Westkust Amerika reis dag 4: San Francisco Golden Gate Park & Bridge

“Op Throwback Thursday” vind je hier mijn reisverslag van een tijdje terug.
Mijn eerste kennismaking met de USA was in 2011. Tijdens de vakantie hield ik een blog bij en die heb ik nu in een nieuw jasje gegoten. De hele route van de Westkust Amerika reis vind je hier.

Vol verwachting kijken we naar de witte wolkenmassa. Er is alleen maar mist! Gelukkig wijken even later de flarden uiteen en kunnen we de Golden Gate Bridge beter zien. Het symbool van San Francisco!

De laatste volle dag in San Francisco is aangebroken. Deze stad kun je natuurlijk niet bezoeken zonder over de Golden Gate Bridge te hebben gelopen en dat is dan ook het plan.

We gaan met de bus. We kijken een beetje vreemd op als de bus voor een moeilijk lopende vrouw een uitklapbare plaat naar buiten schuift. De vrouw stapt erop en de plaat wordt omhoog getild. Wat een service! Even later moeten we uitzoeken hoe we de bus laten stoppen, want er zitten geen stopknoppen in, maar langs de zijkanten hangt een gespannen touw.

★Tip: Neem gepast geld mee voor in de bus. Een paar losse dollars is altijd handig.

Golden-Gate-Park-in-San-Francisco

De bus rijdt door de stad en toont ons de typische Amerikaanse huizen, telkens verschillend en met elk een andere kleur. In het Golden Gate Park in San Francisco is een klein stukje Japan te vinden: The Japanese Tea Garden. Dit is de oudste Japanse tuin in de Verenigde Staten en beslaat 2 hectare. In het park zijn bloemen, planten en bomen, sculpturen, vijvers met koikarpers en bruggen te vinden.

Wanneer je bij de Japanese Tea Garden aankomt ga je naar binnen door een prachtige Japanse poort. De aangelegde wandelpaden zorgen ervoor dat je een ontspannen wandeling kunt maken langs vijvertjes, bloemen en planten, pagodes, beelden en stenen lantaarns. De vele eekhoorntjes die in de grond wroeten, in de bomen klimmen en wel heel nieuwsgierig dichtbij komen, doen vermoeden dat je in een natuurgebied bent en niet in een grote stad zoals San Francisco.

eekhoorn-in-San-Francisco

In het park zien we heel veel eekhoorntjes! Dit is voor ons, als eerste-keer-Amerika-gangers heel bijzonder. We blijven dan ook een tijdje staan te fotograferen en verbazen ons over het feit dat de diertjes helemaal niet bang zijn.

In de tuinen is ook een fascinerende boogbrug die niet alleen leuk om te fotograferen is, maar waar je tevens overheen kunt lopen. Na een flinke wandeling eten en drinken we in stijl in het Japanese Teahouse.

.Japanese-Tea-Garden-in-San-Francisco

★Tip: In het park kun je een uur tot 2 uur doorbrengen met wandelen, rondkijken en het drinken van een kopje thee. Het is te combineren met een bezoek aan de rest van het Golden Gate Park (4,1 km² groot): de California Academy of Sciences, de botanische broeikas Conservatory of Flowers, de San Francisco Botanical Garden, het Golden Gate Park Stadium en nog veel meer. Kijk voor meer informatie op de website van het Golden Gate Park in San Francisco.

Wist je dat? Er is zelfs een ‘Hollandse windmolen’ te vinden in het Golden Gate Park in San Francisco!

Golden-Gate-Bridge-in-San-Francisco-mistig

Na het park is het tijd voor de Golden Gate Bridge. Eerst moeten we weer een klein stukje met de bus want zoals de naam doet vermoeden ligt het Golden Gate Park in San Francisco niet bij de brug in de buurt. Als je hier trouwens je fiets mee wilt nemen “op” de bus dan kan dat. Je plaatst hem gewoon aan de voorkant van de bus!

Wanneer we bij de brug aankomen, is er bijna niets te zien. Af en toe vangen we een glimp op door de mist en even later is de brug gelukkig beter zichtbaar. Wat is het bijzonder om over deze bekende brug te lopen! Het is hier heel fris, de auto’s razen voorbij en vanaf de brug heb je een prachtig uitzicht op San Francisco in de verte.

Golden-Gate-Bridge-in-San-Francisco

Na een wandeling door de straten van San Francisco gaan we naar The Cheesecake Factory! We moeten heel even op een tafeltje wachten, maar kunnen dan al snel aanschuiven. In Nederland had ik al een keer gekeken op de website van het restaurant met het sprookjesachtige interieur en het enorme menu, maar als je er echt zit is het nog steeds moeilijk om een keuze te maken uit de 250(!) dingen. Wat hebben ze hier veel!

Hier krijgen we voor het eerst te maken met de gratis refill-madness. De glazen zijn nog niet leeg, of we krijgen alweer nieuwe drankjes! Uiteindelijk kiezen we voor nacho’s, steak en kip. Bij het eten krijgen we ook brood met zoute boter. Best lekker! Maar er is geen plek meer voor cheesecake. Wat jammer!

★Tip: Na het eten geen ruimte meer voor cheesecake? Neem dan een stuk mee naar de hotelkamer. Lekker voor later!

★Tip: Je vindt The Cheesecake Factory op de bovenste verdieping van het Macy’s warenhuis aan Union Square. Je kunt hier ook buiten dineren.

San Francisco was geweldig en natuurlijk was er tijd te weinig. We willen zeker nog een keer terug om de Painted Ladies (de gekleurde huisjes op een rij) en Lombard Street (de meest kronkelige weg van Amerika) te zien.

>> Lees verder: Westkust Amerika reis dag 5 ★

2 thoughts on “Westkust Amerika reis dag 4: San Francisco Golden Gate Park & Bridge

  1. Leuk om te lezen weer 🙂 Wij hebben ook gegeten bij de Cheesecake Factory boven Macy’s!

    Het leukste in San Francisco vond ik de Golden Gate, de tour naar Alcatraz en hangen aan een cable car 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.