Mijn 7 mooiste momenten in New York

New York. Een enorme stad. Met zo veel geweldige dingen om te zien, te doen en zo veel te beleven. Als je er al een keer geweest bent, heb je er vast bijzondere momenten beleefd. Momenten waar je even stil van werd. Momenten die je verrasten, momenten die je gelukkig maakten en waar je nu nog met veel plezier aan terugdenkt.

Ik vertel je over mijn 7 mooiste momenten in New York!

De aankomst in New York

Vooral als vliegen niet je grootste hobby is ( lees: je vindt het doodeng) kun je je voorstellen wat een last er van je schouders valt als je geland bent. Dat is zo’n geweldig gevoel! Het is nog even spannend bij de douane, maar zodra je in de taxi stapt, dringt het pas goed door: Je bent in New York! Eerst nog maar de taxirit overleven, maar daar denk je niet meer aan als je in de verte de skyline van New York ziet verschijnen.

Het eerste bezoek aan New York

Mijn eerste bezoek aan New York vond ik een heel bijzonder moment. Ik had er al zo lang naar uitgekeken, maar bepaalde dingen hielden me tegen om te gaan. Toen ik eindelijk in de Big Apple was, was het alles wat ik ervan verwacht had en meer. Want door alle films, series en documentaires heb je je al een beeld gevormd en voelt New York heel bekend en vertrouwd aan. En het is een stad als geen ander die je gewoon een keer ervaren moet hebben.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bianca (@stripesandstarstravel) op

Bekijk hier meer New York foto’s

New York vanaf grote hoogte

Tijdens mijn eerste bezoek in New York, heb ik geen uitzichtpunt of rooftop-bar bezocht. Ik kreeg al kriebels als ik omhoog keek naar Rockefeller Centre. Wat is dat een hoog gebouw. Ik durfde niet goed met de lift. Tijdens mijn tweede bezoek heb ik dat opzij geschoven en stapten we in de lift naar Bar SixtyFive, onderdeel van de Rainbow Room. Als je de lift uitstapt en richting het restaurant loopt, wordt je al betoverd door het uitzicht. In één woord: wauw! Vanaf je tafel heb je uitzicht op New York vanaf grote hoogte. De iconische gebouwen en Central Park. En met je drankje loop je naar buiten en bevindt je je slecht twee verdiepingen onder het uitzichtpunt van Top of The Rock.

New York rooftop bar

Bijzondere cocktails drinken in New York

Afgelopen reis bezocht ik weer zo’n geweldige plek. In het Mandarin Oriental hotel bevindt zich The Aviary. Hier drink je de meest bijzondere cocktails. We kregen een tafel bij het raam en hadden prachtig uitzicht op Columbus Square en Central Park. Deze bar is is perfect als je iets te vieren hebt. Sommige cocktails zijn warm en met rook. Andere veranderen gaandeweg van kleur of smaak. Een heel bijzondere ervaring dus.

The-Aviary

Dieren spotten in Central Park

Ik weet nog dat ik voor het eerst een eekhoorn zag in New York. Op het gras van het Natural History Museum. Dat vond ik zo bijzonder. Eekhoorns, helemaal niet bang en middenin een grote stad. En nog een en nog een… En ook Central Park en de andere parkjes zitten er vol mee. Leuke springerige beestjes die me nooit zullen vervelen.

En ook een van mijn lievelingsdieren: Wasberen! Ik weet nog dat ik via Instagram ontdekte dat er wasberen in Central Park zitten. Ik hoopte ze zo tegen te komen. En tijdens mijn tweede bezoek in New York zag ik ze voor het eerst. Drie stuks maar liefst. Bijna in soort polonaise liepen ze langs het water en sloten ze af door in een boom te klimmen. Ik was toen zo overdonderd dat mijn foto’s mislukt waren. Maar tijdens afgelopen Amerika reis kreeg ik een herkansing en zag ik een bruine wasbeer. Weer op ongeveer dezelfde plek, bij het water aan de rand van Central Park.

Wandelen over de Brooklyn Bridge

Tijdens mijn eerste reis aan New York wandelde ik al over de Brooklyn Bridge, maar tijdens mijn afgelopen reis, deed ik dit tegen zonsondergang. Vanaf Brooklyn liep ik terug naar Manhattan met die enorme skyline voor me en alle lichtjes gingen aan toen het begon te schemeren. Onder je rijden de gele taxi’s voorbij en in de verte staat het Vrijheidsbeeld. Dit is echt het New York-gevoel!

Amerika reisblog Bianca

Bijzonder dineren in New York

Als ik in New York ben, probeer ik altijd bijzondere, leuke of gekke restaurants te vinden. Ik laat me graag verrassen door gerechten of drankjes. En tijdens mijn bezoek aan New York staan er altijd wel restaurants op mijn verlanglijst. Zo at ik afgelopen keer een reuze toetje en een crazy milkshake en dit soort momenten blijven je altijd wel bij.

Lees verder: 10 zoet in New York

Black Tap Crazy Shake milkshake in New York

Wat waren voor jou de mooiste momenten in New York?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.