Westkust Amerika reis dag 14: het grootste hotel en een show in Las Vegas

Ik had nooit verwacht om zo dicht in de buurt te komen van iemand naar wie ik als kind (en nu nog steeds trouwens) zo gefascineerd keek: David Copperfield. Nog geen 3 meter van me af, in een van de grootste hotels van de wereld.

Vandaag verlaten we het Hard Rock Hotel om naar het laatste hotel te gaan in Las Vegas: Het MGM Grand. Zoals je misschien merkt hebben we verschillende hotels in Las Vegas gehad. Een leuke manier om de meest mooie hotels te bekijken, al zeg ik het zelf.

We parkeren de auto eerst bij het Bellagio hotel. Wist je dat er bij de parkeergarages kaartjes hangen waarop staat op welke verdieping je hebt geparkeerd? Zo vergeet je het niet. Dat geeft maar aan hoe groot het er is.

tuin-in-Las-Vegas-Hotel-Bellagio

In het Bellagio is een prachtige thematuin. Als wij het bezoeken is het in de herfstsfeer. Er staan veel bloemen en sculpturen, paarden van gras, een schilderij van bloemen en een boom met een gezicht. Heel mooi gemaakt.

We ontbijten/lunchen bij Serendipity 3. Een van mijn favoriete restaurantjes in Las Vegas en New York. Hier hebben ze een hele bijzondere chocolademelk, namelijk de Frozen Hot Chocolate. Voor wie nieuwsgierig is: het is koude chocoladedrank met heel veel slagroom. Ik eet er de lekkerste salade die ik ooit heb gehad, de Ahi Tuna salade en vriendje kiest voor een heerlijke omelet met de naam Hangover. We zitten buiten, want binnen is het vol. Dit geeft niet want op de veranda hangen ventilatoren die ons heerlijk koel houden.

serendipity-restaurant-in-Las-Vegas

★ Tip: meer weten over het restaurant serendipity? Lees het in mijn blog.

We doen nog inkopen in de Forum Shops van Ceasar’s Palace: een Ipad en een Michael Kors tas, want alles is zoveel goedkoper dan in Nederland. (In 2011 stond de dollar een stuk gunstiger, dus toen was het fijn je slag slaan.)

Dan gaan we onderweg naar ons laatste hotel in Las Vegas, het MGM Grand. Toen dit hotel in 1993 opende was het grootste hotel ter wereld. En het is echt enorm. Dit hotel heeft 6852 kamers! Er zijn ook tal van winkels, wel 15 restaurants, 3 theaters en een groot zwembad en niet te vergeten het casino met meer dan 2500 machines en 139 poker- en tafelspelen. Onze kamer had een leuk uitzicht op zowel het Vrijheidsbeeld van hotel New York als het kasteel van Excalibur Hotel en de piramide van het Luxor hotel.

MGM-Las-Vegas-hotel-show-David-Copperfield

Gisteren hebben we kaartjes voor de show van David Copperfield kunnen krijgen. De tickets kunnen we vandaag ophalen bij het theater, ook in het hotel.
’s Avonds eten we bij het Rainforest Café. Dit zit ook in het MGM hotel. We hebben niet zo’n hele grote honger, dus we nemen een soort voorgerecht met nacho’s tortilla’s, kaas stick, kipstukjes, spareribs en wat patat erbij. Maar je raadt het al, het is enorm en meer dan genoeg. Daarna wagen we nog een gokje en dan is het al tijd voor de show van David Copperfield!

★ Tip: Bij het Rainforest cafe krijg je korting op je rekening na het tonen van je ANWB-pas.

eten-bij-rainforest-cafe-in-Las-Vegas

De show wordt gehouden in een vrij kleine zaal en ondanks dat we de tickets een dag van te voren hebben gekocht, met korting, hebben we best goede plaatsen. We zitten aan een tafel met nog 4 andere personen. Voor de show kun je bij een serveerster nog een drankje bestellen en een half uurtje later begint de show.

Het is superleuk om live mee te maken wat je als kind altijd op tv zag. Zo laat Copperfield onder anderen een motor in een kooi verschijnen, hij verandert een papieren roos in een echte roos en hij laat een auto op pilaren verschijnen, hij tovert wat mensen weg en hij verandert een papiertje in een levende vlinder. Ik had dit niet willen missen. Na de show blijf je je natuurlijk constant afvragen; hoe doet hij dat toch?!

★ Tip: Bezoek een show in Las Vegas! Als je in Vegas bent is het geweldig om een show mee te maken. Of je nou houdt van komedie, illusionisme, of circus zoals Cirque du soleil, concerten, het is er allemaal.

avond-in-Las-Vegas

Nog enorm onder de indruk van show verlaten we het theater. Daarna verkennen we dit deel van de strip, kopen we de laatste Vegas-souvenirs en drinken we nog wat drankjes. Morgen gaan we naar Zion National Park!

>> Lees verder: Westkust Amerika reis dag 15 ★

Mijn eerste kennismaking met de USA was in 2011. Ik maakte een droomreis langs de westkust. En wat was het geweldig mooi! Hoewel het al een tijdje geleden is, wil deze reis toch met jullie delen. Tijdens de vakantie hield ik een blog bij en die heb ik nu in een nieuw jasje gegoten. De hele route van de Westkust Amerika reis vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.