Van New York naar Texas: Amerika reis dag 9: Een indrukwekkend museum & naar Dallas

We beginnen de dag met iets indrukwekkends. Iets waar je een beetje stil van wordt. We bezoeken het National Civil Rights Museum in Memphis en daarna gaan we onderweg naar onze volgende stop van de Amerika reis: Dallas!

We checken uit bij het fijne Napoleon Hotel en vervolgen onze reis. Op een paar minuten rijden, bereiken we het National Civil Rights Museum. Dit is het burgerrechten-museum en het bevindt zich bij het voormalige Lorraine Motel waar Martin Luther King werd vermoord in 1968. Dit is een zeer indrukwekkende plek dus.

Dit is een plek die een kijkje geeft in een beladen verleden waar zo velen van ons door geraakt zijn. Niet alleen leer je hier meer over het leven van Martin Luther King Jr, maar deze plek biedt een geschiedenisles van de slavernij, de ongelijkheid,de opstanden en mensenrechten.

Lees hier meer over het National Civil Rights Museum in Memphis.

Loraine-Motel-MLK

Sit-Ins-National-Civil-Rights-Museum

Na een kijkje in lang vervlogen tijden die tegenwoordig nog steeds actueel blijken, stappen we in de auto en rijden we verder. Vandaag gaan we voor het eerst naar Texas! Niet veel later rijden we Arkansas binnen, maar al snel komen we terecht in een file. Dat is jammer! Terwijl we stapvoets rijden, komen we langs Amerikaanse huizen waar af en toe een oude Amerikaanse auto voor staat. We besluiten van de weg af te gaan en zo de file te omzeilen. Dit lukt aardig. Als we even later weer de grote weg op gaan, zien we dat de weg is afgesloten achter ons. Dit komt dus door het ongeluk. Gelukkig hebben we een stuk kunnen overslaan.

Car-in-Amerika

Na een tijdje rijden, maken we een korte stop bij de Walmart. Daar een korte stop maken is lastig, want ik kijk er het liefst zo lang mogelijk rond. Maar we moeten verder, anders komen we nooit in Texas.. Ik vind hier de geweldige coca cola met raspberry. Misschien ken je de Coca-Cola machines wel, daar kun je tal van frisdranksmaken uit halen en ook mixen. Mijn favoriet was altijd, je raadt het al, cola raspberry. En hier ligt dat gewoon in de Walmart. In het dorpje Bryant. Die gaan dus mee de auto in.

Coca-cola-raspberry

We halen gelijk even lunch. Dit doen we bij de Subway in de Walmart. Het meisje achter de kassa vindt mijn accent mooi en vraagt waar ik vandaag kom, the Netherlands, Amsterdam… Even later zegt ze tegen haar collega: she from New Hamsterland. Nee, The Netherlands. Europe… Even later zit ik in de auto een enorme wrap van de Subway weg te werken. Dit is echt een Amerikaanse portie. Hij is wel erg lekker.

Welcome-in-Texas

We rijden deze reis trouwens heel vaak langs borden met de naam ‘Hope’ en ‘Paris’. En dan is het eindelijk in zicht, het bord op de staatsgrens. Welcome to Texas! Met onderschrift: Drive Friendly – The Texas Way. (Of dat echt zo, ontdekken we later). Weien vol koeien, een afbeelding van de staat Texas prijkt aan viaducten en langs de weg, boerderijschuren en grote reclameborden, de bekende ketens, alles is vertegenwoordigd.

Driving-to-Dallas

Hotel-in-Dallas

Het is vandaag een flinke rit naar Dallas, maar eindelijk komt de stad dichterbij. En het is een grote stad. Ik heb een hotel gevonden wat met een kortingscode een goede deal was. We slapen in het Holiday Inn Express Hotel & Suites Dallas West. Niet te ver van het centrum en bij een aantal bekende ketens. De kamer is mooi groot. Er is zelfs een zithoek. En een koelkast om mijn Coca Cola raspberry te koelen. Dat is fijn.

Maak hier gebruik van 15 euro korting bij Booking.com

skyline-Dallas

We rusten even uit na de lange rit en  rond negen uur gaan we onderweg naar de PF Chang’s. Dit ligt bij een winkelcentrum. Het is best een chaos op de weg hier. Er zijn veel banen en mensen rijden als gekken. De weg voelt aan als een achtbaan en maakt soms een flinke bocht omhoog. In het donker lijkt de skyline nog reusachtiger. Ik ben blij als we bij het drukke winkelcentrum arriveren.

sangria-pf-changs

Bij PF Changs neem ik een sangria en de pokebowl. Zo lekker met wonton chips. Dat kom je hier wel vaker tegen. We nemen er ook de spruitjes bij. Hier was ik zo benieuwd naar. Ik lust wel spruitjes, maar ik weet dat veel mensen ze niet lekker vinden. Bij PF Changs worden ze gewokt en ze zijn erg lekker. Zeker het proberen waard en misschien blijkt wel dat je toch spruitjes lust! Na het eten lopen we nog even door het mooie winkelcentrum heen, maar de winkels zijn helaas wel gesloten.

PF-Changs-in-Dallas

Lees hier meer over een van mijn favoriete restaurants: PF Changs.

We rijden weer terug naar het hotel en naast het hotel zit een Walmart. Dat is toch perfect? Het enige nadeel is dat hij niet 24 uur open is. Ja, zo verwend ben ik ook wel weer, dat ik niet tevreden ben met een Walmart die maar tot 12 uur s nachts open is. Ik haal er nog een toetje van de Cheesecake Factory. Die zijn hier gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt. De smaak Cakebatter Strawberry Royal gaat mee naar de hotelkamer.

In-walmart

Lees verder: Dag 10: Bijzondere koeien in Forth Worth

Benieuwd naar de route van deze reis? In maart/april maakte ik een roadtrip: Rondje New York-Texas en die route vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.