Rondje New York: Amerika reis dag 11: Great Smoky Mountains en jarig in Amerika

Als je tijdens je vakantie in Amerika jarig bent, kun je je verjaardag twee keer vieren: 1x volgens de Nederlandse tijd (het is dan 12 uur ’s nachts in Nederland en in Amerika bijvoorbeeld 6 uur vroeger.) En de volgende dag ben je nog een keer jarig met de Amerikaanse tijd. En daar maakte ik goed gebruik van in Gatlinburg. Ik vierde mijn ‘Amerikaanse verjaardag’ in een heel bijzonder restaurant. 

Het is fijn wakker worden in de mooie kamer van River Edge Motor Lodge in Gatlinburg. Voor het ontbijt weet ik de ideale plek: Crockett’s Breakfast Camp. Dit ontbijtrestaurant is helemaal in stijl en de menukaart is gedrukt op een krantje. Zo leuk allemaal!

ontbijt-in-Gatlinburg

Hier kun je een grote pan bestellen vol met ontbijt gerechten. Een echt verjaardagsontbijt, toch? Kijk maar:

Perfect Breakfast at Crockett’s Breakfast Camp in Gatlinburg #theta360 – Spherical Image – RICOH THETA

Die grote pan delen we en we bestellen er extra fruit en avocado bij. Vriendje wil ook nog een cinnamon roll. Voor 3,50 krijg je een warme cinnamon roll zo groot als je hoofd! Of we dat allemaal op kregen… Wat denk je zelf? Ontbijt-Crockett's-Breakfast-Camp Daarna is het tijd om naar Great Smoky Mountain National Park te gaan. Als eerste gaan we naar het Sugarlands Visitor Center. We maken een praatje met de ranger die ons graag adviseert en krijgen nog een kaart mee. De eerste wandeling is naar de Cataract Falls. Deze korte hike begint bij het Visitor Center en voert je langs een bosrijke omgeving, onder een bruggetje door en uiteindelijk kom je bij de waterval. Cataract-Falls-Great-Smoky-Mountains De volgende wandeling in de Great Smoky Mountains is naar Laurels Fall. Deze wandeling gaat een flink stuk omhoog. Het is een mooie wandeling door de bossen en je bevindt je hoog tussen de bomen. We zien hier al een heel klein beetje de herfstkleuren. Laurel-Fall-in-Great-Smoky-Mountains En als we bij de waterval aankomen, is het er best wel een drukte van belang en lastig om foto’s te maken, aangezien men de waterval ook gebruikt om pootje te baden:

Laurel Fall, Great Smoky Mountain National Park USA #theta360 – Spherical Image – RICOH THETA

De ranger raadde ons aan om ook een bezoek te brengen aan de Lynn Camp Prong Cascades. Hij vertelde dat we een brug over moesten rijden tot we bij een grindpad kwamen. De rit duurt langere dan verwacht. Maar als we uiteindelijk arriveren, blijken we niet de enigen te zijn. Er staan nog meer auto’s. Het is even zoeken, maar dan zijn we op weg naar de waterval.

Walk-to-Lynn-Falls-Great-Smoky-Mountains

Dan is het tijd om naar Cades Cove te gaan. De plek in de Great Smoky Mountains om beren te zien. Cades Cove is een eenrichtingsweg en vol spanning beginnen we aan de route. Zodra de auto’s voor je stilstaan, is er een grote kans dat er beren gespot zijn, maar het kan ook een hert zijn. Aandachtig en geduldig turen we in de bossen. En ja, daar lopen twee beren in de verte. Je ziet hun zwarte lichamen tussen de bomen door bewegen, hun snuit meestal richting de grond, op zoek naar voedsel. Onmogelijk om een goede foto te maken zonder extra lens. Maar we genieten van het moment.

Horses-Great-Smoky-Mountains

We rijden verder lans de prachtige natuur van Cades Cove in de Great Smoky Mountains en gelukkig laten andere dieren zicht beter fotograferen. De omgeving is hier zo mooi. Vooral de glooiende bergen op de achtergrond zorgen voor mooie plaatjes.

Cades-Cove-Great-Smoky-Mountains-Amerika-reisblog

Na deze fijne dag in de Great Smoky Mountains rijden we weer richting het hotel in Gatlinburg. We gaan het stadje weer in, we kopen moonshine en moonshine-jam. Helaas is er geen free tasting meer. Dat was nog wel het geval bij ons bezoek aan Gatlinburg tijdens onze vorige reis. We gaan wat winkeltjes in en uit en dan is het tijd om mijn verjaardag te vieren in restaurant The Melting Pot!

Melting-Pot-in-Gatlinburg-restaurant

The Melting Pot is een fondue restaurant! Hier wilde ik vorige reis al hier graag heen, maar het was er niet van gekomen. Maar nu eindelijk wel! Onze aardige serveerder helpt ons met de kaart, want we snappen er eerst niet veel van. We kiezen voor het viergangen-menu. Als eerste gang krijgen we kaasfondue. Hierbij kun je zelf kiezen wat voor soort je wilt. je hebt keuze uit maar liefst 7 soorten. We kiezen voor de Spinach Artichoke. Die is zo lekker. Hier krijg je stukjes brood, tomaat, wortel, broccoli en stukjes appel bij. De tweede gang is een salade met een dressing naar wens. Dan volgt er fondue die je zelf samenstelt. Je kies het soort bouillon en het vlees of vis wat je erbij wilt. Bijvoorbeeld kip, teriyaki steak, dumplings, worst, zalm of tonijn. Deze fondue wordt geserveerd met aardappel, broccoli en champignons. En je krijgt een bordje met allerlei verschillende soorten sausjes en uitleg waarmee je die het beste kunt combineren.

Melting-Pot-fondue-gatlinburg

Als toetje is er chocolade fondue. Ook weer een keuze die je moet maken. Kies uit 8 geweldige chocoladefondues. Wij gaan voor de chocolade fondue met Baileys. De dippers bestaan uit cake, aardbeien, banaan, ananas, rijstkoekjes, marshmallows en brownie’s en blondies. Wat een geweldig diner was dit! Niet alleen was het eten lekker, uitgebreid en neem je er echt de tijd voor, we hadden er ook heerlijke cocktails bij en de bediening was erg aardig. Echt een verjaardagsdiner om nooit te vergeten!

Heb jij al eens bij The Melting Pot gegeten?

★ Lees verder >> Rondje New York: Amerika reis dag12: Naar Pigeon Forge, vogels en beren

Benieuwd naar de route van deze reis? In september/oktober maakte ik een roadtrip: Rondje New York en die route vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.