Rondje New York: Amerika reis dag 7: een bezoek aan het Air and Space Museum

We worden om 7 uur wakker van de krijsbaby in de kamer naast ons. Wat fijn dat het niet ons kind is en dat we ons nog even kunnen omdraaien in de heerlijke bedden van Caesars Palace in Atlantic City, voordat we een bezoek brengen aan het Air and Space Museum in Chantilly, Virginia.

Jammer dat we deze heerlijke hotelkamer moeten verlaten. Maar vandaag vervolgen we onze road trip. Voordat we onderweg gaan naar de volgende stop, gaan we nog even kort de outlets van Atlantic City bekijken. We bekijken vlug een paar winkels binnen van de Tanger Outlets. Dit ligt iets achter de boardwalk. Het is niet zoals de doorgaans outlets waar de winkels bij elkaar liggen en het een voetgangersgebied is. Hier moet je de straat oversteken om bij de winkels te komen. Bij Bath and Bodyworks halen we een aantal desinfecterende handgel met lekkere geurtjes en een kaars. Hier is zo veel keus!

starbucks-wrap

Voordat we vertrekken, halen we een ontbijt bij Starbucks. Ik kies voor soort lunchbox met een wrap met kip, stukjes komkommer en een soort pindasausje. En als koffie een maple pecan latte. Weer eens wat anders dan de pumpkin spice latte die weer volop verkrijgbaar is.

Air-and-space-chantilly

De volgende stop is Chantilly. Vlakbij het Washington Dulles International Airport. We gaan naar het Steven F. Udvar-Hazy Center. Dit is onderdeel van het National Air and Space Museum wat een vestiging heeft in Washington DC. De toegang is gratis, maar je betaalt 15 dollar parkeerkosten.

★Tip: nog mee gratis musea bezoeken? In Washington DC, op ongeveer 40 minuten rijden van Chantilly, vind je bij de Washington Mall onder anderen de musea: National Gallery of Art, Natural History Museum, United States Holocaust Memorial Museum, National Museum of American History en National Museum of the American Indian.

Vliegtuigen-in-Amerika-Chantilly

Bij binnenkomst halen we een plattegrond van het museum. Als we verder lopen raken we flink onder de indruk. Wat veel vliegtuigen! Er staan hier rond de 200! Je ziet ze eerst van bovenaf en als je de trap afloopt, kun je ze nog dichterbij bekijken.

Het verkenningsvliegtuig Blackbird Lockheed SR-71 en de Boeing B-29 Superfortress Enola Gay B-29 bommenwerper zijn toch wel de paradepaardjes. Wat een imposante dingen.

vliegtuigenmuseum-in-Amerik

De Blackbird SR-71 is het hoogst en snelst vliegende bemande toestel dat operationeel was. Het hoogterecord van dit voertuig staat op 25.929 meter. Tevens kan de Blackbird supersnel van New York naar Londen vliegen. Deze afstand werd afgelegd in een tijd van 1 uur, 54 minuten en 56,4 seconden. Dat zou wel fijn zijn, als je zo snel naar Amerika zou kunnen vliegen!
Blackbird-bezoeken-in-Amerika

Er zijn niet alleen vliegtuigen maar ook ruimtevaartuigen van NASA en tentoonstellingen van spullen die door de jaren heen in de ruime zijn in geweest. Deze vind je in een speciale Space hangar waar je ook rondom het ruimteveer Discovery kunt lopen. Het is heel indrukwekkend om te zien.

Air-and-space-museum-Nasa

Vanuit het museum is het ook mogelijk een observatietoren bezoeken. Hier heb je uitzicht op de omgeving. Je hoort de radiotoren en je ziet de vliegtuigen landen op Dulles airport. Ook leuk om even te kijken.

air-and-space-museum-Chantilly-bezoeken

Als het museum sluit, rijden we naar ons volgende hotel op 10 min afstand. Lekker dichtbij. ’s Avonds halen we bij het nabijgelegen winkelcentrum take-away van PF Chang’s met onder andere edamame boontjes en asperges en dit eten we op bed op.

Welke musea in Amerika heb jij al bezocht?

★ Lees verder >> Rondje New York: Amerika reis dag 8: Terug in de tijd in Colonial Williamsburg

Benieuwd naar de route van deze reis? In september/oktober maakte ik een roadtrip: Rondje New York en die route vind je hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.