Ultieme kerstsfeer in New York: Dyker Heights!

Misschien heb je het al eens op tv gezien: de buurt in Brooklyn, New York, waar de bewoners kosten nog moeite sparen om van hun huizen op en top kerst-spektakels te maken. Dyker Heights heet deze buurt en ik ging er kijken tijdens mijn New York roadtrip.

In december was ik in New York en voor kerstliefhebbers is dit natuurlijk een geweldige plek. De stad is versierd, er staan tal van kerstbomen en de buurt Dyker Heights is de place to be om in de kerststemming te komen.

Dit was ons eerste bezoek aan Dyker Heights en we besloten met een rondleiding mee te gaan van A Slice of Brooklyn Bus Tours. Nadat de eerste tour niet doorging (de host had covid), ging de tour een paar dagen later gelukkig wel door.

Om kwart voor zeven moesten we in de buurt van Union Square zijn en daar stond een grote, ronkende bus al klaar. Ik kreeg gelijk dat schoolreisjes-gevoel. We gingen onderweg naar Brooklyn. Onderweg speelde er kerstvideoclips op de kleine tv-schermen en onze tourgids vertelde over de ontstaansgeschiedenis van Dyker Heights.

Met de bus gingen we eerst naar Bay Ridge. Hier stonden ook een paar prachtig versierde huizen en ik zag er voor het eerst deze reis een wasbeer. Op het dak van een huis! Ik was natuurlijk al een keer door Central Park gelopen, turend door de bosjes en naar de waterrand, zonder succes. En hier had ik echt geen wasbeer verwacht!

Christmas Lights In New York #theta360 – Spherical Image – RICOH THETA

Voor een eerste bezoek is het superleuk om met een tour mee te gaan. Je komt gelijk op de juiste plek terecht, zit niet met parkeren en krijgt een leuke busrit met allerlei informatie over de omgeving.

De volgende keer zou ik met eigen vervoer of met een taxi gaan en zelf door de straten wandelen op mijn eigen tempo om alles rustig te bekijken. Dan heb je iets langer de tijd om de versieringen te bekijken, de huizen en je eigen plan te trekken welke straten je in gaat.

Ik bezocht de straten 81st Street en 82nd Street in Bay Ridge en in Dyker Heights liepen we rond bij 11th Avenue en 83rd, 84th en 12th Avenue. Het meest over-the-top-huis (zie foto hierboven) was te vinden nabij de kruising van 14th Avenue en 71st Street.

Dyker Heights Tour in New York

Om in de kerststemming te komen is een bezoek aan Dyker Heights zeker een aanrader! De huizen in deze straten zijn sowieso al plaatjes, en met alle kerstversiering al helemaal. Als je naar New York in de kerstperiode gaat, is een bezoek aan Dyker Heights een must visit en superleuk om te doen tijdens je Amerika reis.

Bestel op tijd tickets voor deze kersttour!

One thought on “Ultieme kerstsfeer in New York: Dyker Heights!

  1. Wow, ziet er echt supermooi uit! Als ik ooit rond de kerstperiode in New York ben, ga ik hier zeker naartoe!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.