Liveblog The Mountain States: Vliegen naar Salt Lake City

Ja! Ik ben in Amerika! Hier is de eerste blog, iets later dan verwacht, dat wel. De reis begint als we vanaf Schiphol rechtstreeks naar Salt Lake City vliegen.


Zaterdag is het zover. Vroeg gaan we naar Schiphol. Gelukkig wonen we dichtbij, maar laat er net op die dag dat wij naar Schiphol gaan geen treinen rijden… Toch zijn we mooi op tijd en drinken we nog iets met uitzicht op de vliegtuigen in het Starbucks Pavilion.

de-amerika-reis-begint-op-schiphol

Bij de gate moeten we wachten want het vliegtuig staat er nog niet.  De motoren moeten nog getest worden… Dat is niet fijn om te horen voor iemand met vliegangst…

Dan is het zover. We stappen In het vliegtuig. Het lijkt hier trouwens ruimer dan het vorige vliegtuig van KLM waarmee we vlogen. Of we zijn al aan het krimpen. We genieten van het vliegtuigvoer en proberen wat te slapen.

vliegtuigeten

Eindelijk durf ik weer naar buiten te kijken, want we staan op de grond. We zijn in Salt Lake City. En wauw, opeens zijn er bergen!

rechtstreeks-naar-salt-lake-city-vliegen

Als we langs de douane zijn en de huurauto hebben opgehaald, kunnen we naar het Little America Hotel. Er is hier een prachtige lobby.

Er is een winkeltje vol Amerikaanse spullen. We zijn er echt! Morgen shoppen bij Walmart. Hier alleen even wat “gezond” drinken kopen.

vitamin-water-in-amerika

Wist je dat er in Salt Lake City een tram rijdt?

tram-in-salt-lake-city

Je ziet er verschillende bouwstijlen door elkaar.

salt-lake-city-street

Of het is rokjesdag of de meeste vrouwen in Salt Lake dragen een rok. Bij het winkelcentrum City Creek Center is een fonteinenshow met vuur.

salt-lake-city-creek-center-fountain

We eten bij de restaurantketen P.F. Chang’s. Wat is een beter verjaardagscadeau dan gevraagd te worden om je id?

eten-in-salt-lake-city

Toe aan slapen nadat we 24 uur op pad zijn.

slapen-in-salt-lake-city

Lees en kijk verder >>  Onderweg naar de natuur – rondreis door de Mountain States

★ Bekijk mijn Amerika route hier ★★★

14 thoughts on “Liveblog The Mountain States: Vliegen naar Salt Lake City

 1. Guy Van den Abiel

  Fantastische reis, in Jackson zeker de onze million dollar bar bezoeken, je kan er lekker eten en zeker gaan als er optredens zijn. Er is ook een Chuck wagon gebeuren in de omgeving naar dat is puur commercie. Jackson en Grand Teton zijn voor mij een van de mooiste plaatsen die we al bezocht hebben. ( 6 rondreizen in de USA en Canada.) Veel plezier en ik ga de reis zeker meevolgen.
  Groetjes Chris en Guy.

  • Bedankt voor de tip! Ik wil daar zeker gaan eten. Wat is lekker om te bestellen? Ik ben heel benieuwd naar de parken. We gaan zo naar Grand Teton 🙂

   • Guy Van den Abiel

    Bizon Steak en een lekkere ijskoude Bud.

 2. Jaaa, heerlijk! Heel veel plezier met alles wat de komende tijd jullie gaat brengen.

 3. Wat leuk, de eerste update! Fijn dat de vlucht goed ging 🙂 Ik kijk uit naar de volgende!

 4. chung

  Leuk, Bianca! Was ik maar in Amerika!

 5. Gaaf om te lezen Bianca. Sowieso het begin van de reis en dan dat je weer in Amerika bent. Zo’n heerlijk gevoel!! Ik kan al niet wachten wat je allemaal gaat zien/beleven. Ik lees en kijk met veel plezier mee!! Heel veel plezier!!!!

  • Dank je wel! Ja het is zo fijn om hier te zijn. Vooral na die lange vliegreis. Hebben jullie ook al een nieuwe reis in de planning?

   • Amanda

    Ja zeker lang vliegen naar Salt Lake City! Maar dat is t allemaal waard!! Wij zijn dit jaar op Toronto gevlogen en hebben een rondje gemaakt naar Michigan – Illinois – Wisconsin – Minnesota – Wisconsin – Iowa – Illinois – Indiana – Ohio – Pennsylvania – New York en weer naar Toronto. Twee weekjes. Door financiële meevaller kon het. We zijn bezig met ons huis dat volgende maand wordt opgeleverd. Dus volgend jaar geen USA voor ons denken we… dus dan maar via andere meegenieten :-p Ben zwaar jaloers op jou!! Ben nog nooit in het westen geweest!

    • Gefeliciteerd met jullie nieuwe huis! Ik zal ook weer eens jullie blog lezen. Ik ben nog nooit in die plaatsen geweest (behalve New York) 🙂

 6. leuk, ik ga je reis volgen! Have fun:)

 7. Janine, Jeroen en Tim

  Veel plezier daar! Leuk om te lezen wat jullie allemaal beleven! Enjoy!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.