Van New York naar Texas: Amerika reis dag 29: Holy Cannoli en de Brooklyn Bridge

Toen de wereld nog normaal was (lees: zonder het Coronavirus), maakte ik een reis van New York naar Texas en weer terug naar New York. Dit is een van de laatste dagen. Vandaag bezoeken we een ander deel van New York, eten we een waanzinnig toetje en bezoek ik de Brooklyn Bridge op het mooiste moment…

In de kleine maar fijne kamer van Hudson Hotel worden we uitgerust wakker. We verzamelen een ontbijtje bij de altijd leuke Whole Foods Market op een minuutje lopen van het hotel. Naast verse koekjes en croissantjes is dit ook een prima plek om zelf een lunch samen te stellen. Je hebt er genoeg vers eten en een heel ruime keus.

Tip: Als je net als ik, annuleerbare hotels boekt, kijk dan geregeld of de prijs van het hotel op een andere website niet lager uitvalt. Zo had ik een kamer via de website van het Hudson Hotel geboekt, maar een betere kamer was goedkoper via Booking.

Met de metro gaan we naar Broadway-Lafayette Street en al heel snel komen we de eerste leuke mural tegen: een enorme Mickey Mouse.

Tip: Als je op Google Maps Mickey Mouse Wall intypt, zie je precies waar je deze muur kunt vinden.

We lopen wat door de straten, gaan wat bijzondere winkels in met onder andere sieraden en ik koop thee in een mooie theewinkel van Harney & Sons.

Terwijl we langs de New Yorkse gebouwen lopen met die bekende gietijzeren trappen, zien we in de verte de bijzondere vormen van het moderne Jenga-gebouw.

Vandaag is het plan een enorme cannoli te eten bij Gelso & Grand in Little Italy. Dit is weer een heel ander deel van New York. het restaurant zit in een industrieel gebouw en volgens mij is het goed dat ik gereserveerd heb.

Gelso-&-Grand food

De bedoeling is om iets kleins te eten, want: het toetje!! Maar vriendje wil een hele pittige pizza en die lust ik niet, dus ik neem een bruschetta met truffled honey. Met geitenkaas, hazelnoot en zeezout. Zo lekker! Daarbij een Peachy Frosé, frozen rose met een bloemetje erop om het af te maken.

Gelso-and-Grand-cannoli

Maar dan komt het langverwachte toetje. Deze cannoli is echt enorm! Je krijgt niet alleen een cannoli, maar ook twee bekertjes van koek met chocolade melk, chocolaatjes, caramelsaus, koekjes en marshmallows. Omdat je je vast zul afvragen, hoe je dit moet gaan eten, hebben ze er voor het gemak ook een hamertje bij gedaan. Zo kun het kunstwerk met beleid aan stukken slaan. Dat eet wel zo makkelijk! Al met al een bijzonder toetje dat ik niet snel zal vergeten.

★★★ Lees verder: Mijn eetdagboek uit New York ★★★

Na deze leuke lunch lopen we verder door de straten en komen we af en toe weer een prachtige mural tegen. Zoals deze Triston Eaton Audrey Hepburn-mural.

Of deze tijger in Lafayette Street

Via Greenwich Village lopen we richting High Line park waar we een stukje overheen wandelen. Het plan was om naar een rooftop bar te gaan: Top of The Standard. Maar hier is helaas een privé-evenement. We besluiten om met de metro naar Dumbo te gaan. En we lopen naar Washington Street. Hier heb je een uitzichtpunt waarbij je de Manhattan Bridge ziet met het Empire State Building op de achtergrond.

Uitzicht brug Empire State Building New York

Na een fotoshoot halen we bij de nabijgelegen Starbucks een drankje en genieten we van het uitzicht op de brug en Manhattan.

Nadat we al een paar keer eerder over de Brooklyn Bridge hebben gewandeld (Het blijft mooi) gaan we er dit keer rond zonsondergang. En dat is zo’n magisch moment! Als je zorgt dat je richting Manhattan loopt, zie je alle lichtjes aan gaan en wandel je op deze iconische skyline af. Niet voor niets een van de mooiste momenten tijdens mijn bezoeken aan New York!

Wist je dat je vanaf de Brooklyn Bridge het Vrijheidsbeeld ook kunt zien staan?

Na deze mooie dag waarop we veel gelopen hebben, gaan we ’s avonds laat, lees: 22.00 uur nog even langs een all-time favorite: 5 Napkin Burger voor een heerlijke burger.

5-napkin-burger

Alles wat we hier tot nu toe gegeten hebben, was heel erg lekker, dus waarom zouden we vandaag niet eens de spruitjes proberen? Zo gezegd zo gedaan. En ook deze zijn superlekker. Op oosterse wijze gewokt met pinda’s. Echt een must try!

★★★ Lees verder: Crazy Shakes en drankjes met uitzicht in New York!

★ Benieuwd naar de route van deze reis? Die vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.