Dag 17 USA roadtrip: Key West, Secret Garden & Sunset Celebration

Alleen een fiets met een vogelkooi achterop verraadt waar de Secret Garden is. De zachte grond onder onze voeten leidt ons naar een schuttingsdeur met een bel. We bellen aan maar er gebeurt verder niets. Voorzichtig openen we de deur, nieuwsgierig wat we er aan zullen treffen...

Wakker worden in Key West

De dag begint met een gezond ontbijtje met bagels, meloen en bosbessen op de veranda van het hotel. We hebben uitzicht op Duval Street, voorbij wandelende mensen en een pluimvee familie, bestaande uit moeder kip, vader haan en een kleintje die zijn ouders in eerste instantie kwijt is. Het stel huppelt een trap op en af en wordt flink gefotografeerd. Kippen en hanen zijn hier namelijk iconisch voor Key West. Je ziet ze op allerlei afbeeldingen, kaartjes, t-shirts en andere toeristische spulletjes.

beautiful_pink_key_west_house

Vandaag is het weer een prachtige dag en we wandelen naar Most Southern Point; een enorme boei op het meest zuidelijke punt van Florida. Dit is een toeristische bezienswaardigheid in Key West en ook al is het vrij vroeg, er staat al een enorme rij. We besluiten verder te lopen. Dan maar niet met de boei op de foto. Boeien. Het is veel leuker om langs de straatjes van Key West te slenteren, langs prachtige huisjes, enigszins vervallen woningen, palmbomen, cactussen en kleine winkeltjes.

Key West Houses

Keywest_holiday_houses

Verscholen tussen de andere woningen bevindt zich Nancy Forrester’s Secret Garden. Het heeft niet een duidelijke deur waarop staat Welkom of Ingang. Nee, het voelt alsof je zomaar iemands achtertuin inloopt. Gelukkig zien we al snel een tafeltje staan met informatie en een pot waar je geld in kunt doen voor de verzorging van de vogels. Achter struiken zien we een paar mensen staan en de eigenares van de tuin, Nancy. We worden begroet, maar aangezien ze druk in gesprek is lopen we langs de verschillende vogelkooien met papegaaien en andere vogels die op de een of andere manier hulp nodig hebben. Per kooi hangt een bord met informatie en meer over de persoonlijkheden van de vogels, hetgeen waar ze last van hebben en zelfs waar ze van houden en waarvan niet.

Parrot_nancy_forrester_secret_garden

Big_Blue_bird_Nancy_forrester_secret_garden

Even later maken we kennis met Nancy en staan we met een enorme Ara op onze arm, genaamd Babyblue, de Hyacinth Macaw. Wow, wat een prachtige vogel is dat. Ik houd de vogel, die best zwaar is, zelfs vast alsof het een baby is. We maken veel foto’s en laten geld achter voor de verzorging van de prachtige papegaaien.

Key_west_big_bird Nancy Forrester Secret Garden in Key West

Onze volgende stop is restaurant 5 Guys, vlakbij het hotel. Five Guys staat bekend om de lekkere hamburgers. Binnen is het best druk en we sluiten achteraan in de rij. Zo kunnen we mooi even kijken hoe het hier werkt. Je kiest of je 1 of 2 burgers wilt en kiest daarna uit verschillende toppings. Er zijn 3 formaten friet en er is een Coca Cola automaat! Deze wil ik thuis ook!

coca_cola_freestyle

De naam voor deze machine is Coca Cola Freestyle. Hieruit kun je maarliefst 125 verschillende soorten frisdrank krijgen. Je kiest eerst middels een touchscreen of je Sprite, Fanta of Cola wilt of een van de vele andere keuzes. Daarna kun je een smaak kiezen, bijvoorbeeld vanille, framboos, aardbei of kers. En als je dit allemaal op hebt, mag je een gratis refill halen.

Terug naar de hamburgers; deze smaken lekker en de medium friet is genoeg voor 2. Op een bord in het restaurant staat trouwens waar de aardappels vandaag vandaan komen.

Five Guys in Amerika

Na deze voedzame maaltijd lopen we naar de Key West Butterfly & Nature Conservatory. Hier zijn zoals de naam al doet vermoeden veel vlinders te zien, maar ook flamingo’s en andere tropische vogels. Kwarteltjes lopen over de stenen paadjes van deze tropische tuin en vlinders vliegen af en aan. In het begin zien we bijzondere kikkers, waarbij het lijkt alsof ze gesmolten kaas op hun rug hebben.

Key West Butterfly & Nature Conservatory Kikkers in Florida

vogel_Key-West-Butterfly-and-Nature-Conservatory

Flamingo_vlinder_Key-West-Butterfly-and-Nature-Conservatory

We staan nog even een tijdje bij een cocon te kijken die lijkt te ontpoppen maar dit blijkt toch niet zo snel te gaan. In de souvenirwinkel mag ik een prachtige vlinder uitzoeken. Die krijg ik nog voor mijn verjaardag. Ik kies een blauw glimmende vlinder. In de vlindertuin probeerde ik met veel moeite deze vlindersoort te fotograferen maar dit waren nou net de vlinders die wild heen en weer fladderen en die hun vleugels gelijk dicht doen wanneer ze ergens gaan zitten. Een onmogelijke opgave dus. Maar nu heb ik er een en kan ik er zelfs thuis nog van genieten!

Key-West-Butterfly-and-Nature-Conservatory-bird

butterflies-Key-West-Butterfly-and-Nature-Conservatory

Avond in Key West Florida

Key_west_harbor_house

Het wordt steeds later en vandaag willen we de viering van de zonsondergang echt meemaken. We lopen naar Mallory Square en gaan daar op een terrasje zitten met uitzicht op de zee en de zon. Een cocktail en potatoe skins staan op het menu.

Viering van de zonsondergang in Key West, Florida

Celebration_of_sunset_keywest

De zonsondergang laat de lucht van kleur veranderen; geel, oranje, roze en rood. Op de pier staan veel mensen de avondlucht en de zon te bewonderen. Een bootje vaart vlak langs de ondergaande zon. Het duurt nu niet lang meer totdat de zon helemaal in de zee is verdwenen. Even later klinkt er applaus en gejuich. De zon is ondergegaan. De avond begint.

Viering van de zonsondergang in Key West, Florida

Op Mallory Square zijn optredens, artiesten die kunst verkopen en er zijn kokosnoten te koop. Het is er gezellig druk. Je vindt er allerlei kraampjes en winkeltjes die volstaan met schelpen, zeesterren, sanddollars en haaientanden. In een van de souvenirwinkels koop ik Key West Key Lime Pie tea, thee met de beroemde smaak van de limoentaart van de Florida Keys om thuis nog een keer te kunnen terugdenken aan deze bijzondere plek.

mallory_square_keywest

We lopen terug door de levendige Duval Street en in Jimmy Buffett’s Margaritaville eten we nog een ‘klein’ hapje; een sandwich en brood met hummus, een cocktail en een Corona en dit alles onder het genot van een enorm vals zingende band. Het merendeel van de mensen lijkt er ook niet gecharmeerd van te zijn. Maar het mag de pret van deze mooie dag niet drukken. Nadat we genoeg hebben gehad lopen we terug naar het hotel.

Eten in Jimmy Buffett’s Margaritaville in Key West

>> Lees verder: Rondreis door Amerika dag 18

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.