Speciale Starbucks: The Pavilion in Nederland

Onlangs bracht ik een bezoek aan de nieuwste vestiging van Starbucks in Nederland en bovendien een unieke vestiging in Europa: Starbucks The Pavilion op Amsterdam Airport Schiphol.

Wat deze Starbucks vestiging zo bijzonder maakt is dat er een Starbucks Evenings menu geserveerd wordt met warme en koude gerechtjes en er staat tevens wijn en bier op de kaart. Bovendien zijn hier de Starbucks Reserve® koffies verkrijgbaar. Dit zijn bijzondere koffies uit de hele wereld, die met verschillende zetmethodes helemaal naar jouw smaak gezet worden.

Starbucks-The-Pavilion-op-Schiphol-AmsterdamStarbucks op Schiphol

Wanneer je op reis gaat naar bijvoorbeeld Amerika, kun je je reis alvast goed beginnen op Schiphol. In lounge 2 vind je het nieuwe Starbucks The Pavilion. Een prettige en mooie Starbucks vestiging waar je niet alleen van je favoriete drankje kunt genieten, maar ook gerechten kunt bestellen. En dat is iets nieuws in Nederland.

Eten en drinken bij Starbucks

Het menu heet het Evenings menu en bestaat uit diverse kleine warme en koude gerechtjes die perfect te delen zijn. Vanaf 12 uur ’s middags kun je er terecht voor gerechten zoals sliders met pulled pork, flatbread met geitenkaas of macaroni met truffelolie. Maar ook van snacks zoals olijven, brood, of een kaasplankje. Geen trek in koffie? Geen probleem, want op de kaart staan ook geselecteerde wijnen en bieren. Ben je nieuwsgierig geworden? Bekijk dan alvast het menu van Starbucks The Pavilion.

Koffiespecialisten-van-Starbucks

Starbucks Koffie

In deze Starbucks store kun je ook genieten van speciale koffie die op jouw gewenste manier gezet wordt. Als je er tijd voor hebt, geven de enthousiaste koffiespecialisten van Starbucks je graag uitleg over de verschillende zetmethodes die een enorme invloed hebben op de smaak. Aan de 15-meter lange bar, het “coffee theatre” kun je precies zien hoe alles in z’n werk gaat.

Zo kun je een small lot Starbucks Reserve® koffie kiezen en de zetmethode zoals de Clover®, Pour-over, Siphon en Chemex. Lees hier meer over de koffiezetmethodes van Starbucks.

koffie-van-Starbucks

Interieur van Starbucks

Het leuke van Starbucks vestigingen, ook al is de eigenaar een Amerikaans bedrijf, is dat er vaak toch Nederlandse tintjes in de stores te vinden zijn. Dat is ook zo bij Starbucks The Pavilion op Schiphol. Zo is het plafond geïnspireerd op het Nederlandse polderlandschap dat te zien is als je vanuit het vliegtuig naar beneden kijkt. En de achterwand is geïnspireerd op de diamantsector van Amsterdam. Maar in plaats van diamanten achter glas, zijn er verschillende en exclusieve soorten koffiebonen te zien, net zo waardevol in dit geval.

Daarnaast vind je er een lange community tafel waar je nog even aan kunt werken voor je op reis gaat. Verder zijn er veel zitplekken en heb je uitzicht op de vliegtuigen en de rest van de lounge.

Starbucks-Amsterdam-Schiphol

Starbucks The Pavilion is de perfecte plek als je moet wachten op je vlucht en je nog even wat wilt eten en drinken. Je vindt deze Starbucks vestiging achter de douane in lounge 2 en hij is tevens bereikbaar vanuit lounge 3. Deze Starbucks store is geopend van 06.00 tot 21.00 uur.

2 thoughts on “Speciale Starbucks: The Pavilion in Nederland

  1. Leuk begin van een reis naar Amerika inderdaad. Meteen helemaal in de juiste sfeer, maar nog met Nederlands tintje.

  2. Oh tof, ik wist niet dat het zo veranderd is daar én dat je er nu kunt eten. Klinkt goed!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.