Van New York naar Texas: Amerika reis dag 13: Austin Natuurlijk!

We worden wakker en het is dag twee in Austin. Vandaag gaan we van de stad de natuur in. Maar liefst twee bijzondere natuurparken staan op de planning: Pedernales Falls State Park en Hamilton Pool Preserve.

We rijden als eerste langs de supermarkt. Het wordt een Target. Naast een ontbijtje van de ingebouwde Starbucks nemen we op wat snack mee om te picknicken in het Pedernales Falls. Ik kijk mijn ogen ondertussen nog even uit naar vreemde hummus-smaken. War dacht je van Brownie Batter en Snickerdoodle?

hummus-usa

De Starbucks koffie en scones gaan mee de auto in en we gaan onderweg. Vanuit Austin is het iets langer dan een uur rijden naar het Pedernales Falls State Park. Het is leuk om de omgeving gaandeweg steeds verder te zien veranderen.

on-the-road-in-Texas

De stad verruilen we voor een landschap met bossen, maar ook vlaktes en natuurlijk cactussen. Ik had online alvast een plek gereserveerd, maar dit bleek achteraf niet nodig. Vorige week was het wel drukker, toen was het Spring Break. Met een kaart verlaat ik het kantoortje en plak ik het bewijs van betaling aan de autoruit.

Wandelen-Pedernales-Fall-State-Park-Natuur-in-Texas

We rijden naar een parkeerplaats en beginnen aan de wandeling. Eerst door een bosgebied tot we bij een uitzichtpunt komen. Daar ontmoeten we een man die vraagt of hij een foto van ons moet maken. Hij zit toch te wachten tot zijn vrouw en kennissen uitgewandeld en geklauterd zijn op de rotsen beneden.

Daarna gaan wij ook verder. Eerst lopen we een stukje over het zand en dan kom je bij het water en de rotsen. Het is een mooie omgeving. Helder water tussen de uitgesleten rotsen. We lopen over de rotsen en zoeken een mooie plek uit voor een Amerikaanse picknick met een enorme party-schaal met worst, kaas en crackertjes.

picknicken-in-Amerika

Als we teruglopen, komen we langs de Bird & Butterfly Garden. Bij de ingang hangt een bord dat waarschuwt voor slangen die onder de bankjes kunnen zitten. Oppassen dus. Hier staan huisjes met grote ramen waarachter een vogeltuin is aangelegd. We zien gelijk al een rood vogeltje en even later schieten er kolibries voorbij. Ze eten bij de speciale bakjes die opgehangen zijn. Leuk om deze beestjes van zo dichtbij te zien.

Lees hier meer over Pedernales FallsState Park

Bird-Blind-and-Butterfly-garden

Dan is het tijd om verder te gaan, want ik heb gereserveerd voor de Hamilton Pool. Dit is een meertje in een natuurgebied en omdat het in de loop der tijd zo populair is geworden, moet je ervoor reserveren. Op de website vind je een kalender met de dagen waarop je kunt reserveren en dan kies je voor ’s ochtends of ‘s middags. Bij aankomst staat er iemand met een (gasten)lijst en dien je je naam te noemen en bevestiging te laten zien. We mogen doorrijden en parkeren de auto.

Hamilton-Pool-in-Texas-bos-

Hamilton-Pool-visit

Dan lopen we via een mooi stukje natuur richting de pool. Het is hier prachtig. Er staan bomen in het water en langs rotsen en een aangelegd pad bereiken we het blauwe water. Er is maar een heel klein stukje strand, maar je kunt wel om de pool heen wandelen en zo loop je onder een rotswand lang het meertje. Het water drupt van de stalactieten naar beneden en in het meer zwemmen grote vissen. Leuk om even te zijn, maar ik vond het toch best druk en je zit dicht op elkaar. Het is inderdaad een prachtige plek, maar veel mensen hebben het ontdekt. We blijven niet lang, want we moeten ook nog een stuk terugrijden. Maar het was mooi om gezien te hebben.

Hamilton-Pool-bezoeken

Tip: Wil je ook naar Hamilton Pool, vergeet dan niet om te reserveren via de website.

Eenmaal terug in Austin gaan we ’s avonds eten bij Contigo. Eerst lijkt het alsof we een woonwijk binnenrijden, maar dan komen we bij het restaurant.  Er staan allemaal tafels buiten en erboven hangen lampjes. Het ziet er heel gezellig uit!

Contigo-in-Austin-restaurant

Ik heb gereserveerd en we melden ons bij de hostess. Die neemt ons mee naar een tafel. Daar krijgen we een menukaart. Hij is niet heel uitgebreid maar er staat veel lekkers op. We beginnen met de beef tartare en de gegrilde avocado om te delen. Vooral het laatste is ontzettend lekker. Eigenlijk lusten we nog wel meer. Dit is echt zo’n gerecht wat je lang bij blijft.

Contigo-Grilled-avocado

Als hoofdgerecht kiezen we beiden de steak. De steak wordt in stukjes geserveerd met groentes en knoflook. Jammer dat dit geen Amerikaanse porties zijn, want het eten is hier heerlijk. Ik sluit af met ijs en net als de rest is dit ook erg lekker. Als je in Austin bent, is Contigo echt een aanrader.

Contigo-steak

Op de terugweg rijden we nog even langs de Walmart voor wat drinken en ik neem kleine zakjes M&M’s mee met bijzondere smaken: Coconut-peanut, English Toffee en Jalapeno. Eigenlijk is aan het eind van de dag boodschappen doen (rondstruinen in de Amerikaanse supermarkten) iets geworden wat we best vaak doen. Het blijft leuk, het nadeel is dat de koffers steeds voller en voller worden…

Lees verder: Dag 14: Betoverend Texas

★ Benieuwd naar de route van deze reis? Die vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.