Westkust Amerika reis dag 24: Universal Studios Hollywood

Na een bezoek aan de Disneyparken is het vandaag tijd voor Universal Studios in Hollywood! Film, filmsterren, spannende attracties en… monsters en horror!

We beginnen de dag goed met het lekkere ontbijtje van het Hollywood Celebrity Hotel. Aangezien het fijn weer is, gaan we op het terras zitten voor het hotel.

Universal Studios Hollywood bereiken we in slechts een kwartiertje rijden. Je kunt hier kiezen hoeveel je wilt betalen voor het parkeren. Geeft het niet dat je wat verder weg staat, dan betaal je 8 dollar (prijzen in 2011) iets dichterbij is 15 dollar of “Preferred Parking,” dat kost je 20 dollar per dag. Wij kiezen de middenweg en lopen daarna richting het park.

Citywalk-Universal-Studios-Hollywood

Om bij de ingang te komen moet je door het Citywalk gedeelte. Hier vind je winkeltjes, een enorme bioscoop, nachtclubs en restaurants zoals Hard Rock Cafe, Bubba Gump en Johnny Rockets.

Ik had in Nederland al tickets gekocht via internet, ook voor de Halloween Horror Night. We moeten eventjes wachten en mogen dan naar binnen. Het park is helemaal in Halloween stijl ingericht. Overal staan enge poppen en het is heel mooi gemaakt!

Studio-tours-Universal-Studios-Hollywood

We beginnen bij de Studio Tour. Het bekende treintjes waarmee je langs verschillende filmsets rijdt. Zo krijg je een klein kijkje in de filmwereld in Hollywood. De wachttijd is 25 minuten en even later stappen we in het wagentje.

Het mooiste vind ik het gedeelte van KingKong 360 – 3D. Met een 3D bril op rijden we een donkere ruimte binnen. Opeens bevinden we ons in een jungle met dinosaurussen en King Kong, die ervoor zorgt dat  het wagentje flink door elkaar wordt geschud. Rondom is alles in 3D. Heel erg mooi gemaakt! Benieuwd geworden? Bekijk alvast dit filmpje:


In Universal Studios Hollywood kun je je prima een dag vermaken. Tegenwoordig vind je er tal van nieuwe attracties en ook The Wizarding World of Harry Potter.

★Tip: Kijk vooraf welke tickets je wilt hebben. Zo kun je ook kiezen uit de Front Of Line-ticket en er is een VIP-experience. Meer informatie vind je op de website van Universal Studios in Hollywood.

Eten-Universal-Studios-Hollywood-Citiwalk-Hard-Rock-Cafe

‘s Avonds eten we bij het Hardrock Cafe in het Citywalk gedeelte. Een salade en een barbecueschotel staan op ons menu. Zoals gewoonlijk is het erg lekker. Daarna gaan we weer het park in waar Horror Night is begonnen met acteurs en attracties die je de stuipen op het lijf jagen.

Universal-Studios-Hollywood-Horror-Night-Halloween

★Tip: Hou je van horrorfilms, levende spookhuizen en schrikken? Dan zijn de Horror Nights van Universal Studios iets voor jou! Deze vinden plaats in september, oktober en november. Kijk voor meer info op de website van Universal Studios Hollywood Halloween Horror Nights.

>> Lees verder: Westkust Amerika reis dag 25 ★

Mijn eerste kennismaking met de USA was in 2011. Ik maakte een droomreis langs de westkust. En wat was het geweldig mooi! Hoewel het al een tijdje geleden is, wil deze reis toch met jullie delen. Tijdens de vakantie hield ik een blog bij en die heb ik nu in een nieuw jasje gegoten. De hele route van de Westkust Amerika reis vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.