Westkust Amerika reis dag 15: Leeuwen en schieten in Las Vegas

Geconcentreerd richt ik mijn wapen. Wanneer ik uitadem haal ik de trekker over. Een kogelhuls vliegt om mijn oren. Ik heb hem geraakt…

Vandaag laten we het enorme MGM Grand hotel achter ons. Wat is het hier groot! We maken nog een paar foto’s van ons uitzicht en bij de gouden leeuw in de lobby. Als souvenir koop ik een glitterende MGM thermoskan. Vandaag gaan we richting Zion!

MGM-Hotel-in-Las-Vegas-Amerika

Het MGM is dus ontzettend groot en het is even wandelen voordat we de foodcourt bereiken. Daar halen we een ontbijt en een grote smoothie van Häagen-Dazs. Dan gaan we onderweg naar het leeuwenverblijf in het hotel. (Dit is nu echter gesloten)

Er is hier een groot leeuwenverblijf gebouwd waar per keer 5 leeuwen in verblijven. Deze leeuwen zijn er echter maar 5 uur en dan worden ze terug gebracht naar hun privéverblijf een paar kilometer verderop. De leeuwen zijn er heel tam. Als wij er langs lopen zit er zelfs een verzorger tussen de twee leeuwen die aan het slapen zijn. Hij aait ze af en toe over hun buik en dan draaien de leeuwen helemaal om met hun poten omhoog.
Als bezoeker kun je onder het glas doorlopen waar de leeuwen op liggen.Verderop houden mensen om de beurt een heel klein babyleeuwtje op schoot.

leeuwen-in-Las-Vegas

★ Tip: Het leeuwenverblijf is nu gesloten, maar wil je toch leeuwen zien? Waar de leeuwen naartoe werden gebracht is de Lion Habitat in Henderson.

Met de auto gaan we weer naar de strip waar er nog een hotel is dat we graag willen zien van binnen, namelijk The Venetian. In en om dit hotel is Venetië nagemaakt met pleintjes, grachten en bijbehorende gondels. Je kijkt je ogen uit.

Hotel-Venetian-Las-Vegas

Dan staat er nog een ding op mijn lijstje dat ik heel graag wil doen. Schieten met pistool! Als we bij The Gun Store aankomen staat er een gigantische rij. Dat wordt lang wachten. Omdat ik toch graag wil schieten in Las Vegas besluiten we in de rij aan te sluiten. Door het wachten loopt de spanning op. Als we eindelijk aan de beurt zijn mogen we mee met een instructeur. Hij legt kort de basis uit en al snel sta je met een geladen Berretta in je handen. Vooraf heb je gekozen op wie je wilt schieten en na even geconcentreerd kijken, haal je de trekker over. De kogelhulzen vliegen om je heen, de de knallen zijn enorm en het patroon van de Beretta is zo leeg. Ondanks de spanning weet ik de enge zombie toch redelijk te raken.

★ Tip: Geen zin om heel lang te wachten? Reserveer dan een package deal via de website of zoek een shooting range iets verder van de stad af.

schieten in Las Vegas

Aangezien we lang hebben gewacht, is er geen tijd meer om naar de Hoover dam te gaan. Dat moet de volgende keer dan maar…

★ Tip: Ik ontdekte later pas dat er ook tours mogelijk zijn bij de Hoover dam. Kijk hiervoor op de website van de Hoover Dam.

boodschappen-doen-in-Amerika

We rijden we verder richting Zion: Eigenlijk hadden we hier al veel eerder willen zien, maar zo zie je dat de plannen anders kunnen lopen. We arriveren bij het motel als het al bijna helemaal donker is. Snel inchecken en daarna nog even boodschappen doen bij de Walmart die 24 uur per dag open is. Dat is natuurlijk heer erg leuk. Hier scharrelen we ook een avondmaaltijd bij elkaar dat we in de magnetron in het motel kunnen klaarmaken: Chinese en Thaise gerechten en ook weer chicken potstickers, oftewel gyoza’s. Als toetje een Ben &Jerry’s ijsje.

>> Lees verder: Westkust Amerika reis dag 16 ★

Mijn eerste kennismaking met de USA was in 2011. Ik maakte een droomreis langs de westkust. En wat was het geweldig mooi! Hoewel het al een tijdje geleden is, wil deze reis toch met jullie delen. Tijdens de vakantie hield ik een blog bij en die heb ik nu in een nieuw jasje gegoten. De hele route van de Westkust Amerika reis vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.