5x inspiratie voor een Amerika rondreis

Je wilt een droomreis maken in Amerika? Het wordt fantastisch, dat kan ik je nu alvast vertellen. Maar waar wil je precies heen? Want Amerika is heel erg groot. Wil je een rondreis maken door het zuidwesten van Amerika of wil je een vakantie in Florida? Een citytrip naar New York of een roadtrip langs de route 66? En waar haal je alle informatie en inspiratie voor je reis vandaan? Ik geef je 5 inspiratietips voor jouw Amerika rondreis.

 

☆ Bezoek een Amerika Forum tijdens het voorbereiden van een Amerika rondreis

Waar kun je Amerikakenners beter vragen stellen dan op een forum? Altijd toegankelijk en vaak iemand die je helpt. Je kan hier niet alleen terecht voor al je Amerika vragen en suggesties voor een perfecte route maar een forum zoals AllesAmerika.com en USA 4 All biedt tevens tal van reisverslagen en interessante onderwerpen. Het Florida Forum gaat speciaal over de Sunshine State.

Inspiratie Amerika rondreis Amerikabeurs

 

☆ Bezoek een vakantiebeurs voor een perfecte Amerika rondreis

De perfecte plek om de plannen voor je droomreis meer vorm te geven is op een event zoals de vakantiebeurs of de Amerika en Canada beurs. Ik ga hier zelf altijd met veel plezier heen en kom thuis met kilo’s aan reisfolders. Je hebt hier de gelegenheid om met reisexperts te praten die je alles kunnen vertellen over je reis. Is de route bijvoorbeeld haalbaar binnen de tijd, wat zijn goede tips en wat gaat het ongeveer kosten?

Op de Reizigersbeurs Amerika en Canada vertellen Amerikareizigers graag hun verhalen en geven ze je ook vaak een kijkje in prachtige fotoboeken. Als dat niet veel inspiratie geeft, dan weet ik het ook niet meer.

Bezoek de Vakantiebeurs van 9 t/m 14 januari 2018
Bezoek de Reizigersbeurs Amerika & Canada

Pinterest inspiratie Amerika rondreis Pinterest

☆ Pinterest: breng de bestemming in beeld

Op Pinterest kun je uren doorbrengen en genieten van prachtige afbeelden, maar ook van tips en lijstjes met ‘Things To Do.’ Het leuke is dat je hier je vakantie kunt vormgeven. Maak een account aan en begin met pinnen. De afbeeldingen die je mooi vindt of  die je inspireren kun je toevoegen aan je bord. Zo maak je een collage en verzamel je bestemmingen die je graag wilt bezoeken. Niet alleen bestemmingen, maar ook winkels, restaurants en accommodaties kun je toevoegen aan je pinterestbord. Zo creëer je een overzicht van alle dingen die je wilt zien en doen tijdens je vakantie in Amerika!

Volg Stripes & Stars op Pinterest.

☆ Facebook inspiratie voor een Amerika rondreis

Wie scrollt niet even elke dag door de posts op Facebook. Wist je dat hier ook inspiratie kunt opdoen voor je vakantie naar Amerika? Er zijn allerlei Amerikapagina’s te vinden met leuke nieuwtjes en prachtige foto’s uit de USA. Op mijn Facebook pagina, onder liked by this page vind je de leukste Amerika Facebookpages.

Inspiratie Facebook Amerika rondreis

☆ Blogs bieden leesplezier en inspiratie voor jouw Amerika rondreis

Zelf vind ik niets leukers dan blogs en reisverhalen lezen. Hierdoor kom ik helemaal in de vakantiestemming en vaak haal ik hier hele goede tips uit. Dit is ook een van de redenen waarom ik zelf een blog ben begonnen met onder andere mijn reisverslagen uit Amerika.

Ik haal veel inspiratie, tips en informatie uit onderstaande blogs. Ze bieden ook nog eens veel leesplezier!

☆Travel By San – De oostkust of westkust van de VS?
☆Explorista – Reisverslagen van de USA roadtrip van Milou
☆Soetkees – Tips en informatie over bestemmingen in Amerika

 

Waar haal jij de inspiratie voor je Amerika rondreis vandaan?

5 thoughts on “5x inspiratie voor een Amerika rondreis

 1. Hoi Bianca,
  Wat een leuke vermelding! Fijn om te lezen dat je mijn blog inspirerend vind 🙂
  Gebruik je zelf wel eens Instagram? Tegenwoordig kan ik uren op Instagram zitten om inspiratie op te doen en plaatjes te kijken.
  Groetjes Daisy

  • Hoi Daisy, graag gedaan 🙂 Instagram is ook een goede tip! Al gebruik ik het zelf wat minder. Maar het is altijd wel fijn plaatjes kijken! Ik kan uren reisverslagen en blogs lezen 😉

 2. Wat een handig artikel! Dit zijn inderdaad ook precies de dingen die ik gebruik, vooral het AA heb ik veel gebruikt. Ik moet wel zeggen dat dat steeds minder wordt, maar dat komt ook omdat ik steeds meer off the beaten track reis en dat op het AA bijna niet voorkomt! Bedankt voor het noemen van mijn blog, heel lief!

  • Dankjewel Sandra! 😀 Ik vind het AA forum super handig voor vragen over mijn route. Graag gedaan, ik lees je blog met veel plezier! 🙂

 3. Super leuk! Dankjewel 🙂 Ik wil terug naar Amerikaaaaa, haha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.