog mee.  Waarschijnlijk waren die plaatjes voor een ander restaurant dat op dat moment gesloten is. Maar we klagen niet. De hotdog is lekker. Je kunt zelf kiezen wat je er allemaal op doet. Er zijn zelfs kleine zakjes met ui van Heinz. We nemen de hotdog mee naar buiten, want dit is een geweldige plek om wat te eten.

hotdogs-with-a-view-Rock-City

Het is hier tegen de avond vast ook erg mooi als de verlichting aangaat, want in het park hangen allemaal lampjes.We lopen verder en komen bij het uitzichtpunt op de waterval. Het water is voor de gelegenheid van St Patricks Day groen gekleurd.

rock-City-green-waterfall

De terugweg gaat via de elfjesgrot. Ik hou van mooie stenen en de ingang is een waar kunstwerk. Hij bestaat uit allerlei mooie stenen en koraal die de muren vormen. In de grot zijn sprookjes uitgebeeld, in het donker met fluorescerende kleuren. We lopen er snel doorheen.

Stenen-Rock-City

Rock-City-neon

Bij de uitgang kom je langs een souvenirwinkel en een stand met allerlei wijnen. Als ik mijn id-kaart laat zien, mag ik er vijf proeven. De muscadine is ook erg lekker, maar we kiezen voor de perzikwijn uit Georgia.

Tijdens het eten van de hotdog hebben we via mijn mobiel met Amerikaanse simkaart een tijd gekozen om de Ruby Falls te bezoeken. Dit ligt op ongeveer 15 minuten rijden van de Lookout Mountain. We zijn op tijd en maken nog een rondje door de souvenirwinkel. Ik koop een houten kaartje, die vind ik altijd zo leuk. We hebben er ooit eentje verstuurd, maar die kwam voor de helft aan. Dat was een beetje jammer.

Ruby-Falls-in-Amerika

Even later lopen we naar een lift en worden we naar de grotten gebracht. De groep raakt langzaam compleet en onze gids legt van alles uit en vertelt over de geschiedenis van dit natuurfenomeen. Eerst wandelen we met z’n alleen door de grotten. Af en toe kom je langs bijzondere rotsformaties met bijpassende naam, zoals de schildpad en het stuk bacon. Leuk om te zien. Er is hier gebruik gemaakt van gekleurde verlichting op de rotsen en ook de waterval wordt verlicht in verschillende kleuren. Het is een spektakel om te zien. Nadat je vrij snel een foto moet maken, want de lichten blijven niet constant aan, lopen we dezelfde route terug in de grot, weer naar de lift en omhoog. Ik had dit niet willen missen!

We rijden naar ons hotel in Chattanooga. Als we over de parkeerplaats van het hotel lopen, moet ik even twee keer kijken. Wat zit daar nou in de auto? Een poedel? Nee, het blijkt een grote kip te zijn! Ik probeer een foto te maken, maar door de spiegeling lukt het helaas niet goed. Wel grappig om te zien!

Even later gaan naar we een van onze favoriete restaurants: P.F. Chang’s! Het is maar een paar minuten rijden. Eerst brengen we nog even een bliksem bezoek aan T.J. Maxx. En niet zonder resultaat. Ik koop een heel leuke blouse en een zwart-wit vest. In totaal 30 dollar kwijt. T.J. Maxx blijft een van mijn favoriete winkels om te shoppen in Amerika.

PF-Chang-chinees-restaurants-in-Amerika

Op naar PF Chang’s. Hier hebben we lang op gewacht. We gaan dan ook helemaal los met bestellen. We bestellen gingerbeer, groene thee, potstickers, hot & sour soup, mongolian beef, sesame chicken en voor het eerst de miso zalm. Alles is weer zo lekker! Bij het afrekenen krijgen we de bekende gelukskoekjes en ook een plaatje van een varkentje van plastic in het kader van het Chinese jaar van het varken. Deze moet je in je hand houden en aan de manier waarop hij omkrult, ontdek je wat voor persoon je bent.

Wat een geweldig dag met veel bezienswaardigheden. Rock City: Lookout Mountain en Ruby Falls zijn allebei zeker een bezoekje waard. Maar ik ben toch een beetje benieuwd wat er met de kip gebeurd is…

Lees verder: Dag 7: Een dagje Nashville

Benieuwd naar de route van deze reis? In maart/april maakte ik een roadtrip: Rondje New York-Texas en die route vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.