Van New York naar Texas: Amerika reis dag 31: Waterval in New York en terug naar Nederland

Toen de wereld nog normaal was, zonder het Coronavirus, maakte ik een geweldige reis van New York naar Texas en weer terug naar New York. Een dikke maand hebben we door de VS gereisd en dit is de laatste dag in New York.

De laatste dag is nu aangebroken. De rondreis van New York naar Texas en terug naar New York zit er echt op.

Op de planning staat een laatste wandeling door New York. Maar eerst moeten we uitchecken en de koffers laten stallen door het Hudson Hotel. Dat doen we en daarna eten we voor het laatst deze vakantie een ontbijtje in Central Park.

Wist je dat er een waterval te vinden is in New York? Ik eerst ook niet. Toen ik het las, wist ik direct dat ik er wilde gaan kijken. Zo gezegd, zo gedaan. De waterval bevindt zich in het Greenacre Park. Echt midden in het centrum. aan 217 East 51st Street. Tussen 3nd en 3rd Avenue. Echt rustig was het er niet, maar het was leuk om te zien en de waterval is best mooi.

Hiervandaan is het niet ver lopen naar het mooie Chrysler gebouw. Ik dacht dat je hier binnen uitgebreid kon rondkijken, maar dat is niet zo. Je kunt het gebouw in, maar komt niet veel verder dan de lobby.

Tijdens de wandeling reed er iets leuks voorbij. Een bus met stoeltjes aan de zijkant, zodat je een geweldig zicht hebt op de stad tijdens de rondrit. Ik heb het even opgezocht en The Ride is een bus met panoramische ramen en veel entertainment aan boord die je 75 minuten lang langs bezienswaardigheden van New York rijdt.

New-York-Metlife

We lunchen bij een van mijn favoriete restaurants: The Sugar Factory. Ik heb nog nooit echte Amerikaanse chicken & waffles gegeten, dus dat komt er even later voor mijn neus te staan. En de Sugar Factory is een geweldige plek om een cocktail te drinken. Inclusief snoep, rook en een vissenkom vol met een zoet drankje.

chicken-and-waffles-in-Amerika

Er worden weer genoeg verjaardagen gevierd en het is een drukke boel. Ik drink mezelf wat moed in voor de vliegreis over een paar uur.

Sugar-Factory-New-York-Cocktail

★★★ Lees verder: Mijn eetdagboek uit New York ★★★

We bekijken nog wat winkels van The Shops at Columbus Circle in het Time Warner Centre. Hier zit ook een Whole Foods Market. De avond ervoor heb ik daar nog even snel een fles ranchsaus gekocht. Daarna is het echt tijd om te gaan. Terwijl we naar het hotel teruglopen, heb ik het wel een beetje moeilijk. Of het nu aan de spanning van de vliegreis ligt of niet weten wanneer we weer in New York komen, het is gewoon weer zo’n mooie reis geweest en het is jammer dat hij afgelopen is.

We halen de koffers op bij het hotel en gaan met een volgeladen taxi richting de luchthaven JFK. Op de luchthaven zijn twee verrassingen. De eerste is dat er een Shake Shack in de terminal te vinden is en de tweede is een enorm vliegtuig dat staat de wachten. Dit is een mixed configuration, dus er gaat ook veel vracht mee. Ik heb nog nooit in zo’n groot vliegtuig gezeten!

Ik heb een soort van upgrade geboekt en we zitten met z’n tweeën naast elkaar en naast mijn stoel aan de kant van de wand, zit een hele strook met ruimte. we zitten dus best wel goed. Helaas kan ik niet goed slapen, maar daar heb ik meestal last van. Verder is het een prima vlucht.

Na een aantal uur staan we op Schiphol. Het zit er weer op. Met de koffers lopen we richting de halte van de pendelbus die ons een kwartiertje later bij het Van der Valk Hotel Schiphol afzet. Hier hebben we de dag voor vertrek overnacht en konden we de dagen dat we in Amerika waren de auto op de parkeerplaats laten staan. Handig en ideaal. Ik haal bij de balie een uitrijdkaart en binnen no time zitten we weer in onze eigen auto en gaan we richting huis.

Bekijk hier de route van deze geweldige reis plus linkjes naar de andere dagverslagen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.