Rondje New York: Amerika reis dag 10: Blue Ridge Parkway en Beren op de weg

In 2014 kwamen we hier voor het eerst. Een plaatsje op de grens van Great Smoky Mountains National Park. Toeristisch: ja, maar met een heel eigen stijl. Vandaag gaan we terug naar ons geliefde Gatlinburg!

Het ontbijt van Econo Lodge in Roanoke is simpel. Koffie, thee, zoete koeken, mini-cinnamon rolls, bagels en ontbijtgranen. Naast ons hebben de mensen zelf maar beleg meegenomen, waaronder kaas. Ik maak nog een praatje met de eigenaar van het hotel en vraag hem hoe we het beste kunnen rijden richting de Blue Ridge Parkway. Ik krijg een handige kaart met de scenic route die ik goed kan gebruiken, want vaak is het niet helemaal duidelijk hoe je over de Blue Ridge Parkway kunt rijden.

Blue-Ridge-Parkway-in-Amerika

Onze eindbestemming van vandaag is Gatlinburg en we willen graag een stukje van de Blue Ridge Parkway rijden. Niet te lang, want we willen voor het donker in Gatlinburg arriveren.Via de highway rijden we richting het Blue Ridge Music Center waar ook een Visitors Center is. Daar vraag ik aan de man die daar werkt, welke stuk interessant is als we niet zoveel tijd hebben. Dan gaan we onderweg. Het is zo mooi om hier rond te rijden en af en toe te stoppen bij een uitzichtpunt, zoals bij Stone Mountain.

Stone-Mountain

In 2014 kregen we tijdens onze stops te maken met veel torretjes. Ook dit keer ging er eentje met ons mee…

Torren-in-Amerika

★Tip: Vergis je niet! Een klein stuk Blue Ridge Parkway rijden verlengt je reistijd aanzienlijk. De maximumsnelheid is lager en het is een weg met veel bochten waardoor je al snel een paar uur extra kwijt bent. Houd hier rekening mee.

Uitzicht-Blue-Ridge-Parkway-Amerika

Bij Northwest Trading Post langs de Blue Ridge Parkway kopen we een broodje en wat souvenirs. Dit is een heel leuk winkeltje voor een tussenstop en om wat typische souvenirs in te slaan.

Rijden-in-Amerika-naar-Gatlinburg

Tijdens de rit over de Blue Ridge Parkway heb ik geen bereik met mijn telefoon. Als we eindelijk onze weg weer over de highway vervolgen, zie ik op mijn navigatie op mijn telefoondat we niet echt zijn opgeschoten richting de eindbestemming Gatlinburg. Als we geluk hebben, komen we net voor het donker aan.

Starbucks-onderweg-in-Amerika-Biltmore

Het is een flink eind rijden. Als tussenstop gaan we langs Starbucks in Biltmore Village, in de buurt van Asheville. In dit dorpje ziet het er leuk uit! Hier blijkt ook het Biltmore Estate in de buurt te staan. Dit is het landgoed van de Vanderbilts en dit is gebaseerd op de kastelen uit het Loire-gebied in Frankrijk. Voor een volgende keer zeker interessant om te bezoeken als we meer tijd hebben.

Gatlinburg-Tennessee-Amerika

Als we eindelijk bij Gatlinburg komen is het hotel goed te vinden. Deze keer zitten we dichter bij het centrum dan tijdens ons bezoek in 2014. We slapen in het River Edge Motor Lodge. De kamer die we krijgen is heel ruim en mooi. Om eerlijk te zijn veel beter dan verwacht. De bedden liggen heerlijk en in de badkamer staan toiletartikelen van Bath & Bodyworks. Dat is ook een pluspuntje. Voor twee nachten in deze accommodatie in Gatlinburg betaalde ik maar 110 euro in totaal!

Zo zag de kamer eruit:

Room in Gatlinburg #theta360 – Spherical Image – RICOH THETA

De accommodatie ligt dicht bij Ober Gatlinburg. Dit is een overdekt gedeelte met winkeltjes en aansluitend is de kabelbaan waarmee je de berg op kunt. Eind september is alles helemaal in de Oktoberfest stemming.

We eten bij Cherokee Grill. Dit was ons in 2014 zo goed bevallen. En inmiddels ben ik in Nederland jarig en is het voor die gelegenheid een mooi restaurant om heen te gaan. Het is niet zo druk als de vorige keer en de suikerspin cocktail hebben ze helaas niet meer. Wel andere lekkere drankjes, vers brood en ahi tuna als voorgerecht. We nemen de prosperity steak want die was vorige keer zo lekker.

Cherokee-grill-Gatlinburg

Na het eten lopen we nog door Gatlinburg. Door onze late aankomst zijn veel van de winkeltjes al gesloten. Ole Smoky Moonshine is nog wel open, maar na 7 uur wordt er geen proeverij meer gehouden en mag je bovendien ook geen moonshine meer kopen omdat het zondag is. De wet van Tennessee. Wel mag je andere merchandising te kopen. We besluiten morgen maar op tijd terug te gaan en dan de inkopen te doen.

Beren-in-Gatlinburg

Als we teruglopen, vertelt een man dat hij net een beer heeft gezien. Die liep zo de straat over in het centrum van Gatlinburg. We lopen terug naar het hotel, glurend om elk hoekje om te zien of daar ook een beer zit. Maar nee, geen beren op de weg.

★ Lees verder: 10 doen in Gatlinburg ★

★ Lees verder >> Rondje New York: Amerika reis dag 11: Great Smoky Mountains en jarig in Amerika

Benieuwd naar de route van deze reis? In september/oktober maakte ik een roadtrip: Rondje New York en die route vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.