Quechee Gorge in Amerika

In Vermont, de New England-regio in de Verenigde Staten is een mini-Grand Canyon te vinden: de Quechee Gorge. Na een mooie wandeling in een bos vol grondeekhoorns bereik je een bijzonder rotsachtig gebied en de Ottaquechee River.

Ik bezocht dit verrassende natuurgebied tijdens mijn bezoek aan New England. We parkeerden bij het Visitor Center en hiervandaan loop je het park in. Je mag hier zelf bepalen welke bijdrage je geeft als toegangsprijs.

Locatie Quechee Gorge in Amerika

Het eerste stuk gaat door een bos en je wandelt langs de Ottaquechee River naar een bijzondere rotspartij. Op sommige plekken zitten er gaten in de rotsen. Het water stroomt snel voorbij en het is hier volgens mij best diep.

Quechee Gorge in Amerika bezoeken New England

Vanaf de rotspartij heb je uitzicht op een brug waar je ook overheen kunt wandelen. Hiervandaan heb je uitzicht op de kloof vanaf 51 meter hoogte.

★Tip: de Quechee Gorge bevindt zich niet in het Quechee State Park, maar iets verderop.

Quechee Gorge in Amerika

Niet ver van de Quechee Gorge bevindt zich Quechee Village. Hier zijn allerlei leuke winkeltjes te vinden. Perfect om een souvenir uit de omgeving te kopen. Ook zijn er eetgelegenheden. Naast een veldje met alpaca’s bezocht ik er een grote antiekwinkel en ook een grote winkel met lokale producten.

Vermont-Country-Store-Amerika
antiek-kopen-in-Amerika-Vermont

Ik bezocht de Quechee Gorge als tussenstop tijdens een rit naar mijn accommodatie nabij de Green Mountains. Het is leuk om hier even te wandelen en dit te combineren met een bezoek aan de village.

Benieuwd naar de route van deze reis? Die vind je hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.