Westkust Amerika reis dag 3: Fisherman’s Warf & Alcatraz in San Francisco

“Op Throwback Thursday” vind je hier mijn reisverslag van een tijdje terug.
Mijn eerste kennismaking met de USA was in 2011. Tijdens de vakantie hield ik een blog bij en die heb ik nu in een nieuw jasje gegoten. De hele route van de Westkust Amerika reis vind je hier.

De Cablecar gaat steeds verder omhoog. Nu pas valt op hoe stijl deze stad in. Auto’s rijden de heuvel op, toeristen maken foto’s, achter ons zien we een brug die op de Golden Gate Bridge lijkt. Even later zijn we bij het eindpunt van de tram.

We ontbijten vandaag met Starbucks koffie, een zoet koffiebroodje en een classic style glazed donut, meegenomen naar de hotelkamer. Opeens horen we buiten een meisje schreeuwen. Haar telefoon is gestolen. Als we even later naar buiten lopen staan er allemaal politie auto’s voor de poort van Chinatown. De dief is gepakt!

Na dit spannende begin van de dag lopen we verder naar een opstappunt van de bekende cablecars en zodra de tram er is, kunnen we aan boord. Het is leuk om mee te maken hoe die tram de heuvel op gaat en ook weer af. We staan achterop de tram en hebben een mooi uitzicht op de weg achter ons die steeds stijler wordt.

San Francisco roads

We rijden mee tot aan het eindpunt: Fisherman’s Wharf. Dit is een heel toeristisch gebied, maar wel leuk. Je kunt hier langs het water lopen, bijvoorbeeld op Pier 39. Hier vind je tal van restaurantjes en winkels. Maar we beginnen bij het Ghirardelli Square. Hier is het Ghirardelli museum, dit  staat in het teken van chocola en ook de chocoladewinkels ontbreken hier niet. Als we een winkel binnenlopen krijgen we gelijk een chocolaatje in ons handen geduwd, met de smaak caramel en pompoen. Helemaal in het teken van Halloween!

Als we verder wandelden langs alle souvenirwinkeltjes springt er opeens een hyperactief promotieteam tevoorschijn. Ze delen gratis Snapple ice tea uit. En dat is niet een miniblikje die ze alvast voor je open maken (want owee als je het mee naar huis neemt) zoals in Nederland, maar een vrij grote fles. Helaas was deze koude thee niet echt te drinken. Veel te zoet!

Pier 39 staat vol met verschillende winkels en restaurants. Er hangt buiten zelfs een bord waarop je alle menukaarten kunt bekijken. Super handig! Op de pier zien we opeens een groene kolibrie rondvliegen die helemaal niet bang lijkt te zijn voor de mensen. Je wordt hier zo vaak verrast!

Pier-39-San-Francisco

We lopen even rond en bekijken de luie zeeleeuwen die op flonders langs de pier in het zonnetje liggen. Vanaf de pier heb je een mooi uitzicht op de skyline van San Francisco. Ook zie je het eiland van Alcatraz liggen. Hier gaan we straks heen!

★Tip: Wil je de zeeleeuwen nu bekijken? Of een blik werpen op de Rock of de Golden Gate Bridge? Check dan de webcam op Pier 39!

Om 4 uur lopen we richting het Rainforest Cafe. Dit is een restaurant helemaal in de stijl van, je raadt het al, het regenwoud. Aan de muren hangen plastic dieren die af en toe bewegen. Alles is hier heel mooi gemaakt. Wij kregen een tafeltje in het gedeelte waar het af en toe ging onweren. Schijnbaar was dat een beetje eng voor kinderen want ze begonnen ervan te huilen.

Even later staan een hamburger en een Reuben’s Rio op tafel. Dat laatste is een soort tosti met corned beef, zuurkool en kaas. Ik krijg niet alles op en wanneer de ober de tafel afruimt vraagt hij of ik het mee wil nemen: De eerste Doggy Bag in the USA!

Avondtour-Alcatraz-in-San-Francisco

Na het eten is het tijd voor de avondtour naar Alcatraz. Het bekende gevangeniseiland. We sluiten om 18.15 aan in de rij en kunnen al snel op de grote boot met twee verdiepingen. We gaan op het dek staan en genieten van een prachtig uitzicht op de ondergaande zon bij de Golden Gate Bridge en Alcatraz.

★Tip: Wil je ook Alcatraz in San Francisco bezoeken? Reserveer dan op tijd! Kijk op de website voor beschikbare tijden.

Vlag en Alcatraz in San Francisco

Op het eiland krijgen we een tour van een ranger en die vertelt onder andere dat er vroeger families op het eiland woonden, namelijk de vrouwen en kinderen van de gevangenisbewaarders. We gaan naar binnen en krijgen een audiotour langs de cellen en gebouwen. Het is interessant en leuk om te horen. Op het einde wordt er nog een demonstratie gegeven van de gevangenisdeuren die dicht slaan. Indrukwekkend!

>> Lees verder: Westkust Amerika reis dag 4 ★

2 thoughts on “Westkust Amerika reis dag 3: Fisherman’s Warf & Alcatraz in San Francisco

  1. Leuk om te lezen, het is net of ik even weer terug ben 🙂 Ik vond Alcatraz verrassend leuk om te doen, al hadden wij wel enorm geluk met het weer.

    • Dankjewel! Ik vond Alcatraz ook heel bijzonder. Het weer is wel belangrijk inderdaad als ik aan die boottocht denk. 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.