Rondje New York: Amerika reis dag 8: Terug in de tijd in Colonial Williamsburg

Ook benieuwd naar het Amerika van de 18e eeuw? Ik bracht een bezoek aan het openluchtmuseum van Colonial Williamsburg. Je gaat terug in de tijd en leert hoe mensen toen leefden, op een interactieve manier. 

We worden wakker in Chantilly. Het hotel Fairfield Inn Dulles Airport ligt vlakbij de luchthaven Washington Dulles en dus komen er geregeld lage vliegtuigen over. Ook deze keer is het ontbijt inbegrepen en hier bestaat het uit ei, bacon, worst, maar ook cake, wafels en vers fruit. Lekker divers dus!

Als we de auto weer inladen, zien we een eekhoorn capriolen uithalen en tegen de muur klimmen. Vanaf de aankomst in Amerika hebben we iedere dag eekhoorns gezien! Vandaag gaan we naar Colonial Williamsburg. Het is vanaf Chantilly 3 uur rijden. Als we aankomen bij het visitor center is het daar 30 graden.

Williamsburg-horse-carriage

In het openluchtmuseum van Colonial Williamsburg kun je gratis rondwandelen. Als je ook de gebouwtjes in wilt en de nijverheden wilt bekijken, dien je een ticket te kopen. Dan kun je diverse gebouwen van binnen bekijken en bijvoorbeeld zien hoe het er in de 18e eeuw aan toeging bij een smid, in een apotheek of zelfs in de rechtbank. De mensen in klederdracht spelen hun rol en beantwoorden je vragen.

Williamsburg-historic-area

★Tip: In deze omgeving is zo veel te doen. Williamsburg maakt deel uit van de historic triangle. De drie plaatsen: Williamsburg, Jamestown en Yorktown barsten van de geschiedenis en zijn een bezoek zeker waard.

Nation-Maker-Henry-Ford

Vanuit het visitors center beginnen we de wandeling. We lopen een brug over die ons terug in de tijd brengt. Op de grond staat belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis. Niet alleen heel leuk, maar ook leerzaam dus.

Molen-Williamsburg-Virginia-Amerika

We lopen het bos door en zien een molen, even verderop staan de eerste gebouwtjes van het openluchtmuseum Colonial Williamsburg.

Openluchtmuseum-Amerika-Williamsburg

Zodra we de hoofdstraat inlopen, bevinden we ons in de 18e eeuw. Paard en wagens rijden voorbij en mensen in klederdracht maken het helemaal af.

Paard-en-wagen

★Tip: bij het visitor center vind je leuke souvenir winkels met allerlei ‘historische’ hebbedingen, maar ook thee, bier en andere snacks.

visitors-center-souvenir-shop-Willliamsburg

Na een tijdje houden we het voor gezien en zoeken we ons nieuwe hotel op. We slapen een nachtje in hotel Westgate Historic Williamsburg resort. Deze accommodatie had ik geboekt via Expedia. Het was een goedkope kamer, dacht ik. Maar in plaats van in het hotel, slapen we in een van de huisjes in de bijgebouwen. Dit ligt verder van het zwembad af en is ook niet zo mooi als het hoofdgebouw. Dit stond niet duidelijk op de website, daarom boek ik liever via Booking.com… De kamer is verder oké, maar als je het licht aandoet in de badkamer, gaat er ook een ventilatie aan en dit gaat gepaard met een rioollucht. Jammer als je meer verwacht van het hotel en het dan tegenvalt.

accommodatie-Williamsburg-Vorginia

Gelukkig is het maar een nachtje. We gaan eerst even zwemmen. Het weer is nog zo lekker warm. Het zwembad van deze accommodatie is wel erg fijn.

Daarna rijden we naar een Applebees in de buurt. Ik neem een limonade met raspberry en de chicken wontons. Als voorgerecht een enorme appetizer. Het is jammer, want het eten bij deze Applebees is heel vet. Dat hebben we weleens beter gehad.

Applebees-Williamsburg

★Tip:  Wil je in stijl dineren na een dag in Colonial Williamsburg? Er zijn genoeg restaurants met een historisch tintje te vinden.

Zou jij Colonial Williamsburg willen bezoeken?

★ Lees verder >> dag 9: Historisch Jamestown en naar Roanoke

Benieuwd naar de route van deze reis? In september/oktober maakte ik een roadtrip: Rondje New York en die route vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.