Amerika reis plannen: 5 Roadtrip Routes!

Ben je op zoek naar een roadtrip route door Amerika? Ga je zelf je Amerika reis plannen maar twijfel je nog over de route? Ik heb mijn routes op een rijtje gezet zodat je er tips uit kunt halen voor het zelf samenstellen van je Amerika reis.

Roadtrip Amerika route: Rondreis New York naar Texas

Mijn meest recente Amerikareis was naar Texas. Vanuit New York. Een prachtige reis waarin we bekende bestemmingen bezochten, maar ook heel veel nieuwe plekken zagen.

De reis begon in New York en per trein reisden we naar Washington DC. Hier huurden we een auto en reden we naar Roanoke, Pigeon Forge en de Great Smokey Mountains. Naar bijzondere natuur in Chattanooga en naar de muzieksteden Nashville en Memphis. Toen bereikten we Texas: Dallas, Austin en San Antonio. Hier bezochten we ook prachtige natuur. We daalden af naar de kust: Corpus Christi en Galveston. En we bezochten het Houston Space Centre. Daarna was het tijd voor New Orleans. Via Atlanta gingen we weer op de terugweg, maar niet voordat we wat dagen in Gatlinburg doorbrachten. Via Asheville en het Natural Bridge State Park reden we terug naar New York.

Bekijk hier de uitgebreide route.

Texas-zelf je Amerika reis plannen

Amerika reis plannen: Roadtrip route Amerika: De Mountain States

De Mountain States! Tijdens deze reis bezochten we het fantastische Yellowstone! Wat wil ik graag nog eens terug, want wat was hier mooie natuur te zien en te beleven. Ik wilde deze reis graag combineren met Las Vegas en zo gezegd, zo gedaan.

De reis begon in Salt Lake City, maar als snel reden we naar de prachtige natuur van Grand Teton National Park en Yellowstone. Via Cody en Sheridan naar Rapid City waar van alles te doen is in de omgeving van de Black Hills. ( Zoals Badlands en Mount Rushmore). Daarna reden we naar de Rocky Mountains en verbleven we in Estes Park. Daarna was het tijd voor de stad Denver en het plaatsje Durango waar we een geweldige treinreis maakten naar Silverton. Moab was verrassend gezellig en de perfecte uitvalsbasis voor adembenemende natuur, zoals Arches en Canyonlands National Park. Via route 66 reden we naar Monument Valley. En we bezochten de Meteor Crater voor we in Las Vegas belandden. Daarvandaan reden we weer terug naar Salt Lake City.

Bekijk hier de uitgebreide route.

Amerika reis-grand-teton-national-park-chapel-of-transformation

Roadtrip route Amerika: Rondreis noord-oost Amerika en Canada

Ik wilde altijd al een keer een Amerikareis combineren met een bezoek aan Canada. Daar was ik nog nooit geweest en ik was heel erg benieuwd. Tijdens deze reis hebben we vooral steden gezien, maar ik wil zeker nog eens terug om de prachtige natuur van Canada te ervaren.

De reis begon in New York. Na een aantal dagen gingen we met de trein naar Philadelphia. Daar haalden we een huurauto op en gingen we naar Atlantic City. We bezochten het Air and Space Museum in Chantilly en we kwamen meer te weten over de Amerikaanse geschiedenis in Williamsburg. Daarna reden we via Roanoke naar de Great Smoky Mountains. We sliepen in het gezellige Gatlinburg en in Pigeon Forge. Toen gingen we onderweg naar het noorden, naar Harpers Ferry. We bezochten Ithaca waar tal van watervallen te vinden zijn. Daarna was het tijd om de grens over te gaan en bezochten we de Niagara Falls. Na Toronto en Montreal was het weer tijd om terug te gaan naar Amerika en de Indian Summer mee te maken in New England, waar we onder anderen de White Mountains en Green Mountain National Forest bezochten. In Vermont sliepen we in Bennington en daarvandaan reden we naar Boston. Via Cape Cod, onder andere Hyannis, keerden we terug naar New York om huiswaarts te vliegen.

Bekijk hier de uitgebreide route.

Uitzicht-Ihop-Niagara-Falls

Roadtrip route Amerika: Van New York naar Key West

Een roadtrip van noord naar zuid in Amerika! Deze reis begon in New York en daarvandaan vlogen we ook naar huis, maar niet voordat we helemaal naar Key West waren gereden.

Vanaf New York reden we naar Washington DC. Hiervandaan reden we via Roanoke naar Gatlinburg om de Great Smoky Mountains te verkennen. Via Greenville kwamen we uit in het mooie Charleston en nog meer geschiedenis vonden we in St Augustine. Nu waren we in Florida! Hier bezochten we Siesta Key en Naples en reden we naar de Florida Keys waar we sliepen op Tavernier en natuurlijk Key West. Via Miami reden we naar Orlando en via de westkust van Florida, met onder anderen de mooie stranden van St Pete’s Beach en Clearwater Beach, reden we naar Tampa om daarvandaan naar huis te vliegen.

Bekijk hier de uitgebreide route.

Amerika rondreis Key West zonsondergang

Zelf je Amerika reis plannen: Roadtrip route Westkust Amerika

Mijn allereerste Amerika rondreis gingen naar de westkust. Ik was zo geïnspireerd door reisverslagen van anderen en had gehoord dat je in west Amerika de mooiste natuur kon zien. Er waren veel voorbeeldrondjes te vinden en uiteindelijk ging ik mijn rondreis westkust Amerika zelf plannen.

Het begon allemaal in San Francisco, daarvandaan reden we met de huurauto naar Yosemite National Park. Naar het spookstadje Bodie, Mono Lake, Death Valley en naar de gekte van Las Vegas. Toen was het weer tijd voor natuur: Zion National Park en Bryce Canyon National Park. Via Page en de Antelope Canyon naar de Grand Canyon en een stukje van Route 66: Oatman, waar ezeltjes op straat lopen. We sliepen een nachtje in Palm Springs en daarna gingen we naar Disneyland, Hollywood in Los Angeles en de kust van Californië om via de prachtige Highway 1 via Monterey weer terug te keren naar San Francisco.

Bekijk hier de uitgebreide route

zelf je Amerika reis plannen route-westkust-Amerika-rondreis

Misschien heb je al gemerkt dat mijn Amerika reizen niet heel standaard zijn. De routes zijn nogal ambitieus te noemen. Misschien komt het omdat ik niet goed kan kiezen of omdat ik leuke bestemming nogmaals wil bezoeken. Want ik vind bijvoorbeeld New York zo’n geweldige stad. Omdat de vliegtijd een van de kortste is, als je naar de VS wilt, hebben we vaak voor New York als beginpunt van de reis gekozen en hiervandaan zijn geweldige routes mogelijk. En het gaat er vooral om wat je zelf graag wilt doen. Vind je het niet erg om lang in de auto te zitten? Wil je langer de tijd nemen voor bepaalde bestemmingen? Denk hier vooraf goed over na en pas je planning daarop aan.

Ga je zelf je Amerika reis plannen? Hopelijk kun je inspiratie halen uit mijn reisverslagen en routes. Veel plan-plezier met je eigen Amerika reis samenstellen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.